Трамп разговарао са српским владикама, обећао помоћ

Амерички предсједник Доналд Трамп уочи Васкрса и Пасхе разговарао је о вирусу корона са вјерским лидерима у САД, међу којима су били и епископи Српске православне цркве (СПЦ).

Свијет 09.04.2020 | 14:22
Трамп разговарао са српским владикама, обећао помоћ

У разговору путем телефонске конференције учествовали су западноамерички епископ Максим и источноамерички Иринеј и велики број вјерских службеника, објавио је сајт "Саборник.нет".

Разговарано је о питању националног реаговања с циљем спречавања ширења вируса короне, навео је сајт и додао да је Трамп обећао и финансијску подршку америчке администрације вјерским заједницама с обзиром на њихов непрофитни статус.

Трамп је разговарао са провајдерима телекомуникационих мрежа како би био обезбијеђен поуздан интернет проток усљед повећаног коришћења интернета за онлајн вјерске службе.

Изразивши жаљење што се хришћански Васкрс и јеврејска Пасха неће моћи славити у заједници, Трамп је истакао, да иако физички одвојени, људи треба ово вријеме да искористе за молитву, читање Светог писма и узрастање у личном односу са Богом.

"Ваше заједнице остају повезане. Дивим се вама који обезбјеђујете службе за ваше вјернике путем онлајн преноса. Ништа не може замијенити присуство у Цркви, али мислим да је и то било добро", рекао је Трамп.

Предсједник САД је додао да ће његова администрација наставити да указује част за велике напоре које су вјерске организације уложиле да би одговориле потребама људи у вријеме кризе.

Трамп је истакао да је америчка администрација предузела кораке да осигура да религијске организације, укључујући и богослужбена мјеста, могу аплицирати за финансијску помоћ, што сматра великим успјехом.

"Док се боримо против невидљивог непријатеља, ми потврђујемо да ми Американци вјерујемо у моћ молитве, да благодаримо за величанственост створеног свијета и за обећање вјечног живота. Ми нашу наду полажемо у руке Свемоћног Бога", поручио је Трамп.

Он је истакао представницима вјерских заједница да је однос који су развили и који његују изузетно добар и да их Бијела кућа подржава.

Трамп је вјерским лидерима рекао да је пред Американцима "велика година" и да ће САД побиједити вирус корона "врло скоро", те да ће се САД вратити на "нормално стање".

Он је захвалио свим вјерским заједницама за подршку и вјеру коју пружају у овој борби.

На крају разговора Трамп је захвалио свим вјерским лидерима на усрдним молитвама, преноси "Саборник.нет".

Разговору са вјерским лидерима придружио се и потпредсједник САД Мајк Пенс, захваливши вјерским вођама за њихово настојање да охрабре мјере физичке удаљености, чак и ако то значи да њихове конгрегације не могу да се окупе на богослужење.

Усљед вирусне заразе, богослужбена мјеста су затворена за службе због мјера физичке удаљености.

Пошто се приближава Ускрс, односно Васкрс и по Грегоријанском и по Јулијанском календару, многе цркве и конгрегације се припремају да своје службе преносе уживо, путем телевизијских канала и друштвених мрежа.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тен

09.04.2020 12:28

Ланза вест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предизборна кампања

09.04.2020 13:11

је поцела на свим нивоима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

09.04.2020 13:28

Добра ловацка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

09.04.2020 14:06

Гледа у очи и лаже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малеена

09.04.2020 18:51

Хахахаха врх. Трамп и православље равно вампир бијели лук

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.04.2020 21:51

Највисе воли пуњене паприке и сарму,па ви размислите засто?

Name

Нуклеарна зима

09.04.2020 20:52

Не треба им цента дати, нека им бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

09.04.2020 22:55

НАРАВНО ДА ЈЕ РАЗГОВАРАО СА ЊИМА , А НАЈДУЖИ РАЗГОВОР ЈЕ БИО СА АМФИЛОХИЈЕМ РАДОВИЋЕМ . ПОЗДРАВ ЛУКАЧУ И БЕЗБЕДОНОСНО ИНФОРМАТИВНОЈ АГЕНЦИЈИ СРБИЈЕ .

ОДГОВОРИТЕ