Платиће вам да дођете на Сицилију кад прође коронавирус!

Земље широм света већ увелико размишљају о томе како да опет привуку туристе – Сицилија има план!

Занимљивости 29.04.2020 | 16:38
Платиће вам да дођете на Сицилију кад прође коронавирус!

Италијанско острво Сицилија веома је популарно међу туристима – бар је било, пре пандемије корона вируса.

Вирус је утицао у мањој или већој мери на туризам свих земаља, а извесно је да ће Италија, једна од земаља најпогођенијих вирусом итекако осетити последице и у сфери туризма.

Међутим, Италијани су одлучили да ствар не препуштају случају, па је тако италијански министар позвао туристе да летују баш у тој земљи, а Сицилија је отишла и корак даље.

Наиме, ово острво је затворено од 10. марта, и процењује се да су губици у туризму до сада око милијарду евра, али су одлучили да привуку туристе чим границе буду отворене!

Они су одлучили да туристима <стронг>покрију трошкове за половину авионске карте и трећину хотелских трошкова, као и да им поделе бесплатне карте за многе музеје и археолошке атракције!

Туристи свој ваучер могу да обезбеде на сајту Висит Сицилy, одмах након што земља отвори границе. За сада се још увек не зна када ће то бити, али је најављено отварање ресторана за 4. мај, као и отварање производног и грађевинског сектора.

Очекује се да јесен бити најбољи период за путовања у Италију, али ипак, све зависи од тога како ће се даље одвијати ситуација што се тиче корона вируса.

Извор: Мондо.рс Фото: профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар