Година дана од убиства Славише Крунића и Павловића

Бањалучки бизнисмен Славиша Крунић убијен је на данашњи дан прошле године у насељу Гламочани. Радник обезбјеђења који је био са њим у возилу је погинуо, док је возач рањен. У размјени ватре убијен и један од нападача Жељко Ковачевић, који је имао већи криминални досије. Упркос вишемјесечној истрази, случај још није разјашњен до краја.

Република Српска 22.04.2020 | 16:24
Година дана од убиства Славише Крунића и Павловића

Прошло је тачно годину дана од убиства Славише Крунића и Жарка Павловића. Породице убијених ни након годину дана нису сазнале истину о томе ко је и зашто наредио овај злочин. Родбина, пријатељи, комшије, радници Сектор секјуритија, данас су у тишини запалили свијеће на гробу.

Родитељи нису имали снаге да стану пред камеру, али кажу да живе за дан када ће сазнати име особе која ја наредила убиство њиховог сина. Томе се нада и Милан Малић, близак сродник Славише Крунића.

''Славиша је био јако добар човјек. Поштен, честит, вриједн. Шта се десило, не знам. Имају људи који раде на томе. Славиша је помогао сваком живом, само није оном ко није тражио помоћ. Жао ми је Славише'', каже Милан Малић.

Славиша Крунић и Жарко Павловић убијени су у сачекуши у близини Крунићевог имања у Гламочанима. Епилог вишемјесечне истраге је подизање оптужнице и почетак суђења. На оптуженичкој клупи су Бенеди Ђукановић, Емилио Балдо и Родуљуб Гајић. На џип је испаљено најмање 36 хитаца.

Крунић и Павловић су на лицу мјеста настадали, док је возач Горан Илић, рањен испао из аута, о чему је детаљно свједочио пред бањалучким Окружним судом. Након бруталног убиства Емилио Бладо је ухапшен исте вечери, а Бенеди Ђукановић се предао након 52 дана скривања. Исрага је касније довела и до хапшења Родољуба Гајића, који је важио за Крунићевог човјека од повјерења.

Крајем прошле године Републичко тужилаштво подигло је оптужницу против Бенеди Ђукановића, Емилија Балда и Родуљуба Гајића. Према оптужници, Ђукановић и Балдо су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је убијен у размјени ватре у ноћи злочина. У оптужници се наводи да је Балдо био осматрач, односно, да је дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу. Гајића, који је био запослен у Крунићевом "Сектор Секјурити" и био лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства.

Суђење је почело у фебруару. Одржана су два рочишта, саслушано је неколико свједока. Оптужени су негирали кривицу, док је одбрана оптужених тражила да се искључи члан Судског вијећа, што није уважено. Због ситуације са вирусом корона наставак суђења је отказан. 

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

22.04.2020 15:02

ШТА ЈЕ НЕЈАСНО ОВДЕ ?????? НАЛОГОДАВЦИ ИЗ ВРХА НЕЖЕЛЕ ДА СЕ САЗНА ИСТИНА ТО ЈЕ СВИМА ЈАСНО ,А САМИМ ТИМ И КО ЈЕ НАЛОГОДАВАЦ .У НОРМАЛНОЈ ЗЕМЉИ ДОДЈЕ ТУЖИЛАЦ И КАЖЕ ЈЕДНОМ ОД ТИХ УХПАШЕНИХ ИДЕМО НАГОДБА 40 ГОДИНА АКО НЕЋЕШ РЕЋИ ИМЕ НАЛОГОДАВЦА И СЛУЧАЈ РИЈЕШЕН ЗА ДВА ДАНА . ДА ВИДИМ ХОЋЕ ЛИ ШУТИТИ ИЈЕДАН ОД ЊИХ НА РОБИЈУ ОД 40 ГОДИНА . ЦИЈЕЛА БАЊА ЛУКА ЗНА КО ЈЕ НАЛОГОДАВАЦ БАНДО ЛОПОВСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

22.04.2020 15:16

Ево ја не знам ајд реци да сви знају

Name

Ја

22.04.2020 15:27

Браво

Name

Нпр

22.04.2020 15:36

Којег врха ако знас доказе на сунце И потписи се људино

Name

Ре

22.04.2020 16:38

Не знам како људи смију неутемељено оптузивати ризикујуци да добију кривицну пријаву и због лицних увјерења и бијеса заврсе са опрузницом.

Name

Ре Бања лука

22.04.2020 18:54

Таквима као ти не вриједи објасњавати. Ти друзе знас све осим оног сто би требао знати.

Name

Слазем се

23.04.2020 06:37

Тузилац уопсте не спомиње налогодавце...ови ухапсени су типицне плацене убице, сто знаци да немају мотив( осм новца) ...ко је платио??? Плацање нико и не спомиње....сви се праве луди...али јавност није луда...

Name

ето сад

23.04.2020 11:08

Овај под бања лука је најмање бања лука а сваста друго би могао бити

Name

зна,зна

22.04.2020 16:30

и врабац на грани зна само несме да казе јер це му бити као и круницу,неправи се луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

22.04.2020 16:58

ето ти незнас које врх ста це докази кад се сна и много тога а ити подрзајес ове лопове ста су све урадили свима је јасно али коме це судити исти људи којима отац нације наредјује ста са раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

мала исправка

24.04.2020 04:58

Мозе се неко сматрат оцем ал само наивног дијела нације

Name

Балкан

22.04.2020 17:49

Нема никаквог помака...Увијек се прица врти у круг а вријеме пролази....Како вријеме пролази све мања је могућност доћи до праве истине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

22.04.2020 17:56

Ко је налогодавац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

22.04.2020 20:01

Када процитам званицну изјаву од МУП или осталих "институција": ...ја то разумијем некако сасвим супротно од те изјаве....нпр. "истрага је у току" у преводу знаци .....-затаскавамо успјесно злоцин-......"преко надлезних институција" у преводу...-потковали смо добро, истага се неце помјерити никада-.... "треба пустити тузиластво да ради свој посао без притиска"...у преводу...-тузилац је нас цовјек, он це то развуци до 2099, нема ниста од тузбе-.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРУН ИЛИЈА

23.04.2020 08:19

Истрага иде истим темпом као и у слуцају убиства Милана Вукелица... 2007 године... иста мафија и даље влада... засто би несто било другације ?

ОДГОВОРИТЕ