Брчко: Извршен технички пријем обилазнице

У Брчком је извршен технички пријем обилазнице који је водила Влада дистрикта, односно надлежно Одјељење за јавну безбједност. Према подацима надлежних, овом обилазницом дневно прође више од 5.000 путничких и теретних возила.

Босна и Херцеговина 13.04.2020 | 19:03
Брчко: Извршен технички пријем обилазнице

Након техничког прегледа, који је успјешно обављен, добијен је елаборат којим је потврђено да су сви послови изведени у складу са пројектном документацујом и на основу којег је надлежно одјељење издало употребу дозволу.

Након тога су укинути привремени режим саобраћаја и сигнализација, каже директор ЈП „Путеви Брчко“ Мирослав Мишкић.

„Скинули округле табле, односно, знакове ограничења жуте боје са брзином од 60км/х и ставили  пројектоване знакове које је смо имали у складишту, које је извођач радова испоручио, бијеле боје, брзина 80км/х како је пројектовано и како јесте у нашој земљи на саобраћајницама овог нивоа. Остале су табле за радарску контролу, јер ће полиција и овдје, као и на сваком другом путу, надзирати контролу“, каже Мишкић.

Хоризонтална сигнализација остала је у цијелости онаква каквом је пројектована, а евентуална промјена ће зависити од резултата праћења безбједности саобраћаја и евентуалних инцидентних ситуација.

“Познато је да имамо двије раскрснице које су у нивоу, које немају надвожњаке, подвожњаке нити кружне токове, ту ћемо да уградимо семафоре. Изабран је извођач и биће у фази извођења радова већ од наредне седмице. Ријеч је о раскрсници Бодериште-Омербеговача, а друга је на Грбавици, Грбавица-Доњи Рахић”, објашњава директор ЈП “Путеви Брчко”.

На поменутим раскрсницама обилазницу у оба смјера у току 24 часа пресијеца око 2.500 возила, а самом обилазницом прође око 6.000 возила дневно, од чега је близу 1.000 теретних возила.

Надлежни су разматрали и могућност да ова обилазница буде дио ауто-пута Београд-Бањалука.

“Према постојећој планској документацији дистрикта Брчко у овом западном, равничарском дијелу, ту би можда, ишла траса, међутим,  мислим да ће то бити предмет разних додатних усаглашавања у дистрикту”, наводи Мишкић.

Додаје да је Јавном предузећу “Путеви Брчко” након овог повјерен сложен и захтјеван пројекат реконструкције граничног моста на међународној граници са Хрватском.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сале

13.04.2020 18:53

Коначно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.04.2020 02:25

Коначно ћемо моћи да се возимо овом заобилазницом брзином и до невјероватних 60 километара на сат, а на неким дионицама и спорије. Вози Мишко! :)))

Name

Ре: Директ

14.04.2020 14:18

Алооо, читај текст! На основу чега коментаришеш, кад си лијен да прочиташ неколико реченица?!

Name

Директ

15.04.2020 02:47

Не брини ти за мене. Прочитао сам га и прије тебе. ;)

Name

Саша

13.04.2020 20:56

Исто кажем.Прошлог љета сам био један од првих који је возио том обилазницом, човјек сам који поштује прописе, чак се залажем да у градовима буду још ригорознија ограничења, али ограничење 60 на сат на дионици на којој куће можете избројати на прсте једне руке је , опростите на изразу, дебилно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

14.04.2020 14:15

Прво се прочита текст, па онда коментарише! 'Ајд сад поново, па добро обрати пажњу на максималну брзину која је ограничена након техничког пријема.

Name

Не знам зашто

14.04.2020 08:38

али карта ентитета РС приказује да је Брчко Дистрикт ентитет РС, а није то тачно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.04.2020 11:08

Као и све друго у овој земљи, тако је и Брчко дефинисано тако да га сви могу својатати.