"Да је Гарић хтио продати вјеру за вечеру био би жив"

"Да је Бранислав Гарић хтио продати вјеру за вечеру данас би био жив. Није то урадио јер је знао да је један дан у животу орла вриједнији од проживјелих двјеста година неке корњаче."

Република Српска 25.04.2020 | 10:54
"Да је Гарић хтио продати вјеру за вечеру био би жив"

Ово је став на Фејзбук профилу бившег предсједника СДС Вукоте Говедарице, који се присјетио дана када је прије 11 година у Добоју убијен Бранислав Гарић.

"Те суботе прије једанаест година у послијеподневним сатима, стигао сам у Добој. Поред обавеза које нису имале политички карактер, искористио сам прилику да позовем Бранислава Гарића са намјером да се сутрадан ујутро видимо и поразговарамо о темама које су нам биле заједничке", написао је Говедарица, додајући да је након неколико сати добио информацију да је Гарић убијен.

"Волио сам тог човјека јер колико је плијенио својом појавом споља, најмање још толико његово унутрашње биће, његова личност и њен карактер, уливале су повјерење. Са њим си увијек знао на чему си јер није био превртљивац нити лаковјеран. Доследан и непоколебљив у сваком моменту. Зато је платио својом главом. Баш велика цијена али не дешава се први пут да човјек таквог кова својом главом жртвује своју слободу и срећу своје породице", навео је Говедарица и додао: 

"А да ли је потребно још једном напоменути да је убица или онај који га је ликвидирао, ослобођен одговорности јер је нашем правосуђу доставио папир на коме је писало да је неурачуњив? Једина санкција за екзекутора била је забрана ношења оружја наредних шест мјесеци. Сан који сам имао те ноћи претворио се у цјелоноћни кошмар и данас сам увјерен да је имао поруку како ће смрт „мирно стати над њиме и сопственом руком исписати“ Браново име. Убили су Гарића, на уласку у Гацко, телефоном ми је јавио наш заједнички пријатељ". 

"Сјећам се и мог првог доласка у Добој у улози предсједника странке. Затражио сам да радна посјета градском одбору започне посјетом гробном мјесту нашег Бранислава", присјећа се Говедарица.

Између осталог навео је: "Да је Бранислав Гарић хтио продати вјеру за вечеру данас би био жив. Није то урадио јер је знао да је један дан у животу орла вриједнији од проживјелих двјеста година неке корњаче." 

У Добоју ће сутра бити обиљежено 11 година од убиства потпредседник СДС-а и председника Општинског одбора странке у Добоју Бранислава Гарића.

Гарића је убио директор грађевинске фирме "Грађ-промет" из Добоја Рајко Савић, кога је 4. марта 2010. године Вијеће Окружног суда у Добоју ослободило оптужбе за убиство, јер је у вријеме тог догађаја био неурачунљив.  

(БН)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

25.04.2020 09:14

Супер. Гдје се могу одштампати та увјерења о неурачунљивости? То ти дође исто као дозвола за убиство. 007 Јамес Бонд је био неурачунљив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДР\АВА ЛУДАКА

25.04.2020 09:26

Јо[ један примјер да смо ми држава лудака.

Name

25.04.2020 10:10

Па зна се ко има такву потврду и на њу добива пресуде

Name

Ево како

25.04.2020 10:56

У Тузли има тај један што то ради. Он је овоме урадио и упалило од прве. Али не зависи само од психо потврде, зависи и од суда. То двоје треба сложити, упасовати.

Name

Скептик

25.04.2020 11:21

Па секта и јесте неурачунљива.

Name

кмкок

25.04.2020 11:58

Има и Додик тај папир... али му не смета да се бави политиком...

Name

Ре Влад Тепес

25.04.2020 12:21

Питај цлана предсениства где је он извадио такав папир? Мозда да се осигура.

Name

Директор

25.04.2020 14:30

Директор фирме и то градјевинске Неурацуњив.Има дозволу за пистољ,Возацку дозволу и то све функционисе.У РС.

Name

секта

25.04.2020 15:45

Је у то вријеме преузимала власт

Name

Ромале

25.04.2020 20:18

Код нас има већи број неурачунљивих директора. То су они што дугују држави велике суме новца па буду ослобођени због неурачунљивости. Овај је очигледно отишао корак даље.

Name

Радивоје

26.04.2020 10:14

Неурацунљив дозивотно у лудницу а требало би и тог судију пед закон извести мозда је и он неурацунљив па би могли заједно бити у лудници

Name

Зворницанин

25.04.2020 09:20

Убити цовјека на радно мјасту и 6мјесеци добијо забрану носењ орузјапокој дуси убијеном да је кера убијо висе би бијо казњенпробили смо дно висе немамо ста дотац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон и правда

25.04.2020 10:58

Је ли му враћен пиштољ након истека шестомјесечне забране ношења оружја. Логично би било. И по слову и по духу закона. Тако смо ми народ, закон изнад свега.

Name

Ре закон

25.04.2020 14:23

Наравно да је врацен. Јос му се полиција извињавала сто нису оцистили пистољ. Људи, ово је дрзава у којој је све могуце. Узмес пистољ, одес код цовјека у ланцеларију, изресетас га и ником ниста. У том моменту луд, прије и послије саврсено здрав.

Name

Никола

25.04.2020 09:23

А насто личи тај судија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИВКО

25.04.2020 12:24

РЕ НИКОЛА СУДЕЊЕ РАЈКУ САВИЦУ ДЈЕЛУЈЕ НЕЦОВЕК ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА. ИЗВИНИТЕ КО ИМА НЕКОГ БОЛЕСНОГ..

Name

Страшно

25.04.2020 09:27

Па тако несто се мозе само у овој необицној земљи догодити без казне. СТРАШНО... Задњих година је криминал толико узео маха, али полиција и тужилаштво не реагују. ЗАШТО...зато сто овај луди народ ниста не цини да промјени ову .... власт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

25.04.2020 09:29

Поштовани, г-дине Говедарица, сви ми у Добоју знамо ко је био Бранислав Гарић. Знате то и Ви. Гарић би као и остали у Добоју данас био у СНСД.Знате Ви да је до овог убиства дошло због неријешених односа између власника Грађ-промета и покојног Гарића, који је у станбено пословном комплексу "Дијаманти" тражио да у његовом власништву од 40 пословних простора буде 20 и неколико станова.Због немогућности договора, на рачун општине је уплаћено 2 милиона КМ на име пенала због тога што радови нису почели на вријеме.Власник поменуте фирме био је највећи финансијер СДС. Жалосно је само што је Рајко Савић ослобођен оптужбе за убиство наводно због тога што је био "неурачунљив"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

25.04.2020 09:52

Ето

Name

ре Добој

25.04.2020 09:58

Можда Гарић би био у СНСД то ја не знам али знам да Вукота није то хтио ни по коју цијену.А нуђено му је да је хтио мога је са тих функција да диже милионе без последица.Али човјек је имао образ за разлику од неких његових суграђана.

Name

РЕ Добој

25.04.2020 10:01

Да ли си сигуран да су то што си навео били разлози за убиство Бранислава Гарића или то убиство има политичку позадину.Размиси и ти и остали који вјерују у бајке.Гарић сугурно не би био у СНСД нити би Градска организација СДС Добој прешла у комплетном саставу у СНСД а нити би политички миш обрен петровић више био икаква политичка фигура у БиХ.

Name

Мистер

25.04.2020 10:12

Сто залосно? Сам си рекао да су га рекетирали, и униставали. Колико тих вајних циновника рекетира привреднике? Свако ко се бавио приватним послом осјетио је то на својој кози.

Name

Ре добој

25.04.2020 10:29

Могу само закљуцити да сте ви вецина добојлија велика г...на од народа,и ниста висе,Ста цете јадни кад оде додик,за киг в це те гласати црни ли сте јадни!

Name

за Добој

25.04.2020 10:32

Ти ту причу причаш.Ја сам у децембру 2019 године био пар дана у Добоју и људи који никад нису били у СДС-у ,чланови СНСД-а од оснивања у Добоју,испричали су ми причу да је Гарић убијен јер није хтио у коло са СНСД-еом и да је због тога ликвидиран.Ти си обична ботина која ради за сендвић и сок.Говедарица прича истину 100%.

Name

за Добој

25.04.2020 12:36

боте малоумни.Никада Гарћ неби био као остали папци: Обре.Мићо.Стевандић.Цицко клемпо.Васић итд.Гарић је био велики човјек патриота и одани СДСовац. Век са своим ставом и разумним идајама.Да је богдо жив никада ви продане добојске душе неби владале Добојом а можда ни репумликом Стиди се безбожниче и сви ви кои издадоште.

Name

ре Добој

25.04.2020 13:10

Добој се вец довољно обрукао па га немој ти "добојлија" додатно брукати! Никад Гарић не би ушао у коло са СНСД нити би Добој био каљужа као што је сад. Један од ријетких који је држао ријеч, с којим си знао на чему си, једини који је искрено радио за СДС! Данасња градска организација СДС је БРУКА И СРАМОТА ЗА СДС! Прво нема чланства, друго све чланови и симпатизери СНСД, треће најкомпромитованији људи у граду су сад,ко фол, ГО СДС Добој! Страсно! Брано, ми који смо те знали, са згражавањем гледамо твоје дојучерашње колеге и назови пријатеље! Вјечна памјат

