Љекари се више плаше страначких шефова него вируса корона

Здравство Републике Српске плаћа цех страначког запошљавања, гдје су готово сви начелници клиника постављени по страначкој линији. Зато не чуди што запослени не смију јавно рећи да немају опрему потребну за рад и да се вирус проширио болницом. Осим страха од заразе, међу њима влада и страх од дисциплинских поступака, отказа, ако изнесу став који је другачији од оног који саопштавају шефови.

Република Српска 04.05.2020 | 07:39
Љекари се више плаше страначких шефова него вируса корона

„Хејтери и Бетери: УКЦ 30. 4 – 1. 5. је имао 170 хитних прегледа и интервенција урађено је 11 хитних операција. Многи животи су спашени. Није могуће да их тестирамо због хитноће. Неки су можда позитивни без симптома и можда  заразе нас или друге пацијенте. Наш посао и жртва. А ви пљујте!„ 

Овако је 2. маја на свом Тwиттер профилу објавио замјеник генералног директора Универзитетског клиничког центра РС (УКЦ) Ненад Стевандић, шеф тима који прати мјере Републичког кризног штаба за ванредне ситуације и предсједник „Уједињене Српске“, странке чланице владајуће коалиције у Републици Српској.  

Била је то реакција на на изјаву предсједника Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Миодрага Фемића, који је дан прије констатовао да је УКЦ у Бањалуци постао један од кластера, те, како је истакао „зато и јесте сва фрка у вези са повећањем броја обољелих“. 

„Оно што су ми рекле колеге и сви остали јесте да је организација по питању протокола у Клиничком центру катастрофална, да људи не знају протоколе, да немају носаче, већ доктори и сестре морају да носе заражене пацијенте с одјељења на Инфективну клинику или у карантине“, рекао је доктор Фемић. 

Додао је да "нешто не штима ако знамо да, од 842 случаја у Републици Спској, само за Бањалуку отпада 430, што је 51 посто".

„Моје колеге, и медицински и немедицински радници, замолили су ме да кажем вечерас у емисији да у Клиничком центру постоји контаминација Цовидом-19. Особље које није у Цовид-болници него на осталим одјељењима, нема адекватну заштиту, већ купује маске. Оно маски што добију, то је један комад, тражи се од њих да седам дана ту маску користе, што је ван сваке памети“, казао је Фемић, гостујући у програму БН телевизије. 

ПРЕМЈЕШТАЊЕ ПАЦИЈЕНАТА

Дан након овакве његове изјаве почело је премјештање пацијената у УКЦ Бањалука са појединих клиника, о чему су медији извјестили, а онда је кренула харанга челних људи УКЦ-а и против Фемића и против новинара који су извјештавали о томе. 

Измјештање пацијената са појединих клиника руководство УКЦ-а је назвало реорганизацијом, одбацујући сваку могућност да је та здравствена установа нови кластер, наводећи да су се „реорганизације“ дешавале и раније. 

Међутим, тачно је да се у УКЦ Бањалука заразило 52 запослених, од чега 15 љекара, 29 медицинских сестара и осталог особља, што су потврдили и сами челници ове здравствене установе.

Представници УКЦ-а су јасно саопштили да су љекари заражени на Инфективној клиници, Клиници за плућне болести, Клиници за абдоминалну хирургију, гдје је највећи број заражених. По једно или двоје заражених љекара и медицинских сестара и пацијената има на Кардиологији, Торокалној хирургији, Ургентном центру, Клиници за очне болести, Клиници интезивне медицине за нехируршке болеснике, Психијатрији, Центру за дојку, Ортопедији, Трауматологији, Педијатрији, Урологији и Онкологији.

Дакле, вирус се пробио на око двије трећине клиника. 

Након ових званичних података из УКЦ-а јасно је да је вирус ушао у систем болнице, на овај или онај начин. Као што је чињеница да су пацијенти који су били смјештени у УКЦ-у, гдје су лијечени од других болести, а не Цовид-19, након отпуштања болнице са собом донијели вирус у мјеста боравка, попут Требиња, Невесиња, Козарске Дубице… 

Није изолован случај нити је неуобичајено у доба пандемије да вирус уђе у здравствене установе, али је потпуно непримјерено и контрапродуктивно то негирати и изношење података о томе третирати као таргетирање здравствених радника и њихово ниподаштавање. 

ДВА ПРОЦЕНТА ЗАРАЖЕНИХ

Посебно је непримјерен иступ директора УКЦ-а Владе Ђајића и његово обрушавање на доктора Фемића, који је изнио тезу о УКЦ-у као новом кластеру, те на портале и медије који су извјештавали о премјештању пацијената из контаминираних клиника. 

„То су неистине, дезинформације, гнусне лажи, и то и да нема опреме. Запослени су огорчени, становништво је узнемирено. Све то није тачно, јуче и данас смо нормално функционисали“, рекао је он. 

Тврди како на УКЦ-у имају пола милиона заштитних маски, 900.000 рукавица, пет хиљада заштитних одјела. Такође је рекао да је лаж да нема инфузија и стетоскопа, наводећи да је од три хиљаде запослених у УКЦ-у заражено њих 50-так, што је око два посто, односно доста мањи просјек него у окружењу и неким европским земљама. 

Ђајићев замјеник Ненад Стевандић рекао је да се све ради по утврђеним протоколима.

Руководство УКЦ-а подржало је и Друштво доктора медицине које је навело да „овакве изјаве (доктора Фемића) страше становништво и да, не само да су за сваку осуду, већ су изузетно опасне по колективно здравље грађана, јер у својој коначници могу да утичу на повећан број смртних исхода од других болести“.

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић био је много опрезнији у цијелом случају, наводећи да није неуобичајено да се вирус појави у здравственим установама, било да га у болнице незнајући унесу пацијенти или здравствено особље, или да до инфекције дође унутар саме установе.

Он је најавио да ће бити формирана комисија која ће утврдити да ли су у УКЦ Бањалука поштовани протоколи, за шта су, како је нагласио, надлежни директори установа и начелници одељења.

На овакву Шеранићеву изјаву одговорио је Стевандић, наводећи да УКЦ није поштеђен ни контроле ни одговорности. 

ДЕТАЉНА ИСТРАГА

После салви оптужби на рачун првог човјека Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске, доктора Фемића, из тог синдиката су од надлежних органа затражили да се, у складу с важећим законским прописима, детаљно испитају и утврде сви разлози који су довели до обољевања вирусом корона већег броја радника и пацијената у УКЦ РС.

Још су затражили да се утврди и евентуално постојање одговорности за настало стање и посљедице у тој здравственој установи.

Из овог синдиката и даље тврде да запослени у УКЦ немају адекватну заштиту, због чега су затражили да се хитно обезбиједе и примјене мјере и потребна средства за заштиту и радника и пацијената.

Затражено је и да надлежни органи јасно и детаљно утврде које количине заштитних средстава, укључујући маске и другу опрему, су додијељени на кориштење здравственим и другим радницима, као и пацијентима у тој јавној здравственој установи и то од почетка избијања епидемије корона вируса.

Из Струковног синдиката тврде да располажу с информацијама да су радници УКЦ-а у последње вријеме били принуђени да сами набављају заштитину опрему.

Одбацили су све оптужбе да су дезинформисали јавност и да шире панику.

„Све јавно изнесене и објављене изјаве представника овог синдиката о наглом ширењу вируса у УКЦ РС потврђене од надлежних органа и руководства те клинике, а што се огледа у подацима којима се потврђује повећање броја заражених здравствених радника и пацијената, као и мјере које су јуче предузете на хитном измјештању поједених клиника УКЦ РС", истакли су у саопштењу. 

КО ЈЕ КРИВ ЗА ПАНИКУ

Јасно је да стање у УКЦ није сјајно, да је вирус ушао у већину клиника, да се путем пацијената који су ту лијечени од других болести проширио по другим дијеловима у Републике Српске.

Ма колико другачије тврдили, тачно је да су многи здравствени радници сами себи куповали маске и рукавице и осталу заштитну опрему, па је питање гдје је завршило оних пола милиона маски и готово милион рукавица о којима је говорио директор УКЦ-а.

Чињеница је и да су неки пацијенти са контаминираних клиника, међу којима је био и онколошких пацијената, 2. маја хитно превожени у објекат Старе хирургије и да је у УКЦ-у у суботу било ванредно стање. 

Нису новинари ни Фемић узнемирили становништво нити потенцијално угрозили здравље људи којима је потребна медицинска помоћ за обољења која нису узрокована корона вирусом, већ је стање у УКЦ такво какво јесте. 

