"За 1. мај ћемо кажњавати, неће бити упозорења"

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач позвао је грађане да поштују све мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, уведене ради заштите здравља становништва и сузбијања ширења вируса корона, као и продужени полицијски час током првомајских празника, те да се не доводе у ситуацију да плаћају казне због неношења заштитне опреме.

Република Српска 30.04.2020 | 22:53
"За 1. мај ћемо кажњавати, неће бити упозорења"

Лукач је упозорио да ће опасност од ширења вируса, која је израженија посљедњих дана, постојати и током предстојеће прославе крсне славе Ђурђевдана јер поново може бити већих окупљања која могу погоршати епидемиолошку ситуацију.

"Све то треба избјећи да не добијемо већи број заражених", рекао је Лукач.

Он је оцијенио да није добро што је у Федерацији БиХ донесена преурањена одлука о укидању полицијског часа и карантина без консултација са Српском.

"Тиме је омогућено да већи број људи долази у БиХ и у Српску преко граничних прелаза, што може довести до проблема", рекао је Лукач.

Он је поручио да су уведене казне за грађане Српске који не поштују мјере Штаба за ванредне ситуације, и то у погледу неношења личне заштитне опреме – рукавица има маски, непоштовања мјера дистанцирања и забране окупљања у већим групама, као и правила дезинфекције.

Лукач је упозорио грађане и правне субјекте да су те казне од 100 до 300 КМ, те да ће све контролисати МУП, комунална полиција и надлежни инспектори.

Он је нагласио да неће као раније бити толеранције за неношење заштитне опреме, непоштовање физичке дистанце и друго.

"Неће више бити упозоравања и биће изрицане казне да спријечимо ширење вируса и да се не погорша ситуација. Ангажоваћемо све расположиве снаге и капацитете да се испоштују мјере, заустави ширење вируса и да на крају побиједимо са што мање заражених и смртних случајева, те да се вратимо нормалном животу", рекао је Лукач.

Он је додао да се у томе треба угледати и на оно што је предузимала Кина, која је успјешно побиједила ширење вируса.

Лукач је навео да припадницима МУП-а није задовољство да евентуално пишу казне грађанима, који су већином поштовали мјере, али да су санкције потребне када је ријеч о неодговорним људима који их не поштују и тако шире вирус.

"Једини начин да спријечимо ширење вируса јесте самодисциплина и да, између осталог, смањимо социјалне контакте, носимо заштитину опрему и остало", појаснио је Лукач.

Он је рекао да су власти Српске увеле ванредно стање да брже и ефикасније доносе одговарајуће законске мјере с циљем сузбијања вируса, те да никада није био циљ да се било коме одузима слобода.

"Ово су ситуације које нико није могао да предвиди. Ради тога смо увели ванредно стање како бисмо држали ситуацију под контролом", нагласио је Лукач.

Он је рекао да Влада Српске активно ради и спроводи мјере да се надокнаде губици привредних субјеката који нису имали могућност да раде због уведених мјера ради сузбијања вируса.

Лукач је потврдио да ће, када је ријеч о ублажавању мјера, посљедњи бити отворени угоститељски објекти и кафане јер су окупљања највећи ризик за пренос вируса корона.

"Ми ћемо и сутра, 1. маја, током полицијског часа, контролисати кретање људи у урбаним и у руралним подручјима. Ако будемо имали информацију о већим окупљањима, реаговаћемо и санкционисати такве појаве", упозорио је Лукач.

Он је поново поручио грађанима да се понашају у складу са мјерама и не дозволе пренос вируса тиме што ће евентуално напустити своје мјесто пребивалишта.

Лукач је рекао да је тренутно осам припадника МУП-а заражено вирусом, али да се води рачуна да полиција и даље буде оперативна упркос таквим проблемима и изазовима.

"Вирус неће нестати сам и према прогнозама биће и даље присутан. Али, циљ је да не добијемо прогресивни раст броја заражених као у Шпанији или у Италији и не оптеретимо наш здравствени систем. За сада имамо довољно респиратора, кревета и других капацитета и циљ је да стање одржимо под контролом, уђемо у мирније воде у будућем периоду и на крају побиједимо вирус нашом дисциплином и придржавањем мјера", додао је Лукач.

Када је ријеч о недавним пропустима и погрешном упућивању у карантински смјештај у Студентски центар, умјесто у Ђачки дом у Бањалуци, Лукач је признао грешку полицајаца који су вршили пратњу са граничног подручја, али је додао да ће све то у дисциплинском смислу испитати унутрашња контрола МУП-а, након чега ће бити прописане санкције одговорнима.

Он је додао да су представници извршне власти Српске и Србије, па и БиХ, омогућиле пољопривредницима са обје стране Дрине да несметано прелазе границу без одласка у карантин и обрађују земљу. 

(Срна)

Коментари / 177

Оставите коментар
Name

Боки

30.04.2020 21:03

Е мој министре Лукачу када ћеш већ једном привести и ухапсити корону? Ти се само јуначиш и иживљаваш над народом. Али проће и твоје министровање. Можеш како хоћеш, али не можеш докле хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када Лукац 'испусе'

30.04.2020 21:27

Не бринем ја за Лукаца. Након свих 'заслуга, уступака и услуг'а које је урадио РС политицарима, Њему не гине мјесто БХ амбасадора из РС квоте. А не заборавимо да је тренутно Додик цлан БХ предједниства и када је у питању РС он се пита ко иде гдје за амбасадора. Зар смо вац заборавили да када је Додик замјенио Иваница у БХ предсједниству једна од првих Додик урадио је да је одмах повукао БХ амбасадоре које је Иваниц поставио

Name

Будала као и ти

30.04.2020 22:06

И тај придјев,, министар"је деградиро када су овакве сподобе добиле ту титулу.Портир,ревизор, возач,накупац,..то ми некако приличи за оваквог лика.Нека ми опросте горе наведене занимања и људи који поштено зарађују свој новац.Ово је било фигуративно.

Name

Ре Када

01.05.2020 00:11

А јес и поставио амбасадоре... ауууу . Будала до будалетине.

Name

????

01.05.2020 01:35

Ко је убио Давида Драгичевића??? Ти са короном немаш ништа!!!

Name

Смрт фашизму

01.05.2020 01:52

Браво Боки !Лукац је спреман да Млати чак и колеге у скупштини то смо већ уживо видјели! Волио бих да се Помлати са Короном и да МЕЧ ИЗГУБИ!Даце Бог !!

Name

Гаги

01.05.2020 04:20

А ста оцекивати од некога ко умјесто мозга има кундак....а ста цемо са оним полицајцима на наплатним куцицама сто узимају по 10 км због маски?

Name

Милан за Боки

01.05.2020 04:31

Што се ти сикираш кад ти не мариш оно што је рекао министар Лукач.

Name

Рок

01.05.2020 04:56

Коментат ти је ај здраво,јако си интилигентан а смисао за хумор зајебо си цкаљу

Name

Ре

01.05.2020 05:16

Боки познат си по паљевини свако ко мисли добро себи И другима без упозоребја це постовати мјере застите као у свим дрзавама у окрузењу Сваби нетреба двапут реци да постоје И сви раде на томе пријављују полицији свако крсење мјера једино ти И такви сте паметни и сирите мрзњу

Name

Ре

01.05.2020 05:41

Ма мене највише интересује гдје се овај сиса. Сви цупави јер су фризерски салони затворени, а он са “фризуром”. Није ваљда да се министар не придржава мјера за сузбијање вируса или мјере за њега не вазе?!

Name

Ре

01.05.2020 05:45

То Министре нема те бољег само Јо'с благо то говорис нема са бандом ниста фино само пребијат гамад имамо искуство са трга док си молио стока све гора И свака цаст за акцију И разбијање гамади

Name

Рале

01.05.2020 06:36

Сви слободно ходају без казњавања, дамо срби србе казњабају и малтретирају.

Name

Крампас

01.05.2020 08:03

Ма удри багру кундаком министре! Истјерај им свима корону кроз зној!

Name

За бомија

01.05.2020 08:04

И још прво да преиспита рад унутрашњи органа. Они су ти министре нај недисциплинованији. Од куће до куће сједаљке а онда трчи на улицу да напише сваки по пет пријава. Кажу морају таква им наредба издата. Кажу фали пара у буџет, неће народ да потпише за фонд. Јадни смо ми народе са њима оваквим а они немају људсо и божнско ништа. Живио октобар.

Name

Ре ре

01.05.2020 08:09

За тебе је народ банда и гамад идиоту један!Дабогда ти корона у куцу досла,смрдљиви боте!

Name

051

01.05.2020 10:34

Ста нам све наприца Лукац, који једини синоц у студију није имао маску за вријеме трајања емисије.

Name

Добојлија

01.05.2020 10:48

Овај на све личи осим на министра.Подсјеца на професионалне

Name

Свједок

30.04.2020 21:07

Кад је у питању репресија , овај човјек је увијек спреман. Ту је он на свом терену и његова полицијска хунта која здраве људе приводи међу болесне. То је иста она мурија која је добила по 1000 км по некаквој заслузи. Пандурија састављена од приучених курсиста са вечерњом основном школом. Шта би, ста је показала истрага ко је крив што пандури раде посао о коме појма немају. Сад ће поново на терену показивати своје лице. Као и много пута до сада. А Лукач има искуства у репресији и премлаћивању грађана дјеце и стараца на Давидовом тргу. Ово сад це му доћи као увјеźбавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#@#

30.04.2020 21:45

Као да сам ја посао коментар, свака цаст!!!

Name

ре

30.04.2020 22:09

Ту тортуру на Давидовом тргу, људи му заборавити неце. Правда за Давида!

Name

Тирон

30.04.2020 22:30

Ко је убио Давида? Спава ли мирно?

Name

ЈОКСИМ

01.05.2020 04:25

Ако постоји дилема шта је старије кокошка или јаје, онда је сигурно и дилема да ли је режисеру Николићу за лик Гаврила Милентијевића послужила визија будућности у „благом" погледу нашег (да ли је он наш ) министра или је овај човјек себи створио идола у лику Гаврила Милентијевића?

Name

Министар

01.05.2020 04:38

Знам ко писе коментаре, све цу вас лицно намлатити и побацати у ријеке у мјесту боравка за вријеме политичког часа...

Name

Ре ре

01.05.2020 05:19

Наравно ту тортуре пзд над градјанима пролазницима нецемо заборавити васе урликања пријетње ал вас Лукац подера И растјера бандо

Name

Ре

01.05.2020 05:48

Искуство са ТРГА КРАЈИНЕ тако да знас како се зове трг нас уци да са бандом нема набавио само ударат И лимит то је једино рјесење Зивио нам министре

Name

Ре

01.05.2020 05:50

То министер само на прву И гази доста је зла нанијела ова стока пзд И сзп

Name

За Ре

01.05.2020 07:46

Какав министар такви и они који га подржавају. Неписмени, сирови, насилни, ментално ограничени и психички болесни.

