Нормалног живота неће бити док се не пронађе вакцина!

Вакцина је једино рјешење против пандемије корона вируса. Док не буде вакцине живот неће бити нормалан, каже професор др Андреј Трампуз, директор лабораторије за истраживање инфективних болести на “Цхаритé – Университäтсмедизин” у Берлину, једној од највећих универзитетских болница у Европи.

Свијет 11.04.2020 | 07:09
Нормалног живота неће бити док се не пронађе вакцина!

Он упозорава да ако би се након врхунца пандемије отворио простор за нормалан живот, као што је био и раније, онда би она опет букнула, јер је сада инфицирано мање од једног процента свјетског становништва, што значи да не постоји колективни имунитет.

- Моћи ће да се иде на посао или окупља у мањим групама, али већих догађаја ове године неће бити. И ови мањи скупови ће вјероватно бити или са маскама или са дистанцом. До краја ове године мораћемо бити врло опрезни и то неће бити нормалан живот – сматра доктор Трампуз. ​

Према његовим ријечима, у овој пандемији су научене лекције, па ће се свијет боље припремити за наредну “која ће сигурно доћи”. 

Поводом разних теорија завјере, др Трампуз истиче да ниједан човјек није толико интелигентан да направи такав вирус, пише РСЕ.

- Само је природа толико интелигентна да може да га створи.

Још нисмо на врхунцу пандемије

Да ли смо близу врхунца пандемије корона вируса? Када се достигне колико ће дуго онда опадати, односно када ће нестати?

- Још нисмо на врхунцу пандемије у европским државама, осим Италије. Она је изгледа стигла до врха и онда треба још двије три седмице да се полако може размишљати о почетку нормалног живота. Све друге државе осим Норвешке имају вероватно још двије седмице да дођу врхунца, до нивоа на којем је сада Италија.

То значи да ће бити још горе, па су због тога неопходне још интензивније мјере као би се смањио пренос вируса у популацији. Видимо нове инфекције сваки дан, тако ће двије седмице касније бити више пацијената у болницама и десет одсто њих требају интензивну терапију. То значи да ће бити врло напето још сигурно мјесец дана.

И биће, нажалост, и доста жртава.

Трампуз: Да. Због тога је врло важно да спречимо сваку нову инфекцију. Јер 5 одсто људи има тежак облик ЦОВИД-19 и од тога половина која дође на интензивно одјељење због тога и умре. Значи, не ради се само о томе да морамо спречити колапс здравственог система, већ је свака нова инфекција превише.

Због тога је врло битно да се људима каже да требају доследно спречити сваку нову инфекцију дистанцирањем, најмање два метра, и додатно са ношењем маске која ће онемогућити да се вирус шири са једне особе на другу.

(РСЕ)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

11.04.2020 05:50

,,ЦОВЈЕК НИЈЕ СПОСОБАН ДА СТВОРИ ВИРУС,,. ОК. А КАКО ЈЕ ОНДА СПОСОБАН ДА ГА УНИСТИ. ЉУДИ ПРИРОДА ТЈ БОГ ЈЕ ДОПУСТИО ВИРУС И ,,СВЕ ОВО,, И ТО ЦЕ И ТРАЈАТИ ПО БОЗИЈЕМ ДОПУСТЕЊУ. ТРЕБАМО СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОД ОВИХ АТЕИСТА И ЊИХОВИХ ПРИЦА КОЈИ СТАЛНО ИЗМИСЉАЈИ НЕСТО И СВОЈИМ ИЗЈАВАМА И ПОСТУПЦИМА МУЦЕ НАРОД. НАРОД ТРЕБА ДА НОРМАЛНО ЗИВИ КАО И ДО САДА. А АКО НАС ОВАКО НАСТАВЕ МУЦИТ И СТАЛНО ИЗМИСЉАТ ПРОБЛЕМЕ БОЉЕ ЈЕ И УМРи ЈЕТ НА НОГАМА СЛ9БОДАН НЕГО ЗИВЈЕТ У ОВОМ ЛОГОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2020 06:27

А будале, мајко моја!!!

Name

@ИСТИНА

11.04.2020 07:12

Зива истина!

Name

Ре

11.04.2020 08:32

Врати се у средњи вијек, тамо ти је мјесто

Name

Ре ИСТИНА

12.04.2020 07:14

Истина је да си ти будала !

Name

Гардиста

11.04.2020 06:21

Па наравно да је тако.Ја сам то изнио у коментарима јос половином марта,јер то је логицно,ако идемо са оваквим нацином борбе против вируса.А то је најгори нацин борбе,који су нам глобалисти наметнули,јер тако њима одговара.Постоји и други нацин борбе,али нема наса власт м... да то пресеце.А и не смеју,јер их је условило са ММФ-ом,тако да избора немамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2020 09:02

Нажалост, народ не види и не чује. Пуно званих, мало одабраних.

Name

Рв

11.04.2020 06:25

Нормалног живота нисмо имали ни прије короне па тако да се ничему добром ни не надамо, без обзира на ту твоју вакцину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

11.04.2020 07:27

А чиме онда вакцинишу по Америци и Европи народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

11.04.2020 07:37

Не би је ја примила ни за зиву главу! Ко зна ста цете ви у њих ставити.кад сте ово урадили ко зна онда!!! Само ви њу на вама испробавајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрндоје

11.04.2020 07:46

Сто це се маскари обогатити за ту годину док амери не пусти вакцину на тржиште. Ону за свињску грипу су одмах пустили, али су се зезнули. Није било рекламе као сад. Мало људи умрло, СЗО ни приблизно није дигао панику као сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енy

11.04.2020 07:52

Па све је ово и урадјено због те вакцине...6 милијарди људи,пута 20 еура... А ста це у тој вакцини да нам убризгају то само Бог зна... Јос це да донесу закон да се мора свако вакцинисат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вакцине не помажу

11.04.2020 08:14

Једини трајни начин за спречавање било какве епидемије је да се побољша стандард живота. На примјер, колеру смо ријешили увођењем канализације и водовода а не вакцинама а кугу мјерама дератизације. Свако ко спомиње карантин, полицијски час, самоизолацију и социјално дистанцирање као мјере спречавања епидемије не жели да је ријеши већ нешто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.04.2020 12:01

Браво.

Name

Незнање

11.04.2020 10:02

Изгубилисте се у бескрајном простору информација. Немате знање ви за вакцину. Зато сто вас уце да убијате људе а не да их леците. БСЖ вскцина нсправљена у ссср а дата од стране науцника из француске још је за вас мистерија коју немозете открити како дела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Берлин

11.04.2020 14:28

А ко це да пристане да прими вакцину коју прави болесник Бил Гејтс? Са вакцинисањем је заврсено, нико висе не вјерује ни у вакцину ни у васу дисциплину, ни у ста...лоло моја, ослусните мало ста се десава и изван васих љупких, раскосних домова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зис

11.04.2020 19:03

Која је ово сотона

ОДГОВОРИТЕ