У Градишци и Шамцу дуге колоне теретних возила

На граничним прелазима Градишка и Шамац дуге су колоне теретних возила, а због формирања конвоја у Хрватској повремено се стварају дуге колоне на граничним прелазима у БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

Република Српска 13.04.2020 | 18:36
У Градишци и Шамцу дуге колоне теретних возила

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Ријеч је о граничним прелазима Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље. 

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, особе којима је потребно лијечење, те они који су у транзиту кроз БиХ без задржавања.  

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

АМС заједно са својих 49 ауто-мото друштава захваљује свим возачима камиона, који упркос опасности од вируса корона, максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.

Из АМС апелују на све становнике Републике Српске да прате упутства Владе Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе.

АМС је донио одлуку да бесплатно пружи услугу превоза возила здравствених радника Српске који остану у квару или им затреба друга врста помоћи на путу на територији Републике Српске и БиХ, имајући у виду огромне напоре које медицински радници у Републици Српској сваког дана улажу да помогну обољелима упркос опасности од вируса корона.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

срањезиво

13.04.2020 17:01

Најбоље да одрзимо изборе док нисмо отворили границе јер ако избори буду послије ови са стране кад додју нецете добит ни један глас.Недате људима доци своим куцама срамота ,ти исти људи за вријеме рата су долазили а сад у миру немогу ,,,највеце понизење отјералисте људе трбухом за крухом и сад нема куци...,,,оваке дрзаве нема нигдјее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда231

13.04.2020 18:21

Није се вирус појавио сам од себе у бих....вец увезен са запада и таквих сто су долазили...

Name

кики

14.04.2020 07:19

Није Линда бас тако...доњели су бањалуцани који су се скијали у Аустрији.