Name

Ре за Ре

01.05.2020 07:48

Давидов Трг ће на крају бити и то као симбол побједе над нарко мафијом. А ти и таква банда ћете завршити гдје вам је и мјесто.

Name

01.05.2020 09:29

Залосно је сто Јос Нико ме одговара за смрт Давид'с,Јос залосније сто се претворило у политику,најзалосније сто је у тиме ицествовао отац,Који се удомио Нема га у медијима,а трy це остати трг крајине пуно је бораца изгинуло Па трг И'ма своје име

Name

Ре 4д

01.05.2020 11:00

У праву си кад кажеш да је отац учествовао. Али чији отац? Јел отац који има троје дјеце, четворо дјеце, двоје дјеце... То је тек залосно, а најзалосније је сто наси борци нису гинули да би владали дезертери и они који су пуцали на свој народ, промијенили страну и уновцили крв. А јос мање да нам на челу буду потомци усташа.

Name

луx

30.04.2020 21:09

Ко је убио Давида.Стигле вас сузе родитеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куx

01.05.2020 04:57

Зна васке,има снимке

Name

Правда

01.05.2020 06:08

Ко је убица Давид-а или труднице са УКЦ је познато, али посто БиХ нема ни полиције ни тузиластва то је невазно. За сада, јер злоцин не застарујева никада!

Name

Јх

30.04.2020 21:11

Само хапси у томе уживаш како видимо..немате рјешење него сила и репресија, срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 06:02

Са таквима нема другог нацина Јо'с је ово ниста како заслузујете ма само по бубрезима гамад незна за другацију комуникацију

Name

Ре

01.05.2020 06:03

Хапси у ударај министре са овима немозе лијепо

Name

Ре

01.05.2020 06:04

Да имас имало у глави И мислис добро другима И себи неби ти требо нико говори да се придрзавас мјера ал теби нема ниста без мотке

Name

Бранко Радановиц

01.05.2020 06:42

Дзабе досколовавање овоме са слике - опет остао глуп као к****.

Name

Б Л

30.04.2020 21:11

То Лукацу,само поред новцаних казни требас наредити полицајцима да оним који не постују мјере дају јос бонуса 5 до 10 удараца васпитном палицом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

30.04.2020 22:31

У праву си. не би било лосе као у Индији, јер је народ овде стокао скоро па као они тамо у Индији.

Name

Аска

30.04.2020 22:32

Јако хумана изјава. Кажњавати без упозорења. Рекао би човјек илегално прелазимо границу. И то у ванредном стању? Која је то моћ! Ко су им правни савјетници, гдје су завршили?

Name

Ре БЛ

30.04.2020 22:35

Е моји крајисници...кукавица и смрад друго ни не зна вец само на нејацем да се изивљава. Познати сте по томе, због тога вас и зову крајиске устасе

Name

за обадва ре

01.05.2020 07:12

који сте ви љигавци... имате ли дјецу? ТРАГОВИ ВАМ СМРДЕ НЕЧОВЈЕШТВОМ!!!

Name

Ре бл

01.05.2020 08:23

Е црни Баљалуцани,ста оста од оног народа о ком је писо Цопиц,срамите се сами себе јер ви сте ово изабрали,зло невидјено!Некад сам устајо на ријец,,крајисник,,а сад би поврацо! Цаст оној мањини ,али ипак цути итрпи!Докле висе!

Name

Термаг

30.04.2020 21:11

Ангажоваћемо све расположиве снаге и капацитете да се испоштују мјере, заустави ширење вируса и да на крају побиједимо ...Како се зауставља ширење вируса? Врло занимљиве тезе износи, а нарочито дио да неношењем опреме се шири вирус. Полицајци носе маске, како су се они заразили? Мислим да и птице на грани схватају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

01.05.2020 03:10

Ти си, како видим, јос као мали ударен мокром чарапом по глави.

Name

Ре Гиле

01.05.2020 08:14

А ти као стар, колико видим.

Name

Свезнајући

30.04.2020 21:13

Разумијем да прича о полицијским пословима који су у његовом домену,али његови коментари о економији,покретању привреде,о здравству,гдје говори о прогресији вируса,респираторима.Ало мајсторе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

30.04.2020 22:18

Ста реци,него браво за коментар

Name

Ре

30.04.2020 22:33

Сваки од тих ликова у владајуцој црвеној секти је струцњак за све.Имају велико образовање,пет минута сколе и велики одмор.Зато не треба да цуди сто се и овај "разумије" у медицину,економију,привреду итд.

Name

Ре

30.04.2020 22:40

Хахахаха. Ало мајсторе,?

Name

Ре свезнајуци

01.05.2020 05:36

Шта је у његовом домену, молим?

Name

РЕ

01.05.2020 07:26

Сви они све знају, не требају нам епидемиолози кад имамо Бурлу, Бисерку, Радована-јадована, овог монструма и даље сви по списку, струцњак до стручњака, благо народу! Још нам отимајте задњу марку у овом јаду и чемеру!

Name

вида

30.04.2020 21:19

сто неказнис додика која је он фор да неиду у изолацију иста сте ви баг.а теско обицни градјанима свсма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куга

30.04.2020 21:21

Корона ће проћи али ово зло од власти никад.Више су штете направили него све заразе од постанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Министре

30.04.2020 21:26

Тако се брани дрзава. Гдје да се јавимо ми добровољци ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но наме

30.04.2020 22:15

Такви добровиљци право у пакао да се јаве заједно с оваквим министром који само зна да прети.

