У Италији повратак око 2,7 милиона људи на посао

Око 2,7 милиона грађана Италије вратиће се на радна мјеста према нацрту плана италијанске владе о постепеном покретању пословања у Италији, гдје је након вишенедјељне блокаде забиљежен рекордан број опорављених од вируса ковид-19 у једном дану.

Република Српска 23.04.2020 | 11:44
У Италији повратак око 2,7 милиона људи на посао

Италијанска влада ради на плану који би од 4. маја омогућио кретање људи ван општина у којима имају пребивалиште, али извијесно у границама региона, а излазак из блокаде донијеће новину којој се радују посебно родитељи – поновно отварање паркова.

Компаније и пословни објекти имаће времена да се припреме за услове рада који ће, поред осталог, обухватати нове смјене, заштитну опрему за раднике, обавезну дезинфекцију и термоскенере. 

Наредним кораком италијанске владе око 2.7 милиона људи вратиће се на своја радна мјеста, а остали ће наставити са радом од куће уколико то пословне активности дозвољавају.

Барови и ресторани почеће са радом након малопродајних објеката, међутим датуми још нису одређени. Ипак, правила која ће важити и у наредној фази су – ношење заштитне маске ван куће и држање безбједне раздаљине од других људи.

Према посљедњим подацима италијанске Цивилне заштите, у сриједу је забиљежен рекордан број опорављених од корона вируса – 2.943, чиме је укупан број опорављених повећан на 54.543, а активних случајева са вирусом је 107.699.

Број новообољелих од вируса ковид-19 у Италији у паду је трећи дан заредом, међутим, број жртава је са јучерашњих 543 умрлих премашио 25.000 од почетка кризе са корона вирусом.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјурица

23.04.2020 10:51

Сваког цуда мјесец дана доста, ајмо људи гледати од цега се зиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

23.04.2020 11:20

Ипак је економија вазнија од зивота људи.Све земље које сад попустају са мерама,тим цином су то ипак признале.Зар се није могло с тим мерама застите од поцетка епидемије,јер и даље је вирус ту,и даље је опасан,ко мени гарантује да се ја сад нецу заразити,а заразио бих се пре месец дана сигурно,ко то мозе да гарантује да је тако???И коме сад успоставити рацун за енормне губитке,ко це одговарати за претеране мере,или ко це сад одговарати ако се ја заразим???М...вам висе прорацунату ј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

шепртља

23.04.2020 11:58

једино додо не укида мјере јер има виска пара у будзету

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.04.2020 12:08

Теби криво што си здрав???