Сарадња међу државама важна у борби против короне

- Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган позвао је вечерас телефоном српског председника Александра Вучића и пренео му да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и грађанима Србије у борби против заразне болести ЦОВИД-19.

Србија 10.04.2020 | 21:24
Сарадња међу државама важна у борби против короне

Двојица председника су се сагласили да корона вирус не разликује нације и религије и да је сарадња међу државама од пресудног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе у свету.

Како је саопштила прес служба председника Републике, Вучић је, осим на пријатељској подршци, Ердогану захвалио на конкретној помоћи у заштитној опреми коју је Турска пре два дана послала у Србију, нагласивши да је она симбол разумевања и пријатељства двеју земаља, посебно кад се зна да Турска има више од 40. 000 оболелих.

 Председници Србије и Турске су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Турској.

Они су такође изразили наду да ће предузете одговорне мере предострожности допринети да губитак људских живота буде што мањи, а да ће економске мере утицати на то да Србија, односно Турска, испуне своје планове за будућност.

Председник Вучић и председник Ердоган су се договорили да се, убрзо по окончању пандемије, састану и наставе разговоре о српско-турској економској сарадњи, као и сарадњи у другим областима.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сви

10.04.2020 20:56

према свима су лицемјерни!!! Прави ријалити!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицко

11.04.2020 03:37

а ста ти се то несвидја измедју њих двојице? па требало би да мозда ратујемо па би неко био задовољан?

ОДГОВОРИТЕ