Ердоган одбио оставку турског министра полиције

Турски предсједник Тајип Ердоган одбио је оставку министра унутрашњх послова Сулејмана Сојлуа, који је рекао да се повлачи због кратког рока под којим је објављена одлука о полицијском часу, послије чега су грађани нагрнули у радње по залихе.

Свијет 13.04.2020 | 09:08
Ердоган одбио оставку турског министра полиције

Власти су објавиле полицијски час од 48 сати у неколико десетина градова у петак, 10. априла, а људи су имали само два сата да обаве куповину.

"Инциденти који су се десили уочи примјене полицијског часа нису одраз добре управе у овој епидемији", саопштио је Сојлу на "Твитеру" и додао да подноси оставку.

Ердоган је процијенио да тај потез није "одговарајући" и да министар треба да настави да обавља своју функцију, саопштило је убрзо потом турско предсједништво.

Сојлу је објавио оставку неколико сати прије завршетка полицијског часа током викенда у 31 провинцији широм Турске, укључујући Истанбул, гдје живи 16 милиона људи.

Опозициона Републиканска народна странка саопштила је да начин на који је проглашен полицијски час поткопава напоре да се обузда епидемија вируса корона у Турској, гдје је регистровано 50.000 случајева заразе.

У Турској је од вируса умрло више од 1.100 људи.

Национална валута лира ослабила је за преко један одсто према америчком долару након што је Сојлу објавио оставку.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Поткуј ме Теги паре волим

13.04.2020 07:36

У Босни и Србији политичари у чуду,шта је то оставка?!Овде ухватиш коња како га поткивају и опет нема труна образа да поднесе оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

13.04.2020 08:43

Поткивање је симболика за корупцију и нема никакве везе са коњима који су племените зивотиње за разлику од ових других, немој вредјати коње.

Name

гавран

13.04.2020 08:34

Каква оставка? Цело узима паре и објасњава како је то по закону! И нико нема право да се буни против власти ! Ако тразис правду идес у полицију због дрзавног удара ! Код СРБА нема оставки !Кради,подмицуј,отимај и присвајај дрзавну имовину! Књизи на дјецу,кумове,родјаке а тамо неки турци нека подносе оставке због гресака резима !

ОДГОВОРИТЕ