Name

Добој

25.04.2020 14:55

Треба написати истину ма колико она болна била.Прочитао сам ваше коментаре и закључио сам да ниједан коментатор није из Добоја. Најбољи је овај што пише да је у Добоју био 2019 године. Нажалост, Бранислав Гарић (СДС) је убијен од стране власника фирме Грађ-промет Добој Рајка Савића једног од оснивача СДС у Добоју. Фирма Рајка Савића је била највећи финансијер СДС у Добоју, те је због тога добијала све послове око изградње станбено-пословних објеката у граду. Кад је дошло до разлаза партијских другова долази до убиства Бранислава Гарића. Након можда годину дана дошло је до покушаја убиства и Обрена Петровића на Преслици код Добоја(објект гађан РРБ 60мм "Зоља") Стабено-пословни објекат "Дијаманти" требао је да има око 220 станова и око 40 пословних простора, вртић за дјецу итд. Покојни Гарић је од свог партијског колеге тражио да му обезбеди 20 пословних простора и неколико станова. Кад је овај то одбио Гарић је средио да Грађ-промет плати 2 милиона КМ на име пенала јер радови нису почели на вријеме.Остало Вам је познато.

Name

Дзиги

25.04.2020 15:29

Богте па сви папци су из здса . Немој т мислити да постујем снсд. И они су за мене папци као и пдп. Једноставно у све цетири странке су папци . Заборавио сам и днс. И не само папци него клосари лопови нељуди којима је послератно врјеме а и ратно дозволило да испливају на поврсину . Деведесет посто имају купљене дипломе и несколовани су. Дамо код нас такви могу да воде дрзаву! Изборе купују и сдс снсд пдп днс па после оптузују једни друге. Да хоце узети од приватника од инвеститора од донација ма од свега сто има додира са финансијам то сигурно хоце. Тако људи моји неинтересује ме ни једна странка и врло глупо изгледају васи коментари кад и ја а и ви знате да су то г...а а не људи!!!!

Name

РЕ Добој

25.04.2020 10:01

Нормално је да ви висе знате у Добоју ста се десава и ста се десавало! Али људи моји КО ИМА ПРАВО ДА НЕКОМ ЛИЦНО СУДИ И ОДУЗИМА ЗИВОТ!!? Ајос трагицније је то СУДЈЕДЈЕ!!! Да неко буде ослободјен ЗАНАМЈЕРНО И НАСИЛНО ОДУЗИМАЊЕ ЗИВОТА!! Висе правде је било НА ДИВЉЕМ ЗАПАДУ НЕГО У ОВОЈ ДРЗАВИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава му и цаст

25.04.2020 10:02

Један од ријетких који се борио да зазиви владавина права и правна дрзава. Али криминалци, последњи људски изрод га убисе на томе путу.... као и све то за ста се бори сваки нормалан цовјек....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

25.04.2020 10:44

Нажалост, наставило се са убиствима, али тужно је да се не рјешавају, сјетимо се само Милана Вукелића, Николе Ђуровића, Давида Драгичевића..да ли ико зна ради ли се истрага о овим злочинима, кукавичким недјелима?! Не, сви знамо, не ради се ништа да се открију налогодавци и убице..напротив, све се чини да се то дефинитивно заташка. Људи моји, да сам ја неко кога породица јавно оптужи да је управљао возилом којим је убијен њихов син, а да знам да то нисам урадио, изашао бих и јавно се огласио да сперем љагу са свог имена! Али, човјек који је јавно, од породице, оптужен да је 'подметнуо' друго лице да је возило аутомобил, вјероватно уз дебелу надокнаду, шути, нема га нигдје?! Нема нама среће са оваквима на власти, у Судству..Ево, поново питање, које је некако замрло у задње вријеме, КО ЈЕ УБИО ДАВИДА И СВЕ ПОМЕНУТЕ??? ИСТИНА И ПРАВДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.04.2020 11:01

Чуј ово "у то доба био неурачуњив", а послије одмах урачуњив. Ово је спрдачина од правосуђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада у правду

25.04.2020 11:04

Ваљда це неко некад у овој ј..... дрзави одговарати??? ВАЉДА..!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

25.04.2020 11:14

Па и ако је он био како кажу неурачињив остао је бар неко ко је урачуњив. Не урачуњив а послије злочина сјео у ауто и одвезо се у Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

25.04.2020 11:16

Све злотворе ће стићи заслужена казна! Вјечан покој праведној души!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

25.04.2020 11:33

Суд тразио од породице убијеног да плати судске троскове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

25.04.2020 11:43

Вјера је приватна ствар сваког цовјека за себе, и ту нема продаје или издаје -то је погресна перцепција околине! Вјеруј у ста год хоцес, као слободан цовјек са људским правима имас право и да предјес из вкере у вјеру, као и да ни у ста не вјерујес! То морате схватити сви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутак искрвљеног лица

25.04.2020 22:37

Слажем се.И не контам овај наслов.

Name

Бојдо

25.04.2020 16:13

Градј промет у то вријеме а сада Прода монт зарии пали по добоју у талу са странком на власти.руси,гради,вара,Све прљаво што може да се уради је доступно у добоју!исти прљави људи тада а и сада.само плаћају тал и додику.а овима из сдс је криво што нису у талу!сваком би било.народ тука гледа и гласа?

ОДГОВОРИТЕ