Први случај у Невесињу: Вирус корона ушао у Дом здравља

У Невесињу је данас регистрован први случај заразе вирусом корона.

Република Српска 12.04.2020 | 11:13
Први случај у Невесињу: Вирус корона ушао у Дом здравља

На конференцији за новинаре министар здравља и социјалне заштите  Републике Српске Ален Шеранић саопштио је да је међу 29 нових случајева једно лице из Невесиња.

Како преноси локални радио из Дома здравља Невесиње је потврђено да је у питању медицинска сестра која је запослена у овој здравственој установи.

"Евидентирају се први контакти и биће предузете све епидемиолошке мјере", саопштено је из Дома здравља.

Министар Шеранић је рекао да је у протекла 24 часа тестирано 353 узорака и да је присуство вируса корона у Републици Српској потврђено код још 29 особа. 

(БН)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Јанко

12.04.2020 09:34

То је тако кад умјесто управљања у Дому здравља, замјеник директора Уљаревиц тезгари у Мостару и зарадјује пету плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

12.04.2020 10:02

Први заражени у Невесињу медицинар у Дому здравља. Чудно, баш чудно, много чудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РБ

12.04.2020 10:51

Све је цудно у вези ове ,,болести,,. Сад да тестирате цијело Невесиње било би 30% заразено.

Name

Невесиње

12.04.2020 11:21

Нешто најгоре да је ,,први" у болници.. Нелогично..Неко је морао да пренесе заразу на медицинску сестру која је часно и савјесно обављала свој посао..

Name

ВИ

13.04.2020 08:28

брз опоравак натаси и мир њеној породици зелим.оставите зену на миру идиоти.само је радила свој посао,а као медицински радник,наравно да је неко други од пацијената пренио вирус на њу.

Name

Зоран

12.04.2020 11:55

Цовјек је заврссио сколу и заслузено прима 5 плата,мада му не иде на образ сто се не одрекне бар једне од тих плата за социјално угрозене,бице јос популарнији,ал ето њему на образ и цаст.ал опет казем заслузено прима.цаца му се борио у рату,стари невесињац

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеЗоран

12.04.2020 12:37

У граду гдје има 2500 незапослених он заслузује пет плата? Моја блиска родица је заврсила Стоматолоски факултет успјесније него Уљаревиц па ево 4 године не мозе да надје посао.

Name

Радан миљевац

12.04.2020 13:04

Зоране једино ако му је са тобом био у рату ја да знам да није би нигдје на ползају и знамо добро ста је радио и како и одакле је створио и од чега недај бозе ником а полозаја и рата није видио а мозда једино у соколу са тобом

Name

xyз

13.04.2020 05:06

Аферим ти, шта написа!

Name

Проф

12.04.2020 12:10

Недисципловани смо, трећина носи неке тзв. маске... Свакакве. Обраћемо зелен бостан ако се не дозовемо памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

12.04.2020 14:54

тезгари у радно вријеме цетвртком и уторком.ајд га надји уторком цетвртком на послу.јадник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

12.04.2020 15:10

Сваком се мозе десити да се зарази и било је питање дана, али да једна медицинска сестра иде у Мостар неколико дана након објаве ванредног стања, по мени бас и није савјесно и неодговорно с њене стране. Цијела породица јој је вјероватно носилац вируса, као и радне колеге њеног муза. Узас. Код нас це тек у мају кренути све наопацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дајана

12.04.2020 16:48

Па онда пола људи не треба ици и радити у Мостар, какве везе има гдје је била иду неки и дан данас, на мјесту гдје била задрзала се сат времена и нико од осталих нит је био заразен нити је тренутно, него боље се ви распитајте јел она прва заразена јер је синоц двоје заразених из Невесиња пребацено у Фоцу, колико видим нигдје их нико не спомиње на порталима, а исто тако медицинска сестра је радила са упалолом плуца и у хитној и у обиласцима, куцним посјетама а нигдје не видим да је то наведено и евидентирано, боље се распитајте ко су обољели који су синоц пребацени и заразени него да се занимате одласком медицинске сестре у Мостар прије 23 дана.

Name

За Дајану

12.04.2020 17:04

Па нормално да људи треба да раде, то нико не оспорава. Само казем да је требала бити опрезнија бар она као медицински радник, јер је ово најгори могуци сценарио да вирус удје у домове здравља и болнице. Информација о другим заразеним ми је непозната и ако је то тацно, онда стварно катастрофа.

