Грађани једва дочекали отварање фризерских салона

У главном граду Србије од данас поново раде фризерски салони који су били затворени због пандемије вируса корона, због чега је велики број грађана одмах дошао у те салоне, али уз примјене мјера заштите.

Србија 27.04.2020 | 16:49
Грађани једва дочекали отварање фризерских салона

У оквиру ублажавања мера које је Влада Србије донела током пандемије коронавируса је и та да од данас раде теретане и фитнес центри, али и козметички и фризерски салони.

Након више од мјесец дана, фризерски салони поново раде, а у њима, како запослени, тако и муштерије, морају носити заштитне маске и рукавице, а обавезна је и дезинфекција руку при уласку у салон.

Чини се као да су бројни грађани једва дочекали поновно отварање, па су гужве већ од првог дана рада.

"Углавном радимо заказивање и доста људи је звало, интересовало се. Ми смо уписивали како је ко желео да дође, тако да радимо искључиво на заказивање", казао је власник једног фризерског салона у Београду, Зоран Копривица.

Према његовим ријечима, сви у салону су у обавези да носе заштитне маске и рукавице, руке и обућа се дезинфикују при уласку, а држи се и социјална дистанца колико то посао дозвољава.

Маријан Киш из Београда, који такође ради у фризерском салону оцијенио је за АА  да је напорно радити под новим мјерама заштите.

"Ми смо за сада успели све да покупујемо, немамо проблема са пешкирима за једнократну употребу, разним средствима за дезинфекцију. Урадили смо јутрос и дезинфекцију салона, тако да све у свему све је како треба, видећемо како ће ићи даље", казао је.

Како је додао, има доста посла већ првог дана, а муштерије имају разумијевања за поштовање мјера.

Једна од муштерија је и Милан Перовић, који је рекао да му много значи да може да оде код фризера, те да нема никакав страх, јер се све заштитне мјере спроводе.

У прометнијој улици Београда је још један фризерски салон, чија власница Драгана Трифун је навела да се сви труде да буду заштићени и запослени и муштерије, али да је напорно.

На шишање у њен салон је дошао и Горан, који је изразио задовољство што је могао да дође на фризуру.

"Ми смо породично заказали пола термина, ту смо у крају, тако да смо једва дочекали да почне да функционише. Мислим да је у реду да водимо рачуна, то ћемо морати да чинимо и убудуће", рекао је он.

Од данас у Србији могу у свакодневну шетњу и грађани старији од 65 година, на сат времена и то 600 метара од својих мјеста становања.

(Анадолија)

Фото: Тањуг

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хм

27.04.2020 14:57

За Српску ово је сјајно. Таман до 10 маја виде на њиховом примјеру колико је ово попустање убрзало сирење. Ако буде у реду онда моземо и ми отворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

27.04.2020 15:12

А ти си струцњак мора да си из додикове странке цим тако прицас

Name

Кмее

27.04.2020 15:43

Фризери,златаре,аутомат клубови и сл све то мозе радити...

Name

Макарије

27.04.2020 16:16

Када си бот ниси сав свој

Name

Ди

28.04.2020 04:07

Само да дезинфикују маказе, машинице, чешљеве, четке, столице. То досад нису радили. Али треба увести под редовно.

Name

Гоогл

27.04.2020 15:35

Гдје се свита сиса сви подсисани уредни мора да Зељка има зафрсен фризерски занат или Миле посто све зна и мјеса се у све....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гооги

27.04.2020 17:25

На зељки пола киле пудера. Јадна хоце да изгледа младја.

Name

за гоогл

28.04.2020 09:47

Струка непрестано објасњава и у томе су сви јединствени. Корона Вирус се само, искљуциво, преноси са цовека на цовека.

Name

БЛ

27.04.2020 18:48

Јел само ја не видим маске на мустеријама? ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

28.04.2020 10:43

Зељка је топ...зена је у фулл.. Најлепса председница на свијету..