У БГ излијечено дијете с тешким обликом вируса

У Београду је излечен трогодишњи дечак који је имао тежак облик коронавируса.

Србија 12.04.2020 | 09:53
У БГ излијечено дијете с тешким обликом вируса

Како се наводи, у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" у овом се тренутку лечи 28 малишана старости од 15 дана до 17 година. Међу њима су четири бебе, преноси телеграф.рс.

"Пацијенти су од јутрос у добром општем стању. Међу 28 малишана имамо четири бебе од 15 до 40 дана, они су добро, са својим мамама, после две недеље ћемо им радити тестове", рекла је за РТС докторка Оливера Остојић.

Она наводи да је било два пацијента с тежим клиничким сликама и да су то хронични пацијенти, једно дете је неуролошки пацијент, а друго дете хроничан нефролошки пацијент.

"На срећу, дечака, неуролошког пацијента од три године, јуче смо отпустили. Иначе, обоје су имали озбиљне пнеумоније, лечени су по свим протоколима, уз консултације са лекарима са Института мајка и дете. И друга девојчица верујем да ће сутра ићи кући", објаснила је докторка Остојић.

Већа деца имају потврђене типичне пнеумоније, али оне немају тежи ток.

"У овој ситуацији инсистирамо да деца дођу и с благом температуром која траје дан-два, ако кашљуцају, да иду у Дом здравља на тријажу, а ако имају сумњу, да се тестирају и да дођу код нас у болницу", истиче Остојићева.

До сада је двадесетак деце отпуштено са двоструким негативним тестом.

Све деца оболела од коронавируса лече се у КБЦ "Др Драгиша Мишовић".

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дан

12.04.2020 11:46

Дивна вјест

ОДГОВОРИТЕ