Name

ре

01.05.2020 07:24

ви добровољци немате гдје да се јавите све је покрадено и опљацкано тако да за вас нема посла,морацете у изолацију до краја епидемије корона ,,будало

Name

Овцице

01.05.2020 08:05

Настави "добровољно" уплацивати у Фонд солидарности!

Name

Стање

30.04.2020 21:27

Ово је Апокалипса

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

01.05.2020 07:27

морају казњават народ нецим да пуне будзет јер све је одрпано до коске ,немају висе ста сад дај ста дас ,,јаооја беде и сиротиње

Name

Рале

30.04.2020 21:34

Казњавају јадни народ, да ли је Давидов убица казњен. Али и треба то народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васкрс

30.04.2020 22:26

Нека се радују земаљском. Доћи ће и васкрсење мртвих...а онда ћемо видјети гдје ко иде...

Name

Какви јадници?

30.04.2020 22:33

Јадан народ су људи на респираторима, које су заразили ти самопрогласени јадници сто ходају около без маске преко уста и носа.

Name

Ре Какви јадници?

01.05.2020 10:20

Јадан си ти. То ти видио ко је био на респиратору и да је био на респиратору од тог без маске?

Name

НИЈЕ НАШ ПРОБЛЕМ ШТО

30.04.2020 21:39

Је министар кретен и идиот,већ што НИЈЕДАН ИДИОТ У РС,није без униформе МУПа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

корона

30.04.2020 21:40

Федерација задњи дана ослабила мјере а код нас стегли а дупло висе заразени имамо него у федерацији.Ово нема нигдје овде нема зивота само да мало попусти ово да бјезимо из ове проклете земље земље за коју су многи полозили зивоте и надали се да це мо ми бар је орати и гајити.Па ми нисмо имали 1 кг брасна а камо ли сто друго а по посавини и лијевцу расте коров а народ се раселио.Заборавили смо светиње недате ни богу да се молимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окупкјање

30.04.2020 22:33

окупљања за Васкрс, то је.

Name

Пера

01.05.2020 05:43

Снсд овци фестају којекида и сирре корону. Аамо њих напада а они никако да се смире. Имају власт и мисле да могу ста хоце па се друзе и бјихови су и донијели корону у Бања Луку. А они онда љути поцели остале градјане малтретирати

Name

нема пара

01.05.2020 07:32

Сва ова десавања су само због пара Федералци су обуставили паре и садје колапс ,,зиви били па видили цим легну паре(ако легну) онда њих висе боли брига за народом ,,онда је крај прице готов..Истог трена све це да профункционисе и короне висе нема а ни пара поела маца

Name

Знаци

30.04.2020 21:42

Сирење вируса спрецава се када ти наплате казну?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Басна

30.04.2020 22:27

Отприлике. Или ако не ставиш маску, онда вирус шета. Ако ставиш, заустављаш га

Name

ре

01.05.2020 07:34

Требају паре за изборе а нема сад узимај немилица и недрагица

Name

.,?

30.04.2020 21:42

министре како коментарисете онај скандал у невесињу,са замјеником нацелника ? како да лазе људе у оци незнајуци за снимак,који су пријатељи његови доставили,да се објави да га демантује/?какве казне сљеде за дотицног милутина који би требао бити примјер.ако њега сљедимо,идемо у лудило и хаос.замислите да се сви груписемо по ресторанима банцимо,а бранимо људима обицним да пред куцу или стан изаду/?невидена бламаза и лаз нестетног милутина,цији је отац инаце најпознатији дезертер херрцеговине.морате размислити о овоме и двоструким арсинима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.,?

01.05.2020 07:38

немој тако друзе он је власт,сила он мозе ста хоце и како хоце а народу налози казну и само потјерај стоку ,бице боље брзоце избори смексаце се они али само идиот и највеци противник народа мозе да гласа за оваку гамад

Name

Милорад

30.04.2020 21:47

Овај Психопата наставља по своме. Конацно је доцекао ситуацију у којој се поново осјеца да је битан. Какав Полусвијет и каква Банда Битанги води овај несретни народ добро смо зиви! Овај вирус је мацији касаљ за ову незајазљиву Банду Битанги, којима ниста није свето и који су спремни да краду и пљацкају до задњег даха! По цијену да нас унисте до задњег цовјека! Овакав Полусвијет, Дебили и Битанге нису видјени нигдјд до сад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ртрс

30.04.2020 21:52

Какав негативац из каубојских и крим филмова . Промијените ову слику молим вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

01.05.2020 06:00

Не дозвољавамо вредјање насег саборца,рањаваног,храброг И заслузујем да буде министар,министер пустите би ове коментаре Па 90%,босњаци коментариси,сецамо се твоје храбрости у Отадзбиндком рату,поздрав Министре

Name

Царуга

01.05.2020 07:55

А јест и борац, издао је борце као и ови сто воде борацку организацију.

Name

Опет овај гласноговорник

01.05.2020 08:15

Опет ти у име 90% народа? Зашто себи дајеш таква права?

Name

Ре 4д

01.05.2020 08:54

Јел оног сто је тузио РС и који је наплатио присилно мобилисање? Или оног сто дјецу туце.....

Name

Милостиви

30.04.2020 22:06

Која убио Давда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крик

30.04.2020 22:28

Ко је убио Давида?

Name

Милостиви

01.05.2020 12:07

Цуј ово ко је убио Давида,па то И птице на грани зњу:Бурло,Лукац И остали српски криминалци,моја унуцица није.

Name

Кривица

30.04.2020 22:08

Већ видим развој догађаја.Натјераће људе да носе маске и гдје је потребно и гдје није,а онда неумољиве цифре:умјесто педесет новозаражених дневно повећање на сто новозаражених.И погађате!Наравно грађани су криви...не носе маске кад спавају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маскирани

30.04.2020 22:29

Слажем се. Мора се покретна болница провозати јер је проваљена. Чувајте се да не кихнете на јавној површини шта год била.

Name

Вук

30.04.2020 22:39

Какво психопатско лице,,,вх.га је његов сеф и главни ментор,отац бриј два Викиц Сарајевски специјалац"науцио да се овако намркне и да се само репресијом на народ мозе излијецити лицни недостатак неки,,,типа људскости,цасти,цојства,или цак само висине у цм...Е,Крњеусане,обрукао си онакво село,СА СРБИМА СЕ НЕ БРИСЕ ПАТОС,ЈЕР СУ ТЕК ТАД ОПАСНИ,СРБИМА СЕ НЕ НАРЕДЈУЈЕ,НЕГО ДОГОВАРА,ОНИ СУ НАЦИЈА КОЈА СЕ ПУНО ЈАЦИМ ТИРАНИМА ПРОТИВИЛА,АЛИ ТАДАСЊЕ ЦАСНЕ ВОДЈЕ СУ ИХ КУПИЛЕ КОМАНДОМ ЗАМНОМ,А НЕ НАРЕДЈЕЊЕМ И КАЗНАМА...СРАМОТА,РАДИ ТЕБЕ,БУРЛЕ,ОНОГ СТО СЕБЕ ПАТРИЈАРХОМ САДАСЊИМ ЗОВЕ,ДОДЈЕ МИ ДА ИЗ КУЦЕ ВИСЕ НЕ ИЗЛАЗИМ НА СВЈЕТЛО ДАНА,,,ДА ВЈЕРУ СВОЈУ ЗАБОРАВИМ,КАД ЈЕ ВИ СЛАВИТЕ,А СВЕ СТО ИМАМ ДАДЕ ЗА НАРОД СРПСКИ И ОСТАЛИ ПОСТЕНИ,ОД 91'ДО ДАНАС.

Name

Ре

30.04.2020 22:40

Треба продати оне маске и рукавице сто су добили и увезли.И то по цијени пет и висе пута вецој од реалне.Њих само интересује новац и профит,као и досад.

Name

Добровољно

30.04.2020 22:24

бих прихватио да ме заразе са короном а заузврат да ти нестанес било гдје!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харач рајо

30.04.2020 22:25

Треба напунити Фонд солидарности, који је послије поплава потпуно покраден. Ста чекате, велики Срби. Уплаћује добровољно, па вас неће "министар" кажњавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

30.04.2020 22:34

Не треба да буде никаквих опомена и за кажњавање, одлуку сте требали увести одмах мада браво за тај потез јер боље икада него никада.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.05.2020 07:31

Глупацо.

Name

За Сандра

01.05.2020 11:38

Ово је глупан, кретен И силедзија, јер овакав идиотски коментар не мозе написати зена, само неки "херој овог накарадног друства", који се јунацки крије иза зенског имена.

Name

бањалуцанин 88

30.04.2020 22:39

Хееееј, министре Убицо, да ли икад контролисес Пискавицу и слицна насеља која махом гласају за Додикову пос..ну странку? Ко је крив сто здрави иду медју заразене а болесни медју здраве? Ја??? Опс,мозда мислис да се вирус тако не сири. Лијепо се проведи код сефа на слави и немој да би нам пријетио тамо око 15. кад корона експлодира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

30.04.2020 22:46

Може ли једно питање за све. Сви помињаше неке донације авионе палете маски и рукавица. ДА ЛИ ЈЕ ИКО ОД ВАС ДОБИО НЕГДЈЕ ГРАТИС МАСКУ ИЛИ РУКАВИЦЕ? ЈА, НЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Т

01.05.2020 07:45

Драги друзе насе маске су вец у оптицају,мислим у продаји јер кад се тоне за пјену се хвата ,све је раскуцено и унистено сад је зувар и од оне маскице кад се узме која маркица

Name

Ре Т

01.05.2020 08:58

Сто није црвеној секти подељено,то је продано. Питај мицу трецину колика му је залиха.

Name

СЗО

30.04.2020 23:01

Лукацу,умисљени министре,стави маску и покри ту одвратну,покварену и надасве нај љигавију ФАЦУ.Гадис се народу,гадис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 08:18

Је ли изјаву дао без маске? А ми да носимо? И сала је јавна површина.

Name

Мики

30.04.2020 23:07

По лицу му видиш да је човек психоза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милостиви

01.05.2020 00:05

Ко је убио Давида ко је осамарио Станивуковица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

01.05.2020 01:24

Хоће ли нама који нисмо у СНСД-у министар подијелити и жуте траке око руке, да се одмах види ко је непријатељ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

01.05.2020 02:49

Зар се није све завршило дана 15.04. љета господњег. До тада нас је све Влада РС, чији сте Ви члан, подијелила на раднике и нераднике, на пожртвоване и фолиранте. Ово и даље траје, колико видимо и крај се не назире. Да ли су само тада и само некима услови рада били отежани. Сада је још горе. Џаба се специјалци и жандармерија напатише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре сам себи

01.05.2020 06:51

Додуше нису џаба. Миља је миља.

