Гувернер затвара плаже и паркове у Калифорнији

Гувернер Калифорније Гевин Њусам наредио је да све плаже и државни паркови од петка буду затворени.

Свијет 01.05.2020 | 07:28
Гувернер затвара плаже и паркове у Калифорнији

Одлука долази након што су људи прошлог викенда преплавили обалу упркос наређењу о социјалној дистанци ради спречавање ширења корона вируса.

Ерик Нуњес, председник Удружења шефова полиције те савезне америчке државе, рекао је да је меморандум послат јуче, како би полиција имала времена да се припреми.

Већина паркова и локалних плажа затворени су током недеље, па ће наредба гувернера сигурно изазвати одговор локалних лидера који тврде да могу да безбедно омогуће ублажавање мера, наводи АП.

Агенција додаје да расте притисак да се ублаже рестрикције у тој држави за ублажавање рестрикција које су без посла оставиле скоро четири милиона људи.

Здравствени радници, међутим, упозоравају да би недостатак социјалне дистанце могао да доведе до нових инфекција и да влада мора да буде опрезна приликом ублажавање амера.

Прошлог викенда око 80.000 људи похрлило је на плажу Њупорт бич јужно од Лос Анђелеса, док су се још хиљаде окупила на плажама северозападно од тог града.

Број заражених корона вирусом у Калифорнији приближава се цифри од 50.000, а преминуло је скоро 2.000 људи.

Њусам је јуче поновио да ће проћи недеље пре него што значајно промени мере против корона вируса.

"То неће бити на основу притиска, нити на основу онога што желимо, већ на основу онога што морамо да урадимо", подвукао је Њусам.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Закаснили

01.05.2020 06:26

су потпуно са одлуком !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грозно

01.05.2020 14:07

Као и свугдје малтретирање због лазне пандемије

ОДГОВОРИТЕ