У БиХ данас свјежије вријеме, уз пролазну кишу

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује претежно суво и свјежије вријеме, уз могућност слабе пролазне кише.

Босна и Херцеговина 03.05.2020 | 08:55
У БиХ данас свјежије вријеме, уз пролазну кишу

Престанак падавина очекује се током дана, а према вечери и све мање облака, осим на истоку гдје ће остати промјењиво облачно и суво вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен до јак сјеверозападни и сјеверни вјетар, током дана у појачању, а у планинским крајевима јак до врло јак.

Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 15, на сјеверу и југу до 18, а у планинама од шест степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у Херцеговини је јутрос претежно ведро, док је у осталим крајевима облачно, понегдје је регистрована киша или росуља.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница нула степени, Чемерно, Бугојно, Чемерно и Хан Пијесак четири, Соколац, Мраковица и Шипово пет, Сарајево и Гацко шест, Мркоњић Град, Калиновик и Рудо седам, Рибник, Фоча, Ливно, Вишеград и Сребреница осам, Нови Град, Бањалука, Приједор и Србац девет, Билећа, Тузла и Зворник 10, Бијељина и Добој 11, Требиње 12, те Мостар 14 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Зворнику - 34 литра по метру квадратном, у Требињу 21, на Мраковици и на Чемерну по 17, у Билећи 14, на Хан Пијеску 13, у Приједору и Шипову по 10, у Сребреници и Рудом по девет, у Рибнику, на Сокоцу и у Вишеграду по осам, у Бањалуци и Новом Граду шест, у Гацку и Бијељини по четири, у Српцу три, у Добоју два, а најмање у Фочи, само литар кише по метру квадратном.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар