Конте: Одлуке појединих регија у Италији незаконите

 Италијански премијер Ђузепе Конте изјавио је данас да су одлуке појединих регија о покретању активности прије спровођења одлуке владе о попуштању мјера у Италији "исхитрене и нелегитимне".

Свијет 30.04.2020 | 20:49
Конте: Одлуке појединих регија у Италији незаконите

Региони на сјеверу Италије попут Ломбардије и Венета, где је на власти Лига, саопштили су да ће изаћи из блокаде прије него што је то планирано владиним програмом постепеног попуштања рестриктивних мјера, док су у Калабрији на југу већ отворени барови и ресторани са столовима и столицама на отвореном простору, иако је планирано да ти угоститељски објекти у Италији буду отворени од 1. јуна.

"Не можемо дозволити да напори које смо уложили постану узалудни због непромишљености у овој деликатној фази", рекао је Конте у Сенату говорећи о борби Италије против вируса ковид-19, који је у тој земљи однио више од 27.000 живота.

Италија, једна од најтеже погођених земаља вирусом ковид-19, увела је строге мјере карантина на цијелој територији почетком марта, а од 4. маја становници те земље имаће већу слободу кретања унутар региона, истовремено са постепеним покретањем пословних активности. 

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

30.04.2020 22:43

Мафија не ферма васе одлуке. Тиме тјерате и обицне људе у мафију. Боље бити цлан мафије него новог свјетског поретка. Хуманије је данас бити цлан мафије, него овог болесног поретка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 08:31

Види жлице, не одговара му да људи раде. А што жлицо не изнесеш тачне податке и како сте прикључивали људе на респиратор? Нађите снимак посланика италијанског парламента. Људи ће узети говњиве мотке, мислите о томе. Уништити Италији туризам, оставити људе без дохотка, срам вас било. Продане душе. Зашто сад не иде снимак из Бергама. Проваљени сте! Багро антихриста!

Name

Зоран

01.05.2020 08:59

Ево видимо да многи мисле да су у питању неке завере влада и странака на властима против народа у тим земљама. У ствари то су обично ставови опозиционаре свугде. Па бих ја поставио питање. Јели могуће да у 80% свијета владе желе да терорисе своје грађане и нанесу својим земљама толику штету у економском и сваком другом погледу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2020 13:42

Невјероватно је да то питаш? Шалиш се? Не разликујеш господара од роба? Не могу да вјерујем да има тако наивног свијета да се то пита. Ко ће ти давати посао, доходак, кредит? За које паре ћеш радити и да ли ћеш радити? Кад примиш вакцину бићеш стерилан, онколошки пацијент, бићеш робот роб без мисли, програмиран и контролисан. Да ли ти је сад јасније ко ће чинити милијарду? Ако се питаш чиме ће се та милијарда хранити? Неће храном, ако сањаш да ће људи да раде за њих и да ће им људи требати. Сад мало прогуглај, па види ко ће бити истријебљен, а ко хоће да буде бог.