Горица Поповић: Кад све прође, направићу изложбу радова из изолације!

Наша чувена глумица препричава како теку њени дани у карантину, набраја шта је све досад од рукотворина створила и у чему ју је прекинуло ванредно стање.

Забава 15.04.2020 | 20:17
Горица Поповић: Кад све прође, направићу изложбу радова из изолације!

Иако глумица Горица Поповић има срећу да је једнако испуњена како на послу тако и код куће, где се бави својим хобијима, ванредно стање у земљи готово да није много променило њену свакодневицу, коју у потпуности испуњава спровођењем маште у дело.

Наиме, то што шије, везе и слика њен дом чини налик музеју или продавници уникатних предмета.

- Схватила сам ову ситуацију као тренутак кад више могу да се бавим стварима које баш волим и уз које се опуштам. Имам пуно материјала који увек чека да нешто урадим с њим: разне конце, крпице за пачворк... Ја просто уживам и већ сам направила два пачворк прекривача, још неколико ствари сам извезла и размишљам о томе да направим једну изложбу тих радова кад све ово прође. Да све ово што урадим у изолацији и изложим. Све ме то релаксира и радује и баш сам у томе скроз - прича уметница, која је свој стваралачки таленат веома рано открила уз оца и брата сликаре и мајку која је шила и везла. Иако поред глуме одлично пева и пише, Горица је некада маштала о томе да постане костимограф. Ипак, никада се није покајала што је уписала глуму.

Док разговарамо, на тренутак нам дочарава атмосферу из свог дома.

- Седим на тераси. Не чује се ништа, само птичице. Опушта ме и сређивање биљака, неколико сам већ посадила - додаје Горица, која је креативна не само док шије и везе већ í у кухињи. - Месим више него обично, правим уштипке, разне неке колаче... Направила сам и једну веганску торту. Месим, али проверавам себе да не претерам, јер сам снимала серију „Каљаве гуме“ па нас је ова ситуација прекинула. Надамо се наставку, и због улоге не смем да променим килажу - са осмехом прича глумица и дели радост што се ближи 25. април, када ће гледаоци РТС моћи да погледају улогу коју је остварила у серији „Швиндлери“.

- Веома се радујем јер је то квалитетна серија која се некако разликује од осталих, има дивну причу из пера Ђорђа Милосављевића. Задовољна сам одрађеним послом и тим ликом, играм необичну улогу, једну опасну жену која убија и коље. Изузетно волим како Ђорђе пише, он је велики мајстор и имали смо сјајан сценарио - истиче Горица, поносна на одлуку позоришта да поједине комаде публика може да гледа и на онлајн платформама.

- То је веома лепо, те представе се гледају и људима су сада добродошле. Ваљда ћемо захваљујући томе добити и неке нове, потенцијалне гледаоце, који ће, кад све ово прође, да дођу у позориште и уживо нас гледају - закључује глумица.

Извор:Курир.рс/Старс Фото: Драгана Удовичић

Коментари / 0

Оставите коментар