Зворник: Код хоспитализованог пацијента потврђен вирус корона

Код пацијента хоспитализованог на Интерном одјељењу потврђено присуство корона вируса.

Република Српска 10.04.2020 | 13:55
Зворник: Код хоспитализованог пацијента потврђен вирус корона

Пацијент упућен из Дома здравља Сребреница примљен на Интерно одјељење зворничке болнице дана 7.4.2020. године са анамнезом дуготрајних тегоба респираторног система у виду кашља који траје 2 мјесеца и губитка тјелесне тежине заражен је корона вирусом.

Како пацијент није имао потпуну епидемиолошку слику која одликује заражене корона вирусом, уз негирање контаката са зараженим или потенцијално зараженим особама хоспитализован је у собу за изолацију на Интерном одјељењу до спровођења дијагностичких претрага.

Након извршених претрага утврђено је да наведени пацијент има упалу плућа, те је сходно препорукама за поступање са пацијентима са пнеумонијом превентивно урађено узорковање како би се могао тестирати.

У току поступања са пацијентом на самом одјељењу спровођене су све мјере превентивне заштите које су подразумјевале ношење основне заштитне опреме приликом контакта са пацијентом.

С обзиром на то да је данас пристигла потврда из Института за јавно здравство Републике Српске да је наведени пацијент позитиван на корона вирус исти је одмах пребачен у просторије намијењене за изолацију особа заражених корона вирусом.  

У склопу мјера које су предузете већ је урађена и дезинфекција свих просторија на самом одјељењу, спроводи се тестирање особа које су имале контакт са зараженим, а предузимају се и све друге потребне мјере у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

Неопходан дио особља ће наставити да пружа услуге већ хоспитализованим пацијентима на Интерном одјељењу док сви остали запослени са одјељења иду у кућну изолацију.

Интерно одјељење неће примати (хоспитализовати) нове пацијенте до даљњег.

Наше особље је прошло све едукације за поступање у оваквим случајевима те можемо бити сигурни да се и у овом случају поступило у складу са процедурама.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

не могу да вјерујем

10.04.2020 12:29

зао ми је сто је вирус усао у најбољу здравствену установу у РС-ој,али сам увјерен да це нај бољи доктори регије, а и сире на целу са економским струцњаком Поповицем успјети да побједе и ову посаст као и онда кад је био терористицки цин у Зворнику. Сретно!11

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кретен си

10.04.2020 13:39

Који струцњаци кретену један,дјеције одељење добило менингитис,4 дана им заразен цовјек лези,ту је циркус у болници,иван економски струцњај,па где и кад какву фирму водио,овде треба сипа да додје да изврси контролу

Name

Јасеница

10.04.2020 13:40

Свидја ми се иронија и сатира.

Name

Антибот

10.04.2020 15:37

По чему најбољу све ово траје скоро месец дана а они се само сликају са поклоњени сталком за инфузију и пар маски,нису издвојили оперативни део салу за људе у изолацији који могу обољети од других болести. Да не причамо о заташкавању менингитиса на одјељењу које је затворено а жене преусмјерене у Бијељину да се порадјају.

Name

Познавалац

10.04.2020 15:49

Пре неколико година је РТРС организовао такмичење младих “мој бизнис”, за најбољу властиту бизнис идеју. Учествовао је и садашњи млади директор са још једном марионетом из Зв, а његова “бизнис” идеја је било улагање у паинтбалл клуб, хахахахахаха. Ето такав лик управља болницом у Зв.

Name

Интерно

10.04.2020 17:24

Па сви Ваљда знају да је та марионета секретарица његова,лепо реците.данијела драгичевића треба

Name

Миле бн

10.04.2020 12:41

Каква најбоља установа, где ће примити са упалом плућа у овј епудемији на интерно дал су нормални, нека дође у бијељини какав зворник

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.04.2020 12:43

Два мјесеца касљао и имао упалу плуца а није се сумњало на вирус. Није само ко је био вани да се мозе разолити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

10.04.2020 12:53

Не могу да вјерујем ре. Хоћеш заставу црвену да навијаш. Као да ми остали Зворничани живимо на марсу. Јели ти директор завршио менаџмент ванредно, па наравно. Шути будало бићдш паметнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

10.04.2020 13:03

Све честитке струци и цијелом медецинском особљу. Само одвој те политичаре и ботове власти од вас и пацијената. Горе су нас они појели од короне. Похвале за докторе и особље. Искрено.

Name

Дјука

10.04.2020 12:55

Добро је да не примају пацијенте висе,ту цовјек удје здрав изадје болестан, и прије короне било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКО

10.04.2020 17:51

Болница стида и срама, има ли нека контрола да изврши истраживање колико су људи задњих година сахранили, само од сепсе, коју су добили након операција, треба питати докторе у Тузли, који се хватају за главу кад им пошаљу пацијента из зворничке болнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

11.04.2020 06:23

Нажалост, овој болници штала није равна. Постељине као да је крава жвакала итд, итд. За ту ситуацију нису криви љекари веч политичара због уништеног здравства као система. Овдје је са љекарима проблем што су то набијеђени стручњаци који мисле да могу радити најмање на ВМА у Бг. Али није тако веч је далеко од тога. Међутим, болесници немају куд, морају ту. Ако је истина ово што неко раније написа са мененгитисом, па сада ово са корона вирусом, нека се запитају о својој стручности. Ту има посла и за СИПУ ако је заташкано.

ОДГОВОРИТЕ