Лидер Чеченије обријао главу па позвао и остале званичнике да то ураде!

Реагујући на притисак јавности да фризерски салони буду отворени упркос пандемији коронавируса, лидер Чеченије Рамзан Кадиров обријао је главу и позвао друге да учине исто.

Занимљивости 27.04.2020 | 17:22
Лидер Чеченије обријао главу па позвао и остале званичнике да то ураде!

„Сви наши салони за негу лепоте су затворени, па сам учинио оно што су чинили наши преци, и обријао главу. Препоручујем вам да то урадите и ви“, рекао је Кадиров у видео-снимку на Инстаграму, а његов пример следили су многи високи званичници Чеченије, републике у саставу Руске Федерације, објављујући фотографије на којима се могу видети обријаних глава.

Директорат за ванредне ситуације Чеченије такође је на Инстаграму објавио многобројне фотографије на којима се види да је мушки део његових запослених сада без косе, и уз напомену да је главе обријало комплетно мушко особље, наводи Би-Би-Си.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

В далёкой юности, когда старшие нам брили головы, то, при этом, не забывали отвесить легкий подзатыльник, приговаривая: «Массо а унах - балех волийла хьо! (пусть обойдут тебя болезни и несчастья!)». Издревле у наших древних предков бритье головы считалось неким очищением от разного рода напастей земного и даже неземного происхождения. Ну, а с пришествием по великой Милости ВСЕВЫШНЕГО на нашу землю благословенного Ислама, чеченцы бреют головы, соблюдая Сунну нашего любимого Пророка Мухьаммада(с.а.в.). Вот и я сегодня с удовольствием совершил эту Сунну почти перед самым наступлением священного месяца Рамадан. Да укрепит нас ВСЕВЫШНИЙ на своём благословенном Пути! АЛЛАХ1У АКБАР!!! ПЕРЕДАЮ ЭСТАФЕТУ ВСЕМ ДРУЗЬЯМ И БРАТЬЯМ!!!✊??

А пост схаред бy Кадyров_95 (@кадyров._95) он

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар