Ортопед трећа жртва вируса корона у Чачку

Специјалиста ортопедије, трећа је жртва корона вируса из Чачка. Љекар чачанске опште болнице преминуо је од посљедица болести ковид-19 у Београду, на инфективној клиници.

Србија 12.04.2020 | 15:54
Ортопед трећа жртва вируса корона у Чачку

Он је у ту здравствену установу због лоше клиничке слике пребачен 23. марта. Иако су посљедње информације указивале да је у протеклих неколико дана дошло до извјесног побољшања његовог здравственог стања, дошло је до наглог преокрета и он је, нажалост, преминуо.

У Општој болници у Чачку прије више од три недјеље морао је бити предузет читав низ противепидемијских мјера, пошто је један од техничара са одјељења ортопедије био носилац корона вируса.

 Тада је након сједнице Радног тима за праћење ширења корана вируса на територији града Чачка, речено да је због тог случаја одјељење ортопедије престало да ради, јер су сви они који су били у контакту са зараженим добили мјеру кућне изолације и надзора.

– Све нас је погодила вијест о смрти колеге, и то ћемо још дуго памтити. Он је био изузетно добар и поштен човјек. Омиљен међу пацијентима и колегама. Никада у својој каријери није имао ниједан конфликт са колегама или пацијентима. Био је познат као човјек који је са свима имао добре односе, и оставио је неизбрисив траг – каже за Блиц прим. др Иван Костић, специјалиста опште хирургије у чачанској болници .

Синдикат љекара и фармацеута упутио је позив свим колегама да у понедјељак 13. априла у 10 часова минутом ћутања одају пошту преминулом колеги.

– Од првог љекара који је умро као жртва корона вируса, позивамо све колеге да на тај начин одају почаст колегама. Водимо евиденцију, ин мемориам и све их пријављујемо како се нико од њих би заборавио. Жртве не смију остати безимене. Брините о својим љекарима, како би они бринули о вама – каже Раде Панић, предсједник синдиката.

(Блиц Фото: Горан Шурлан/РАС Србија)

Коментари / 0

Оставите коментар