Посипају кокошији измет да би спречили окупљање грађана!

Лунд, град на југу Шведске, покушаће посипањем 1 тоне кокошијег измета (гнојива) у главном парку града, да одврати људе од сутрашње прославе пролећног фестивала за време епидемије корона вируса.

Занимљивости 30.04.2020 | 16:23
Посипају кокошији измет да би спречили окупљање грађана!

Овај универзитетски град у јужном региону Скане, затражио је од људи да се сутра не окупљају у парку како би обележили Валпургијску ноћ, али страхује да ће неки одбити савет, преноси ББЦ.

"Лунд би могао да постане епицентар за ширење коронавируса синоц́ у априлу. Тако да мислим да је то била добра иницијатива", изјавио је за сидвенскански лист председник одбора за животну средину локалног савета, Густав Лундблад.

"Добили смо прилику да оплодимо травњаке, а истовремено ц́е смрдети, па можда нец́е бити тако лепо седети и пити пиво у парку", рекао је Лундблад и додао да је једини потенцијални недостатак био би  мирис који се не би ограничио само на парк већ и около парка 

"Ја нисам стручњак за ђубрива, али како ја разумем, јасно је да би могао мирисати и ван парка", признао је Лундблад. На крају крајева, то је пилец́и измет. Не могу да гарантујем да ц́е остатак града бити без лошег мириса. Али поента је да се људи не залазе у градски парк "

Популарна, али незванична прослава, може привући до 30.000 људи из целе Шведске.

Шведска влада је избегла увођење оштрих мера за контролу ширења корона вируса, али је забранила јавна окупљања више од 50 људи.

Та земља је пријавила око 20.300 случајева Ковид-19, од чега 2.460 са смртним исходом.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар