Велики пожар код Коњица, мјештани сами гасе ватру

Још један велики пожар избио је у БиХ, овог пута у Коњицу, где ватра бесни у боровој шуми и неконтролисано се шири према насељеном месту Овчари.

Босна и Херцеговина 10.04.2020 | 23:28
Велики пожар код Коњица, мјештани сами гасе ватру

Како је пренео портал Кликс, упркос бројним позивима, помоћ угроженим грађанима не стиже, па покушавају да се сами изборе са ватреном стихијом.

Начелник Штаба цивилне заштите Коњиц Хусеин Хоџић је за тај портал рекао да је стање драматично.

Он додаје да се очекивао долазак канадера из суседне Хрватске, али да је потом јављено да није у могућности да дође због великог броја пожара у тој земљи.

"Јављено нам је с федералног нивоа да ће сутра доћи три ''ер трактора'' из Црне Горе, али дуго је до сутра. Ми морамо спасити породичне куће које су озбиљно угрожене", каже Хоџић.

Ватрогасци дају све од себе, додаје Хоџић, али је пожар узео толико маха да не знају како ће изаћи из ноћи која је пред њима.

Помазу им и ловци, а организују се и мештани, међутим, проблем је у томе, како наводи, што немају опреме за гашење тако великог пожара.

"Голоруки не можемо пуно урадити, али ми ћемо се борити колико будемо могли", поручио је Хоџић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

босанко

11.04.2020 05:03

па кад неце цивилна застита да контролисе сељаке који цисте њиве и пале сад нека сами гасе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

11.04.2020 06:22

Па они су га и запалили сад нека гасе

Name

Дадо

11.04.2020 07:09

Имамо ли ми ватрогасно возило, цријево, воду у овој дрзави!? Само добро причамо и лаземо. Имамо све сто не треба, а оно сто треба немамо.