Купио половну комоду и у њој пронашао 25.000 евра!

По доласку у стан Петар је приметио како се нешто у купљеној комоди котрља. Отворио је фиоку и угледао туђе породичне албуме, али и коверте с десетинама хиљада евра.

Занимљивости 16.04.2020 | 22:25
Купио половну комоду и у њој пронашао 25.000 евра!

Петар Гавран (22) је младић родом из околине Славонског Брода, али већ годину дана ради у Немачкој. Половну комоду је купио преко интернета за нови стан у једном немачком градићу, а коверте крцате еврима су стварност којом је младић показао људскост - вратио је новац потпуним странцима, преноси 24сата.хр.

- Када смо пријатељ и ја дошли по комоду нисмо приметили ништа чудно. Чак нам је човек од ког смо је купили помогао да је однесемо до аута јер је масивна. Све време смо разговарали. Тек на степеницама моје зграде приметио сам како се нешто у комоди котрља иако ме пријатељ уверавао да је то нешто друго. У стану сам онда отворио фиоке и угледао албуме и изненадио се - прича Петар који и даље не верује да се све то њему догодило.

Прва помисао када је угледао коверте била је да се неко шали са њим.

У њима се налазило 25.000 евра.

- Нисам био сигуран је ли то прљав новац, је ли то уопште комода њихова или је можда украдена. Показали су ми своје документе који су исти онима који су били у албумима па сам онда схватио да то заиста припада њиховој породици. Вероватно некоме ко је живео у стану, па умро. Они живе на селу, а стан је породични. Почели су да распродају ствари - прича Петар који признаје и како су га наградили за његову скромност.

С породицом се поново нашао како би им предао новац и албуме. Каже да су се договорили да се нађу на паркингу јер је и даље један део њега сумњао, па је био опрезан. Каже да су се показали као срдачни људи, позвали су га код себе и боље се упознали.

Извор: Телеграф/24сата.хр

Коментари / 0

Оставите коментар