Name

Драган

01.05.2020 03:41

Јос једна иделана ситуација да се овај ткзв министар изивљава и лијеци своје болесне фрустрацјје, зло од цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.05.2020 07:47

министар сазорио за карантина

Name

Доми

01.05.2020 04:00

Ма није страснополцајац те одмах пита ,,хоцемол писат ,или,,сти је знак да пролазис са20 или 10 км!па сви то знају ,полиција је корумпирана,а како не би ко је води!аАл сy добили по хиљадарку,бем те бозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

01.05.2020 04:13

Кад Лукач удара парламентарца у скупштини, можете мислити како ће полиција поступати са народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.05.2020 04:34

Треба вас стоку из снсд прво преконтролисати, да ли сте на адресама пребивалишта магарци усташки. И ако нисте слати вас на доживотну робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки72

01.05.2020 04:53

Ти си један невидјени клосар али на залост овим мајмунима из ЕУ требају неписмени и необразовани људи на министарским позицијама , јер тако лаксе дрзе узде у "насој" земљи. Само да знас , доци це вријеме када цес одговарати за све , поцев од опструкције истраге за убиство Давида Драгицевица па на даље ! Доци цес ти на своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не плаћајте казне

01.05.2020 04:57

Ако вам напишу казну, не плаћајте је ни случајно, већ тражите судско одлучивање и у року од 8 дана доставите суду прекршајни налог (може и поштом). На суду казна се одмах одбацује као неуставна/незаконита а онда на основу тога тужите МУП за одштету. НЕ ПЛАЋАЈТЕ КАЗНЕ ВЕЋ ИДИТЕ НА СУД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 08:20

Тачно. Нарочито имајући у виду да у другом ентитету нема ванредног стања. Удишемо исти ваздух. Не иде до граница, па обилази или се враћа. Донијети уредбу којом се кажњава народ за неношење, а да ниси обезбиједио народу бесплатне маске је довољно за све одштете. Државе су дужне...

Name

М

01.05.2020 05:01

Епидемиолог Др. Лукач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

01.05.2020 12:41

Наплата судским путем!!!и одстета !!! Ово је једноумљеее!!дуге цијеви истурити на народ јос од рата не опорављен !! Страсноооо злоупотребе полозаја институција изивљавање на народу понизавање сваке врсте ово је а тек набавке тендери Јова бар фесте дијелење помици партијском линијом бахато непримјерено понасање партијаса изнад закона!!!!! Понасање скандалозно неструцно бахато дрско безобразнобудзетским расипниством од возног парака плата привилегија има ли закона за све једнак и правне дрзаве !!ово је дно дна циркус балкански!дрзава и народ покрадени а они користе вирус за своје потребе партијаси увезана хоботницаааа политицко тајкунска!!!!

Name

Аполо 11

01.05.2020 05:01

Прво премлатити па хапсити па у подруму млатити и казнити да немозе платити него принудна наплата и пљенидба.Аферим Лукац терор Ага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.05.2020 05:02

Само пријетње,гдје су цеститке за 1.Мај.?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љута гуја мицо мој

01.05.2020 05:02

Јооооој министре, јеси рузан !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 11:09

Није ружан, али је зао.

Name

Маске и рукавице

01.05.2020 05:05

Вјероватно нису задовољни продајом маски и рукавица из донације, које су и 10 пута скупље него прије короне, па хоце да народ силом натјерају да их купују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.05.2020 07:53

Мор несто да се прода немозе све народу дзаба и на зрак уводе порез јер нема висе одцега да се хапа неда нико ниста

Name

Ре

01.05.2020 08:22

Како ће куповати и зашто? Ваљда су маске дате народу, а нису дошле као роба. Од чега ћемо куповати без посла и пара?

Name

Министар Злукач

01.05.2020 05:12

Ја кад бијем марву, тад сам свој на своме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г..

01.05.2020 05:13

Јел то све сто знате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љута гуја мицо мој

01.05.2020 05:16

Одвратни створе,ти и не знас ниста друго него пријетити и казњавати! Гдје су заврсиле рукавице и маске из хуманитарна помоци? Маске се мијењају свака три сата,колико ми треба пара за њих? Казну никад нецу платити! Глуп си ти да бих ти ја допустила да ми ти здравље цувас! Цувај ти додика и његове госте,иде Дјурдјевдан,али и о томе води рацуна да не заврсе као вецина оних сто су прослављали Светог Лазара ,а зна се код кога! Корона долази од вас ,а не од биједе и сиротиње!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нена

01.05.2020 07:27

Лако ти је казњавати биједу, сто ниси хапсио на прослави светог Лазара и Васкрса, па не би сада био нагло повећан број заразених.

Name

Милиција еx

01.05.2020 09:16

У Федерацији покренули истрагу поводом сумњиве набавке респиратора. А овдје ништа. Ама баш ништа поводом још сумњивије набавке покретне болнице (компензација преко оног ремонтног завода у Братунцу..qуqу..). Па ништа око других набавки, нико се не пита гдје завршавају ствари из донираних и плаћених транспорта, види се кад стигне, послије тога ништа, мук. Докле се стигло са Вучићевом донацијом у Сребреници. Разбуцаше очас онај милион евра као панто питу. Све се зна и ко и како, све снимљено и ништа. Опет мук.

Name

Краткодлака крезуба жаба

01.05.2020 05:20

Бурле бр. 2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минхаузен

01.05.2020 05:31

Хапси корону министре са металском сколом ,ста цекас !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 12:31

Мислис менталском сколом?

Name

Набиј се

01.05.2020 05:42

Казни оца свога,киша пада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мима

01.05.2020 06:06

Ова држава све своје активности базира на задуживању и узимању и ово мало новца ето је остало код обичних људи.Правда није једнака за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

01.05.2020 06:08

То србине казњавај казњво си и за васкрс нисте дали у цркву а федерација укинула карантин цим је поцео рамазан да људи могу доц а наси велики срби издаице само казни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

01.05.2020 06:12

А шта ће те ако народ буде добар и не буде се кретао и окупљао,шта ће те онда,кога онда кажњавати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

01.05.2020 06:18

Тзв. министар је примитиван,неписмен,опасан,зајебан....е шумо моја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

01.05.2020 06:29

Ти ниси министар но обичан бандит, а сви бандити кад тад на робији заврше. Сат куц тик так.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потоп

01.05.2020 06:31

Министре, најбоље да нас свепобијете. То је најјефтинији начин да се ријешите нормалних грађана, а онда нема ни опозиције, ни издајника , ни страних плаћеника, а ни српске измучене сиротиње,.. Нека је вама добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молитва

01.05.2020 08:23

Бог је велики. Само се молите да се све прокаже, Даноноћно. И да се смилује на нас.

Name

Ре

01.05.2020 08:25

Полако. Има још који мјесец до чипа. Све владе Свијета журе да испоштују сзо, јер су они изгледа постали свјетска влада, а ови филијале. Ваља преко ових мјера доћи до вакцине, а он летимо у небо, ако се не пробудимо из коме.

Name

Пале

01.05.2020 06:37

Не мозес докле хоцес стоп твом бахацењу. Лоповлуку стоп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоне

01.05.2020 06:41

Који нецовјек и злотвор од министра. У његовој супљој глави само сила завија. Нистаријо једна фујјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

01.05.2020 06:56

говедо једно имас образа да се јавис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

01.05.2020 07:00

Ово је једина држава (РС) на свијету која функционише искључиво на бази ино кредита који се прелију у џепове тајкуна и отмачине од народа (радари, забране, фонд солидарности...) што се поново прелије у џепове тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

01.05.2020 07:02

Гледајте да сто висе отмете од сиротиње малосте узели ти итвој сеф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

01.05.2020 07:05

Треба да газите ову стоку насваком кораку доксе неопамети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.05.2020 07:46

Мозда би ти боље било да казес ко је убио оно недузно дијете у Бања Луци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Препорука

01.05.2020 07:52

Требало би да су казне мање....око 20 км за неносење маски....веца би наплативост била...лаксе би се казњавали људи....и висе би носиле маске....поготово младји.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

01.05.2020 10:25

Ре за Препорука; Потпуно се слажем. И ја мислим да треба казне смањити на 20-так КМ, јер би наплативост била много веча него што је са вечим казнама. Обзиром да казне нису у функцији безбједности учесника у саобраћају, заштите од корона вируса, јер њих боли дупе за народом, веч су у функцији покушаја крпљења буџетских рупа, ово треба предложити диспечеру јер би било много ефикасније.

Name

Јана

01.05.2020 08:20

Ма знамо, без упозорења се завршава у ријекама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.05.2020 08:35

Ајде ви папци, који подрзавате казне и насиље, смирите се мало... Ниста од овога нема, на васу залост... Гледам кроз прозор, полиција пролази поред момка без маске и рукавица и не гледа га, а камоли несто друго... А ви поцркајте од муке ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 10:25

Полицајци су наша дјеца, рођаци, кумови и пријатељи. Највећи број.

Name

ре

01.05.2020 09:05

Одговара ти да контролисес ситуацију,ради тога и јесу мјере.Ко це контролисати корону,БУДАЛЕ.99 процената становниства је и до сада све постовало а за узврат добијамо само додатне санкције и ускоро наступајуцу економску пропаст и глад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

01.05.2020 09:34

Чим се помене 'СТРУКА', било гдје и било којим поводом, на теве, штампи и порталима, мени одмах пред очи искоче ликови Додик Милорада, Вишковићу Радомира, Жељке бивше премијерке, овог несретног Лукача, Тегелтије из потаје, читавога партијскога чопора њиховога, и наравно иза и изнад свега Вучић Александра. Па се начисто престравим и за шајтов у џепу ватам, јес да је отањио, али шта да се ради, другога нема. Па се исто тако онако прстрављен запитам гдје ће овај туњави и тутлави народ на крају завршити. СТРУКА их је одржала, обогатила и озгоднила, и зато јој и слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има још

01.05.2020 23:10

У неким крајевима и селима 'струка' је огрлица, оно што дјевојке и жене око врата носе, а није ланчић. И пише се малим словима.

Name

Ђуро

01.05.2020 09:35

Па овај само пријети.Друго ништа незна.Требамо се сви придржавати мјера ,ал немој да пријетиш стално.Уразуми се већ једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

01.05.2020 09:42

Стварно?? Бас ме цуди од тако добрих и поштених људи да це кажњавати, радите ви и много горе ствари али све за добробит Српског народа . Многи су радили на тиме да нас нуде толико да моземо стари под једну шљиву и није им успјело, чиними се да це са садашњом гарнитуром “наших” успјети!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

независни

01.05.2020 10:05

Подршка за народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

01.05.2020 10:15

ЛУКАЦУ,ПРОЦЕ И ВАСА САМОВОЉА КАД ТАД,А СТО СЕ ТИЦЕ КАЗЊАВАЊА,ВАМА ДА НИЈЕ РЕПРЕСИЈА И КАЗНИ НЕБИ ИМАЛИ ПЛАТУ.БЛАТИЛИ СТЕ И БЛАТИТЕ КОМУНИЗАМ,А КОМУНИЗАМ ЗА ВАС ЈЕ МИСАОНА ИМЕНИЦА ГДЈЕ ЈЕ У ВРИЈЕМЕ КОМУНИЗНА И СОЦИЈАЛИЗНА БИЛА ПРАВАА ДЕМОКРАТИЈА,А ТИ У ТОМ ВРЕМЕНУ НЕБИ БИО НИ ПОЗОРНИК.НИЈЕДНА ДРЗАВА НА СВИЈЕТУ СЕ НИЈЕ ОДРЗАЛА НА РЕПРЕСИЈИ И СИЛИ,А НЕЦЕ НИ ОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

беца 12

01.05.2020 10:33

Треба питати олико има Лукач пара и колико је покро од дрзаве и то казњавати мозе сам зависи народ је скоро полудити нецес имат времена изаци из куце ?? Тиси први на листи за бјег из дрзаве неце имати времена?? 100.000 пара има да је намирио своју цјелу фамилију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиц

01.05.2020 10:36

Ви никад нисте превентивно и људски функционисали вец репресивно,коруптивно,силом на свој народ коме треба да слузите,ви сте цувари власти и та институција коју представља те се срозала на нулу.Вецина људи са гаднењем гледа на полицију....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

01.05.2020 10:40

Лукацу,дабогда на респиратору заврсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

01.05.2020 11:21

Било би ми зао респиратора.

Name

Рашид

01.05.2020 10:52

Ко је убио Давида Драгичевића?стоко једна,ти би кажњавао још?

ОДГОВОРИТЕ
Name

О боже

01.05.2020 11:35

Па да видимо и то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање за господина.

01.05.2020 13:43

Да ли су сви припадници специјалне полиције и жандармерије добили миљу, с обзиром да су боравећи у својим базама били највише изложени ризику од заразе или си добили само они који су остали без посла обезбјеђења разних клубова и дискотека које не раде због ове ситуације. Одговор послати до понедјељка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од шопинга до Си Ђинпинга

01.05.2020 13:52

Дабогда ти оних 1000 КМ за које сам незаслужено извисио, требало за цитостатике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полице Депт

01.05.2020 14:34

Као припадник МУП-а, признајем да је полицији незаслужено дијељен тај новац, а када већ јесте, зашто је дијељен за тај период баш тада када су многи полицајци послати на годишњи, не њиховом вољом. Па ви варате и раднике МУП-А, као и све остале грађане. Да није можда корона нестала са даном 15.04.2020. године. Са тим нас народ још више мрзи, а када ускоро разапнемо радаре у овој ситуацији мрзиће нас још више. Одличан си за Бјелорусије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цро Цоп

01.05.2020 15:13

Зашто је директор полиције у 10 дана, 3 пута мијењао садржај депеше која је давала упуство за критеријуме око списка за додијелу награде за "раднике", односно "пожртвоване". Зашто сте дозволили да су многи полицајци који су глатко одбили да дају новац од плате за фонд, добили "награду" од тог истог фонда. Ниси дао за фонд ниси члан фонда и од њега ништа не очекуј. Што је мене срамота због вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.05.2020 17:18

То и јесте сврха свега сто измисљате направили сте бизнис од епидемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

01.05.2020 18:23

Ко ће кажњавати полицију, јуче у Дервенти, два полицајца на улици, један има маску и рукавице, други ни једно ни друго, данас ће тај други казнити неког обичног грађанина за исто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

01.05.2020 18:24

На сљедећим изборима кажњавам ову власт, без упозорења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија корупција

01.05.2020 23:16

Ове корона глобе су толике да су ненаплативе за већину народа, укључујући готове све пензионере. Па се тиме и казна обесмишљава, губи се сврха кажњавања. Осим ако немају намјеру ударати на куће, некретнине. Бацати их на добош, па да их у спрези крчми судско адвокатска мафија по старом лошем и већ уходаном обичају. Што значи, договорно их продавати испод цијене, у чему се посебно извјештио бањалучки основни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

монструм

02.05.2020 07:10

Овај сад свршава,мисли да је битан, он сад може силу спроводити, а у ствари се ради о психопати и импотентном луђаку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

02.05.2020 09:56

Када закаже оно што се сада зове ПРАКСА, онда на одсудне линије одбране излази нека друга, она пандурско жандарско заптијска пракса. Иначе у народу омражена још из аутроугарских времена и османлијског вакта. Глоба рајо глоба..етц етц, као у чувеном епу Мажуранића. Глоба као палија са два краја, на једној - народе у суру, на другоој - глоба као један од кључних финансијских стубова власти Како онда тако и сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

02.05.2020 10:15

Психопата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твртко

02.05.2020 15:36

људи, мање је саобраћаја, мање је полиције по засједама, мања наплативости казни, мора се негдје надокнадити. За овога је максималан ниво да буде командир неке сеоске полицијске станице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душанка

03.05.2020 20:19

Је ли Лукач, шта ћеш кад ти Баја изгуби на изборима, хоћеш ли од народа смејти изаћи на улицу!?

ОДГОВОРИТЕ