Гувернер упозорио: Љекари падају као муве без опреме

Љекари у мексичком граду Тихуана на граници са америчком државом Калифонијом падају као муве због недостатка заштине опреме, упозорио је гувернер Хаиме Бонила.

Свијет 17.04.2020 | 07:48
Гувернер упозорио: Љекари падају као муве без опреме

У цијелој земљи здравстени радинкакоји, између осталог, на куповину опреме дају велики део плате, помаже им и популарни мексички глумац.

Бонила је забринутост изноо и у видео клипу на друштвеним мрежама наводецћи да посебно брину љекари из Института за социјалну сигурност 20 у Тихуани који су болесни од Цовид-19.

У тој клиници позитивно је 21 здравствених радника, а 15 има симптоме.

Један од запослених који је желио да остане анониман како не би изгубио посао, каже да се од њих очекује да једну маску носе 20 дана, преноси Мексико њуз дејли.

Тај радник, кога су назвали Хулио, каже да сви они да би се заштитили морају да купују сами заштина одијела и маске.

Четвртину зараде трошимо управо на то да сами купимо заштитну опрему за себе, навели су здравствени радници на друштвеним мрежама и додали да јавност уопште не може да замисли каква је ситуација у болницама.

Да би им помогао у ширењу информација о проблему, у акцију се укључио глумац Еухенио Дересз, па је заваљујући њему проблеме здравствених радника видело висе од 1,5 милиона људи.

У Мексику има 5.849 позитинвих и 449 умрлих од корона вируса.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ТОРРО

17.04.2020 07:16

ОНИ КУПУЈУ СЕБИ САМИ ОПРЕМУ - ШТО НЕ ДАЈУ ОТКАЗ !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фукусима

17.04.2020 09:22

Не дају отказ зато сто су сиротиња и кметови као и јос неки

ОДГОВОРИТЕ