Викенд доноси локалне пљускове и пад температуре

У Републици Српској за викенд ће бити промјенљиво вријеме са пролазном кишом и краткотрајним пљусковима и највишом дневном температуром до 23 степена Целзијусова.

Република Српска 24.04.2020 | 11:16
Викенд доноси локалне пљускове и пад температуре

Сутра ујутро и током дана биће претежно сунчано уз малу до умјерену дневну облачност, а послије подне и увече биће услова за пролазну кишу и рјеђе пљускове на крајњем сјеверу.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно западних смјерова, који ће средином дана бити у благом појачању, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, на југу од 10 степени, на планинама од нуле, а дневна температура ваздуха од 18 до 23, локално на сјеверу степен до два виша, а у планинама од 14 степени Целзијусових.

У недјељу, 26. априла, ујутру ће бити умјерено до претежно облачно. Током дана биће промјенљиво вријеме уз повремену кишу и краткотрајне пљускове са грмљавином, претежно у вишим крајевима. 

Само ће на југу земље бити суво и претежно сунчано, а стабилизација времена очекује се крајем вечери и током ноћи.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, на планинама од четири степена, а највиша дневна од 16 до 22, на сјеверу који степен више, а у планинама од 11 степени Целзијусових.

У понедјељак, 27. априла, јутро ће бити умјерено облачно и углавном суво, на југу ведро. Током дана очекује се промјенљиво облачно и нестабилно вријеме, па ће пролазно бити кише и краћих пљускова уз грмљавину, углавном од централних предјела ка сјеверу и истоку, али ће бити и повремених сунчаних периода. На југу Херцеговине биће сунчано и без падавина.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13, на планинама од четири степена, а дневна од 15 до 21, на сјеверу који степен више, у планинама од 12 степени Целзијусових.

У уторак, 28. априла, ујутро ће бити мало до умјерено облачно у сјеверним крајевима, а на југу и истоку претежно ведро. Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчано и топлије вријеме, а касније послије подне очекује се повећање облачности.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 14, на планинама од пет степени, а дневна од 18 до 24 степена, на сјеверу који степен више, у планинама од 14 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бег

25.04.2020 15:27

Пљускови короне!!!

ОДГОВОРИТЕ