Ако вам представници УКЦ-а званично потврде да скоро да нема клинике у којој неко од љекара, сестара или пацијената није позитиван на корона вирус, ко ће се усудити да оде у УКЦ и потражи помоћ, осим ако се не ради о инфаркту или можданом удару? 

Уосталом, изгледа да је таквих и до сада било јако мало, јер је руководство УКЦ-а потврдио да ради само хитне интевенције. Све остале болести, осим Цовид-19, можданих и срчаних удара су на чекању до окончања пандемије.

За поједине, који су потражили помоћ, попут труднице Илијне Манојловић, одлазак у УКЦ био је кобан. Умрла је од сепсе, јер скоро 24 часа дежурни љекари на Гинекологији нису још ни пришли, а камоли да су јој пружили помоћ.   

Здравство Републике Српске плаћа цех страначког запошљавања, гдје су готово сви начелници клиника постављени по страначкој линији. Зато не чуди што запослени не смију јавно рећи да немају опрему потребну за рад и да се вирус проширио болницом.

Осим страха од заразе, међу њима влада и страх од дисциплинских поступака, отказа, ако изнесу став који је другачији од оног који саопштавају шефови. 

Од фризиране приче „најбољи смо од региону“, нико, ни обољели, ни здравствени радници ни обичан свијет нема ништа. Зато је сада УКЦ-у потребан радикалан рез и добра анализа стања, како би успоставили систем који неће доводити до тога да се вирус и даље шири, а да број заражених расте из дана у дан. 

(зурнал.инфо) 

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

Скептик

04.05.2020 05:53

...а страначки шефови се плаше главног страначког шефа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ 20 ГАРАВА

04.05.2020 06:43

Нек се Стевандиц и остала братија врати у Дрвар, Гламоц , Грахово, Бихац ... Васом ,струцносцу' и окупацијом Бањалуке уназадили сте овај град и његове грађане . Умјесто да се прилагодите Ви сте са собом доњели примитивизам, некултуру,криминал и корупцију.

Name

ре

04.05.2020 06:56

Скрбици, Богданици, Стевандици, Талици - банда која је погасила и морал и здравство у насем друству.

Name

лигхт папак

04.05.2020 07:21

Док је мрака бице и мусица које се окопљају око ноцне лампе!

Name

ПО хитном поступку!

04.05.2020 07:27

Нека сада умјесто кризног стаба болнице засједа кризни стаб СНСД-а!

Name

Ре:

04.05.2020 07:32

И страначки шеф ради по налогу, свога сефа. Како се догађаји одвијају, можда је тако и планирано. Задатак је задатак.

Name

Страначко запошљавање

04.05.2020 08:18

У реду, преко странака су запослени млађи кадрови, и то стоји! А гдје су они старији од 50 година, па навише, што су редовно завршавали факултете, на основу свога знања и тако се и запошљавали! Што се они не јаве и кажу право стање ствари?!

Name

борац

04.05.2020 10:29

Свака цаст

Name

Ја сам

04.05.2020 06:03

Он се пласе самих себе јер уцили и заврсили преко муцке па онда зспослени без знања и слободног наступања. ту нико нема ауторитета док га партије не крунисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

04.05.2020 09:49

Нису људи само запошљавани премо странке, већ су и постављани на руководеће положаје. Зна се да нико, ко није овлаштен, нема право да износи у јавност информације из установе. У супротном, следи дисциплински поступак. И, ко ће стати њих. Нико!

Name

Корона

04.05.2020 06:03

Имају криминалца Стевандица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма даааај

04.05.2020 07:29

Па за њега и родбина каже "ако нас он буде водио...тешко нам се". Какав је то комад луде...он неком да држи придике?! То је она народна изрека, ко о чему, ку..а о поштењу

Name

АНЕСТЕЗИОЛОГ

04.05.2020 07:46

Имамо проблем са КБЦ БЛ , тамо је расуло, није друго нити могло бити видјели сте јуче ко тамо ради изузетак професорица Антонија Верхас остало треба на психијатрију и вецина је упитна са дипломама. Све за смјену јер нису за посла , хитно вратити професора Станетића иначе смо готови , Ђајић, Стевандић, Ковачевић а посебно Рајковача откази хитно

Name

тако је али..

04.05.2020 06:05

Треба мало висе здравствених радника попут зворницког хирурга који је политицкој делегацији приликом покусаја да против воље колектива наметну свог полтрона као директора дословице рекао попијте ту кафу па разгули да вас не видим па се залите ..великом..газди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаххаха

04.05.2020 06:18

Ко,онај косоња?!па њему само прамен масне косе вири из пркна снсдовог директора и локалних странацких главесина.

Name

зв

04.05.2020 06:29

е мој друзе,која си ти будала. тај хирург ти је цлан црвене секте и тада је само изврсавао странацки задатак током унутарстранацког сукоба.ено ти га сад замјеник снсдовог директора у зворнику познат као ибан бубица,заједно су намјестили сектаском нацелнику да гради нову болницу.

Name

Истина

04.05.2020 06:06

И првоборцу синдиката др Горан Бијековицу је директор болнице ставио брњицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВАКА ЧАСТ

04.05.2020 10:56

Др. Бјековићу свака част . Увијек поштен и способан и никад длаке на језику нема. Али ваља се изборити са толиком црвеном багром. Свака част Горане само настави имај своје ја као што си га увијек имао. Немој да даш лупежима за право да износе само лажи и неистину.

Name

ДМ

04.05.2020 06:08

Није страх само у УКЦ него у свим јавним институцијама И предузецима па цак И код пензионера ција дјеца негдје раде бојеци се за њихов отказ или малтретирање.Одавно су у јавним предузецима И институцијама главне старлете које немају три цисте у глави, а одлуцују о судбини запослених.Нико не цијени рад само подобност је вазна.Цијела РС је у страху од репресије И егзистенције дузи низ година.У Србији узму бар серпе И поклопце па млате из казамата, а код нас не смијемо ни то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тд

04.05.2020 06:42

Цијени се и изглед немој тако и са добром ногицом се исто напредује.

Name

МД

04.05.2020 07:48

ДРУЗЕ ДЈАЈИЦ ТЕЛЕФОНОМ ПРИЈЕТИ ОТКАЗИМА , И ОНИМА ЗА КОЈЕ ЈЕ ПРИМИО ЗА ЛОВУ ДА ИХ ЗАПОСЛИ , ЗАВРШИЋЕ НЕЂЕ У ЈАРКУ

Name

Лаки

04.05.2020 06:10

Каква громада од човека овај Стевандић.... Читав рат се шепурио по Б. Луци у маскирној униформи. Уз пут завршио и медицину а углавном пљачкао... Дрварски папак и љигавац..

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

04.05.2020 06:58

Исти патриота као и његов покровитељ

Name

ре да

04.05.2020 10:39

Јел на Панту мислиш..??

Name

СРП

04.05.2020 06:13

Висе од 90 посто запослених у јавном сектору су цланови снсд-а, они који нису били временом су постали а од кад су они на власти нико се није могао ни запослити ако није цлан странке. Зато данас и имамо овако здравство, сколство, судство итд. А они имају сигурно гласацко тијело и зато им немозе нико ниста док је тако. А опозиција мозе да лапрда колико хоце нема сансе да их скину увијек надју неки нацин да побиједе. Једино ако се народ дигне на ноге и сам то неријеси нема напредка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пике

04.05.2020 07:02

Све до једне ријеци је тако. Ако Резим остане без пара, сто је извјесно и уколико Вуцко од Бугојна, не помогне, могло би доци до незадовољства.

Name

СРП

04.05.2020 11:26

Пике , дај бозе.

Name

Истина

04.05.2020 06:19

Риједак слуцај када само медицински радници откривају истину о стању у УКЦ и здравству генерално. Оцигледно еј да постоји проблем у доказивању истине јер се подразумијевано истина сакрива и од стране надлезних у здравству се увијек негира постојање било каквих проблема. Доктори увијек стају у одбрану других доктора, па и у ситуацијама када недузни пацијенти изгубе зивот. Ко је крив? Прије свега су криви оно кији знају а цуте. Ето Корона је досла да наплати дуг таквог понасања. Нека је са срецом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

04.05.2020 06:45

СВА ОВА ДЕСАВАЊА ОД КАДА ЈЕ ПОЦЕЛА КОРОНА АКО НЕБУДЕ ДОВОЉНО ДА ГРАДЈАНИ СВАТЕ ДА ТРЕБА ОВУ ВЛАСТ КАЗНИТИ НА СЛЕДЕЦИМ ИЗБОРИМА ОНДА НЕТРЕБА НИДА ЗИВИМО.

Name

Ре

04.05.2020 06:51

Какви више избори, зар још неко не схвата да се са мафијом не иде на изборе и да се мафија не може побиједити на изборима.

Name

Слицно

04.05.2020 06:37

Ово ми лици на јос једну ницим изазвану конференцију за стампу.Један реце "Ја немам скрупула..." .Не знам ста то знаци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руси

04.05.2020 06:46

Руси су то добро дифезинковали. А докторе запрашили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

05.05.2020 12:15

Мозда је то реакција Путина на Додиково потписивање МАП-а? Памти, па врати!

Name

Робин Хоод

04.05.2020 07:03

Поштујући струку!...вјерујем да највећи број људи медицинске струке жели да свој посао ради квалитетно и са успјехом лијечи људе...ова ванредна ситуација је избацила на површину нешто што је "патологија " медицинске струке...постоји добар дио доктора и медицинског особља који мисли да све знају и све могу....Ловорике на којима неки живе ,а преточене у политику, су се увукле у здравствене установе...у нашем случају ликови попут Ђајића, Стевандића и сличних болида,још их је много, су политику искористили да своја не знања ,болесне амбиције и сељаклук угурају у општи став и мишљење....Људи моји ! Од увијек је доктор био неко ко много учи и зна, али зна да помаже....и оно што се некад говорило "ког је молит није кудит" су вјешто искористили да се "утаборе на важна мјеста"...па Ђајић незна двије реченице саставити, Стевандић, помози боже!....Нека се баве или струком или политиком, обоје не иде једно с другим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

04.05.2020 07:10

На Косову су изгинули поштење и јунаштво остао само Вук Бранковић ми сад водимо поријекло од његове лозе сви смо ми помало издајници

ОДГОВОРИТЕ
Name

биг данијел

04.05.2020 07:15

Није ми јасно то у Бања луци.Како код нас у Бјељини нема више заражених,у Тузли 20 дана нема обољелих,а покрива кантон са готово 700000 становника,ево читам и у Сарајеву данима нема обољелих,а ми најбољи у регији чак и од Србије која нам помаже смо бољи.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

04.05.2020 07:25

Све оде у 3 пм, кад се сколовани пласе ових без сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да погодим

04.05.2020 07:26

Стевандића ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

04.05.2020 07:28

Па нормално кад су запослили подобне а не способне што доказује и тренутна ситуација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

04.05.2020 07:36

ОВО СТО СЕ ДЕСАВА У КЦ ЈЕ ЗА СВАКУ ОСУДУ ЛАЗУ ТЕ А У ОЦИ ГЛЕДАЈУ ЈАСНО ДА ОСОБЉЕ НЕМА АДЕКВАТНУ ЗАСТИТНУ ОПРЕМУ ОВО ЈЕ РЕЗУЛТАТ НЕКО МОРА ОДГОВАРАТИ ЗА ОВО СТО СЕ ДЕСАВА СВИ СМО ТАОЦИ НЕЦИЈЕ НЕОДГОВОРНОСТИ ДВА МЈЕСЕЦА ЈЕ НАРОДУ ЗАБРАЊЕНО РАДИТИ СЕТАТИ ЗИВЈЕТИ И УМЈЕСТО ДА СЕ ОДНОСЕ ОДГОВОРНО САД ЗБОГ ЊИХ СВИ ИСПАСТАМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Л

04.05.2020 07:37

Ако Миле нареди Дјајицу да изјави да НЕМА короне на УКЦ,овај це то реци!Миле је то :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

04.05.2020 07:46

год да проговори оно што не паше великом вођи одмах га мале, ситне и биједне улизице почињу нападати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опрез

04.05.2020 08:00

Само гвоздена метла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аленова крива

04.05.2020 08:32

338/2, 677/59, 627/53, 638/22, 455/49, 272/9, 447/69... у периоду од 28.04-04.05. Од почетка пандемије, од укупног броја позитивних, 85% је Бања Лука или ближа околина. Резултат = 04.05 у Бањалуци отворен тржни центар Делта планет!?!?! Будалама је мило, паметне је стид. Узмите сад од броја позитивних и нацртајте криву... Тако изгледа кад о нашем здрављу брине наша власт. 272/9 првомајски резултати... позивати се на првомајски ПРАЗНИК у условима ВАНРЕДНОГ СТАЊА, ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА је безобразлук без преседана. Свуда око нас креће ралаксација мјера, код нас тек сад настаје хаос. Коначно, овај вирус је оголио сву нестручност, неписменост, јавашлук, безобразлук, лоповлук људи који су на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слицно 1

04.05.2020 10:07

Немојте за озбиљно узимати ова тестирања као и вецину других ствари. Питање је ко се ту уствари тестира, каквим тестовима , да ли се уопсте тестира итд. Узмите орјентационо резултате из Хрватске и Србије, ту смо негдје и ми.

Name

Слицно 2

04.05.2020 10:10

Кривуља је оцигледно нека синусоида као да је са испита из електротехнике, јасно је да је немогуце.

Name

Милодрнд Кодуд

04.05.2020 09:51

Бања Лука 51%. Па како, то је наш политички, културни, интелектуални, универзитетски, финансијски, привредни.....центар. Вјероватно, обзиром да припадају побројаном, људи из тог слоја се морају дружити да би изнијели своја запажања и идеје о даљем путу наше, са њима, свијетле будућности. Универзитетски "професори" типа С. Карана......, политичари типа жује, Додика, Шпиркета, Тегелтије, Стевандића, Шолаје....., привредници типа М. Радишића, Каје, Ћубића, Станковића..... су због нас жртве короне, само што ми нисмо тога свјесни. Упучивање критика таквим "моралним" и "интелектуалним" величинама и "жртвама" просперитета РС је у најмању руку безобразна. Међутим, морам речи и ово да овај портал по прилично почива на слободи изражавања али и поред тог запажања, да углавном нећете објавити коментаре на рачун М. Иванића и М. Шаровића. Морам направити и врло кратак осврт на њихово допринос урушавању РС. Иванић сада зна како дјеловати као и Мирко али они су једни од главних учесника у преносу надлежности нпр. индиректних пореза чиме се поноси Младен, војска, суд, тужилаштво....итд, итд. Резултат Мирковог 30-тогодишњег политичког дјеловања је једна "0". Свака његова прича је са дозом резерве и опреза ради евентуалне одступнице, а не мудрости како неки читаоци закључују. Знам поздано да је и он био за повећање путарине на гориво, јер је мањој групи сдс-ових чланова у Бн једном приликом рекао да се путарина мора повећати али је боље да то ураде ови него ми ако дођемо на власт. Што значи да нико нема идеју у вези привредног напретка јер је циљ само доћи на власт по оној народној сјаши Курта да узјаши Мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре кодуд

04.05.2020 10:45

Вријеме ти је за терапију. Или несмијес отиц доктору по рецепт

Name

незнам

04.05.2020 10:28

Какви су то љекари којима управља купусар залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цекај

04.05.2020 10:32

Пандемији се приблизава крај а наса власт није успјела ни са 5% да испуни план а то да се смањи број пензионера које висе немогу плацати сад це да навали зараза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

04.05.2020 10:42

Овде је све кристално јасно, банда снсд води дрзаву води и Болницу. Ста це Стевандиц и Дзајиц у кризном стабу, јел да покупе и покраду помоц сто се испоставило да је тако. Стевандиц сад прима двије плате у КЦ БЛ и у БХ институцијама. Политицари воде дрзаву и КЦ БЛ, зато нам и јесте оваки хаос. Ста да раде муцени доктори њихово је да раде, цуте и трпе ове бандите и криминалце из снсд.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЈА

04.05.2020 11:53

Какве двије плате ,а Комисије,а Управни одбори ,а радне групе, а...........Љигави се добро нафајтао.

Name

Једна је линија

04.05.2020 11:07

Не, нема у здравству двострука, паралелна линија командовања. Као здравствена и партијска, како се то некима чини. Јок. Има само једна. Она партијска линија командовања, прецизније есенесддеовска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

04.05.2020 13:17

Пс сто се долазите лијецити у бл остани у свом селу.У БЛ да се лијеце само збањалуцани нико други

Name

Борис

04.05.2020 14:31

Да је здравство отишло у 3 лијепе п.м знао сам још 2010-те кад сам морао платити да би ми жена добила бабицу послије порода, и опат су је држали на ходнику без икаквог надзора. Наша потпуна пропаст и стрампутица је почела 2008 доласком СНСД-а на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиц

04.05.2020 15:49

Зато сто Короне нема а странацки сектаси постоје

ОДГОВОРИТЕ