Рођендан близанаца не зна ни за границе, ни за забрану кретања!

Норвешка је, како би спречила ширење коронавируса, у марту затворила границе са Шведском. То је близанце, који живе на 30 минута један од другог, натерало да започну нову традицију и да свој 72. рођендан обележе на мосту који спаја две земље.

Занимљивости 22.04.2020 | 18:29
Рођендан близанаца не зна ни за границе, ни за забрану кретања!

Понтус и Ула Берглунд су једнојајчани близанци који су одрасли у шведском граду Гетеборгу. Данас, Понтус и даље живи у Шведској, у Стремстаду, док се Ула преселио у норвешки град Халден.

Када је Норвешка увела забрану преласка границе, браћа Берглунд су решила да наставе да се виђају, преноси шведски јавни сервис СВТ.

„Мислио сам да ћемо се ређе виђати. Били смо у карантину, може се рећи, скоро изоловани. Помислио сам, због чега се не бисмо виђали на мосту?“, рекао је Понтус Берглунд.

Стремстад у Шведској и Халден у Норвешкој спаја мост преко мореуза Свинесунд који је висок 65 метара.

Браћа Берглунд су се договорила да се сваке суботе у 11 часова налазе на средини моста где се налази границе између Шведске и Норвешке како би се видели и поразговарали.

„Имамо и друге пријатеље, немамо само један другог, али осећам да ми је Понтус најбољи друг. Мој најважнији друг“, рекао је Ола Берглунд.

Близанци су на мосту без физичког контакта и уз торту прославили свој 72. рођендан.

Како кажу, наставиће да се виђају на мосту сваке суботе у 11 часова све док буде трајала изолација и додају да их ни киша неће спречити да се нађу на средини моста преко Свинесунда.

А ову занимљиву причицу можете погледати ОВДЕ!

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар