Побуна у затвору, убијено најмање 17 затвореника

 Најмање 17 затвореника убијено је приликом покушаја бијега приликом побуне у затвору у Венецуели, саопштила је војска.

Свијет 02.05.2020 | 09:21
Побуна у затвору, убијено најмање 17 затвореника

Вјерује се да је погинуло много више људи унутар самог затвора, а локални званичници су навели да је погинуло више од 40 људи.

Војска је навела да су војници отворили ватру на групу наоружаних затвореника који су покушали да побјегну кроз главни улаз затвора Лос Љанос, у држави Португеза, у централном дијелу Венецуеле. Затвореници су пристали да се повуку након преговора са полицијом.

Побуна је избила након што је затворска управа забранила члановима породица да доносе храну затвореницима, што је обичај у затворима у Венецуели.

Министар за затворе Венецуеле Ирис Варела потгврдила је да је дошло до инцидента у и да је директор те установе рањен, али није изнијела детаље нити тачан број настрадалих.

Смртоносне побуне у затворима у Венецуели су честа појава у којима затвореници отворено носе оружје.

"Хјуман рајтс воч" је у извјештају ове године навео да је у затворима у Венецуели раширена корупција, да су мјере безбједности неадекватне и да су ћелије пребукиране.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Поткуј ме Царе

02.05.2020 07:47

Министар за затворе,замислите дрзаву где имас министра за затворе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

02.05.2020 09:27

И затворе гдје осудјеници јавно носе орузје, ста друго онда оцекивати,...вијест таман толико има знацаја јер ето мало висе погинуло неко вјероватно, сто гине сваки дан

Name

Ре: Поткуј ме царе

02.05.2020 09:51

Замисли државу гдје се сви (са купљеним дипломама) поткивају, закона нема (сем формално, на папиру), и гдје краде ко колико жели, по моделу 'Узми Шемсо колико ти драго!'. Све Шемсо до Шемсе, а поштени народ гладује.

Name

Срдјан

02.05.2020 20:37

Замислите Дрзаву Гдје је Министар Полиције Ратни Специјалац , јел треба даље ста да казем...

ОДГОВОРИТЕ