Удружење грађана ,,Петрићевац" покренуло акцију ,,Бањалуку очистимо"

Удружење грађана “Петрићевац” покренуло је акцију чишћења и дезинфекције дјечијих игралишта, како би наши најмлађи били што безбједнији када је у питању борба против Ковид 19. Средства за дезинфикацију ће донирати УГ „Петрићевац“.

Република Српска 15.04.2020 | 16:44
Удружење грађана ,,Петрићевац" покренуло акцију ,,Бањалуку очистимо"

Предсједник Удружења Павле Кнежевић каже да је и поред мјера које ограничавају кретање и препоруке да се остане кући, родитељима који имају малу дјецу веома тешко да их током читавог периода не пусте напоље и да су и у том смислу у незавидном положају.

Зато је УГ „Петрићевац“ одлучило да покрене акцију како би се повећао степен безбједности на игралиштима: 

„Позивамо младе људе, активисте, волонтере из свих насеља у Бањалуци да нам се јаве на Инстаграм и Фејсбук профил или путем електронске поште (угпетрицевац@оутлоок.цом) да би смо дезинфиковали и очистили што већи број дјечијих игралишта. Максималан број људи који могу чистити једно игралиште је троје“, каже Кнежевић.

Додаје да УГ „Петрићевац“ апелује на Градску управу да се очисте све улице града Бања Луке, као што је већ обећано и наглашено.

„Грађани су испоштовали захтјеве и мјере у борби против корона вируса, па би био ред да и Град са своје стране испоштује. И даље апелујемо на грађане да се придржавају мјера заштите, али и да не бацају отпадке, а нарочито кориштене рукавице и заштитне маске“, каже Кнежевић.

Он је додао да је ово само једна у низу активности чишћења града које ће покренути у наредном периоду, а како мјере буду попуштале тако ће и УГ „Петрићевац“ повећавати интензитет активности.
„Желимо да подстакнемо омладину да се придруже борби против Ковид 19, промовишемо грађански активизам, да свако уради колико је у његовој моћи, и да не чекамо увијек да други ураде нешто за нас“, закључио је Кнежевић.

(Бањалука-24.цом)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мићко

15.04.2020 14:59

Е, баш је сад вријеме да се окупљате у већим групама. Ови као да су са Марса пали. Чистите кад прође ово зло и не ширите заразу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

16.04.2020 07:17

А фирме могу да раде, дај народе зивни мало па злудице нас, ако само будемо слусали, а не главом размисљали.

Name

РОЛИДУК ДРНД

15.04.2020 16:12

ОПЕТ ВАС НАВЛАЦИ МЛАДИ ГРАДОНАЦЕЛНИК СЈЕДИТЕ КУЦИ ПАМЕТНИЈЕ НЕСЛУСАЈТЕ НЕЦЕ ВАМ ОН КАСНИЈЕ ПОМОЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.04.2020 16:23

Јесу ови нормални???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

15.04.2020 18:09

Подржавам акцију...ако ће се Бања Лука очистити од секташа, дошљи и љакасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

15.04.2020 19:14

Ванредно стање је. Ко ти је бранио да цистис и до сада или када ово стане,а не да лијепус билборде.... Не излази друге опасности ради кампање....

ОДГОВОРИТЕ