Због кршења забране кретања туристи морали 500 пута написати "извините"!?

Необична казна задесила је туристе у Индији који су морали 500 пута написати "извините" након што су прекршили забрану кретања у граду Рисхикесх.

Занимљивости 13.04.2020 | 16:49
Због кршења забране кретања туристи морали 500 пута написати "извините"!?

АФП јавља како је десет туриста, путника из Израела, Мексика, Аустралије и Аустрије, ухваћено у шетњи индијским градом, чиме су прекршили наредбу надлежних којом је становницима дозвољено кретање само у нужним ситуацијама, као што је одлазак до апотеке или продавнице по неопходне намирнице.

Иначе, више од 700 страних туриста из САД-а, Аустралије, Мексика и Израела, који бораве у овом дијелу Индије, протеклих дана кршили су мјере забране кретања, наводи се у извјештају локалних полицајаца који су туристима изрекли необичну казну како би их научили лекцији. Наиме, десет туриста морали су 500 пута написати извињење за прекршај који су направили.

Индијска полиција је навела да ће усмјеравати хотеле како би се омогућило страним гостима да излазе вани само у пратњи локалних помагача, а угоститељима који не буду поштовали ове наредбе слиједе новчане казне.

Очекује се да ће индијски премијер Нарендра Моди продужити строге мјере забране кретања широм земље за још двије седмице.

Извор: Клиx/ексклузива.ба

Коментари / 0

Оставите коментар