Протест у Берлину, полиција молила људе да држе дистанцу

Стотине људи окупило се јуче у Берлину на демонстрацијама како би обележили Први мај, упркос забрани окупљања више од 20 особа на јавном месту.

Свијет 02.05.2020 | 08:23
Протест у Берлину, полиција молила људе да држе дистанцу

Полиција је блокирала улице око трга у берлинском кварту Кројцберг, где се традиционално одржавају левичарски првомајски протести, како би спречили више људи да се придруже ономе што је портпарол полиције назвао "илегалним окупљањем" преноси Ројтерс.

Левичарске групе позвале су на демонстрације против капитализма и за солидарност, нарочито са избеглицама које желе да стигну у Европу.

Они су апеловали на учеснике да носе маске и да одржавају растојање од најмање 1,5 метара.

Берлинска полиција ангажовала је 5.000 полицајаца, који су мирно стајали на тргу, где су се окупили углавном млади демонстранти који су носили маске, пили пиво, пушили или гурали бицикле, наводи британска агенција.

Већина окупљених држала се на безбедној удаљености, а полиција је преко звучника покушавала да наговори људе да се разиђу.

Претходно је током дана одржано више демонстрација у Берлину, а током једне од њих полиција је ухапсила шесторо младих људи који су напали сниматеље немачког јавног сервиса Цет-Де-Еф (ЗДФ), наводи Ројтерс.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

АКТИВИСТА

02.05.2020 09:47

Једино се ми боримо, са ражњем и роштиљем уз музику. Што значи да је код нас нај бољи социјални и радни стандард. Најбољи закон о раду и нај боље плате, без мобинга иуцјена, са редовним уплатама доприноса. А пензије да и не спомињем. Мало је рећи колики смо мамлази. Овако власт може мирно да спава, још у нама живи комунизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.05.2020 10:15

Браво.

Name

ре

02.05.2020 11:03

Ови наси нојеви, покусни куници цуте. А цути и трула опозиција.

Name

Н Н

02.05.2020 11:27

Све док народ ћути то је опасност кад устане народ онда неће бити времена за причу касно ће бити буре барута је већ напуњено врло брзо ће експлодирати и увијек је било док народ ћути не ваља а кад додје до дна ту приче више нема

Name

ре

02.05.2020 12:06

шуте синдикалне вође.Пуна им уста,немогу да причају.А о активностима шуте,а шта да раде када је њихова плта у хиљадама плус управни одбори и напојнице од власти.