Name

Милос

13.04.2020 05:29

Прво млатите без везе хер незнате.Она се јавила доктору на седмицу прије одласка у Мостару на родјендан И крстење унука гдје се задрзала сат времена.У куци гдје оф малог броја присутних је све било здраво а хвала богу И Дана'с.Знаци била је вец под антибиотиком као упала грла.На послу је радила стално тако.Цак стављана да ради у интервенцијама гдје неби смјела да ради због њеног стања да кицмом за који је ис комисије из Требиња прије годину Дана И висе добила папире да Тај посао у хитној слузби несмије да ради.Знаци таква је Исла по куцним интервенцијама И посјетама свих тих Дана.На свој лицни захтјев је тразила да слика плуца.Гдје је слика показала да И'ма појам упале са леаве странге.Да би Јос таква радила пар Дана.Сама је тразила да ради тест И рецено да нема потребе.Јер је тада била под терапијом пенцилинг И гарамицина.Телефонски се обратила о свом стању докторици Смиљки да би је она поново натерала да слика плуца.Када је упоредила ова снимка видјела је да су исти после толике терапије.Она јој пропосе лонгацеф да прима И казе да Мора да мирује да јој отворе боловање.И Др.Смиљка Велики докторе И цовјек са великим искуством Позове своје колеге И препоруци да уради тест.Тако на њену инцијативу је одрадила.Тестирала се у петак И налаз да је позитивна стигао је у недјељу ујутру када су је контактирали из дома здравља.Од тада смо сви у куцној изолацији осим ње која је у Требињу.Сви укуцани су тестирани исто веце.Па це мо да видимо резултате.Натаси зелим брз опоравак И да се врати својој куци И фамилији здрава.Нека лосе ста Год ко Хоце Али то је циста истина.

Name

Гсцко

12.04.2020 15:22

Давно је требало блокирати пролсз ка Мостару и остслим кризним подручјима. Још није касно! И увести полицијски цас 24х у Невесињу. Нема незамјењивих да морају радити. У памет се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

12.04.2020 15:42

Ненормално је било хвалити се како у истоцној Херцеговини нема заразених,а тестирано пар људи,и обзиром на близину зариста,било је за оцекивати овако несто,само се бојим да то јос није све,дај Бозе да гријесим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

13.04.2020 09:05

Подрска Натаси ! Нек се јави ко неби отисао унуцету на крстење! Ови сто лупају глупости боље да ниста не пису

Name

Гордана

12.04.2020 19:36

Та двојица људи што се крију ко су зна се већ и од кога су добили, а сви сада хоце да свале на сестру из болнице а хааа. Боже помози ништа друго ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пфф

13.04.2020 10:42

Ко су, дај написите висе!! Ста има ко да се крије?? Сваком се мозе десити. Какав је гријех бити заразен неким вирусом? Какви су то људи да крију те ствари и свјесно доводе у опасносзлт зивоте других умјесто да се јаве и објаве да ли има заразених? Овако су млатили мјесец дана да је све у реду да нема короне у Невесињу а цитав тај мјесец је ова јадна зена била заразена и радила свој посао. Гдје су доктори у кризном стабу? Засто др Цмиљка, др Кљајиц и слицни нису у њему који су просли рат, излијецили ко зна колико људи и знају како се понасати у овим ситуацијама, него све неки директорцици надобудни, доцекали да се праве вазни.

Name

xyз

13.04.2020 18:22

Да би био у кризном штабу мораш бити подобан, а не способан. Колико учешћа у рату, или било каква искуства у кризним ситуацијама имају чланови штаба? Битно је да су вјерни партији, да немају кичме ни образа.

Name

Невесињка

13.04.2020 20:41

Драгој сестри брз опоравак и повратак куци као и свим заразеним сиром Свијета....и није она сама тестирања су заказала и доста пропуста који се праве из дана у дан....из невесиња свакодневно иде доста радника у Мостар који имају радну дозволу и врацају се куцама. ..........контакти су разни назалост једно од зариста је управо Мостар...али ето. Сик,Пељески мост и разни други послови и контакти који су високог ризика рјесавају се радним дозволама не само Мостар ту је и изградња тунела коју изводи Интеграл..па маса људи који раде у Гацку ево Гацко је од данас у обустависта се десавало до данас и какви су се контакти догадали и догадају....и да није ДрЦмиљка одреаговала ко зна како би се ствар отргла контроли морам примјетити да је главна струка по страни а у ,,,гро плану да не казем ко ,, јер није вријеме битан је сваки зивот на овој планети и дајте Висе Озбиљности кад је ова опака болест у питању... ко контролисе трговце ,салтерске раднике .полицајце.механицаре.раднике градске цистоце који су свакодневно у разним контактима овај вирус није,,СЕСИР,па да га свако види дајте висе озбиљности да се сви здусно боримо против овог зла и да га побиједимо а не да застрасујемо јадни народ казнама,,,казњени смо по фино са овим вирусом ....а не да се цифрамо а народ нема ни за брасно да презиви,,,али има воље и наде да се бори да бар зиви ,У Здрављу и уБога се узда и моли а и на њега смо били устали,,,,Свим људима овога Свијета зелим брз опоравак и побједу над овим цудом који нас је задесио.....Зиви и Здрави Били

ОДГОВОРИТЕ