Италија: Најмање новозаражених за шест седмица

У Италији је према најновијим подацима у посљедња 24 сата забиљежено 1.739 новозаражених корона вирусом што је за 25 посто мање у односу на на дан раније када је забиљежен 2.324 нови случај.

Свијет 27.04.2020 | 20:39
Италија: Најмање новозаражених за шест седмица

Податак о новозараженим посебно охрабрује с обзиром на то да је најмање заражених у једном дану у посљедњих шест седмица, тачније од 11. марта када је забиљежен пораст нових случајева и од тада он константно осцилира. 

Према подацима Цивилне заштите Италије, у посљедња 24 сата преминуло је 333 људи, а опоравило се 1.696. Италија је укупно до сада регистровала 199.414 особа заражених корона вирусом. Од посљедица корона вируса у овој је држави до сада преминуло 26.977 људи, а опоравило их се 66.624.

До данас, у Италији медицинско особље је тестирало на корона вирус 1.789.662 особа, а у овој земљи хоспитализовано је због корона вируса укупно 20.353 особа што је за 1.019 мање него у јучерашњем извјештају, а на интензивној њези тренутно се налази 1.956 пацијената, такођер 53 особе мање него јуче.

Италијански медиј Ла Репубблица објавио је занимљиву анализу о томе колико се епидемиолошка ситуација промијенила у Италији када је ријеч о корона вирусу. Наиме, они су навели податак да се стабилизација ситуације најбоље примјећује на броју пацијената који се налазе на интензивној њези, а којих је све мање.

На интензивној њези је 16. марта било осам посто пацијената од укупног броја болесних, а тренутно подаци указују на то да се тај постотак смањио на мање од два посто и да се на интензивној њези налази тренутно нешто више од 2.000 пацијената што је велика разлика у односу на периоде када их је било преко 8.000.

Сматра се да је ситуација с корона вирусом под већим и бољим надзором те да су томе допринијеле ефикасније терапије и то што се болест открије и лијечи на вријеме избјегавајући даље ширење заразе.

Италијански премијер Ђузепе Конте истакао је да ће мјере у Италији након седам седмица бити ублажене од 4. маја. Паркови, фабрике и градилишта бит ће отворени, али у школама неће бити наставе до септембра.

Такође, Цивилна заштита Италије објавила је одређене појединости везане за ублажавање мјера, гдје је, између осталог, наведено да ће бити могућа путовања између италијанских регија, али уз доказ да особа није заражена и из оправданих разлога као што су одлазак на посао, посјете родбини или у болницу, али уз поштовање социјалне дистанце и избјегавања окупљања. Такође, у јавном пријевозу ће употреба маски бити обавезна.

Строга правила ће и даље важити за особе које имају симптоме корона вируса и оне ће морати бити у кућној самоизолацији уз надзор љекара. Посјете парковима ће бити дозвољене уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Викме

27.04.2020 19:34

Корона је проваљена прица

ОДГОВОРИТЕ