Милутинов напушта Олимпијакос, већ спемна замјена!

Време сарадње Николе Милутинова и Олимпијакоса полако се ближи крају. После пет година сарадње и титуле шампиона Грчке српски центар и једна од најбољих петица Европе рећи ће “збогом“ тиму из Пиреја, пошто није успео да постигне договор око новог уговора, јављају грчки медији.

Кошарка 09.04.2020 | 13:10
Милутинов напушта Олимпијакос, већ спемна замјена!

Према информацијама са југа Европе, власници клуба, односно породица Ангелопулос, села је за сто са Милутиновим и његовим агентом, понудила му трогодишњи уговор чија је вредност изнад тренутних оквира клуба, али до договора није дошло. О висини уговора не знају се детаљи, али се наглашава да је повишица била значајна у односу на оно што је досад имао у Пиреју. Наводно, Милутинов жели да се са клубом у којем је постао један од најбољих, ако не и најбољи центар Европе, растане у пријатељским односима пошто му уговор истекне на лето. 

Каријеру, према незваничним информацијама, неће наставити у НБА лиги, већ у Евролиги. Подсетимо, њега су прошлог лета јако желели Барселона и московски ЦСКА, што је и у разговору за МОЗЗАРТ Спорт признао и његов српски агент Марко Јелић, али до договора тада није дошло. Врло је вероватно да је један од два великана поново заинтересован за услуге српског репрезентативца.

Зато потпуно логично делују најаве да ће центар Будућности Хасан Мартин постати нови играч Олимпијакоса по завршетку пандемије вируса корона. О томе се пише већ данима уназад, мада се у првом моменту наглашавало да ће Мартин бити конкуренција Милутинову. Сада је, ипак, ситуација потпуно другачија и све је јасније да ће Милутинов отићи на лето. То је тренеру Јоргосу Барцокасу дало за право да појури Мартина, пошто је познато да он више воли атлетске од високих центара. Истиче се да би Барцокас волео да Милутинов остане, али пошто се то извесно неће десити, Олимпијакос је већ постигао усмени договор са Мартином. Он је Барцокасова жеља био одмах по доласку у Пиреј, али пошто није могао да се пронађе договор с председништвом Будућности, избор је пао на Октавијуса Елиса. Али он се неће дуго задржати у црвено-белом делу Атине… 

О квалитетима Хасана Мартина грчки сајт СпортДог причао је са Слободаном Суботићем, тренером који га је и довео у Будућност прошлог лета.
“Мартин је фантастичан карактер и професионалац. Нема никаквих додирних тачака са странцима који воле да се проводе у ситне сате. Он је јако посвећен. Одлично игра из пика, веома је снажан. Заједно са Кајлом Хајнсом најбољи је атлетски центар у Европи“, сматра Суботић и додаје:
“То што је играо у АБА лиги ове године много ће му помоћи у транзицији ка евролигашком нивоу. Већ је спреман за Евролигу. Иако је низак, може да чува сваког, јер има брзе ноге. Он је модеран центар“.

О томе да ли Мартин може да одмени Милутинова, Суботић је каже да двојица не могу да се пореде.
“Мартин је другачији центар. Он може и да дрибла, да отвори позицију саиграчу, има брз први корак. Милутинов игра ближе кошу. Једноставно, не можемо да их поредимо. Е сад, шта он може да донесе Олимпијакосу? Све зависи од тога шта Барцокас жели од њега. Али верујем да може јако брзо да се уклопи у све варијанте. Већ је прошао Јадранску лигу, што је јако важно, имао је неких успона и падова, али се брзо снашао и показао свој квалитет. У Црној Гори га јако воле, стално се пише о њему. Ето, чак и то да неће остати у Будућности, већ да ће отићи у Олимпијакос“.

Никола Милутинов у последње две сезоне игра најбољу кошарку досадашње каријере.
Постао је један од најутицајнијих центара Евролиге, два пута је изабран већ у стартну петорку грчког првенства, а 2017. био је проглашен за играча који је највише напредовао. У претходне две године био је и члан грчке Ол стар утакмице. Шампион Грчке био је 2016. године. У елитном клупском такмичењу ове сезоне бележи 10,3 поена, 8,2 скока и 1,2 асистенције, а најбољи је скакач Евролиге.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цwеле93

09.04.2020 21:08

досадно.. да нема меридиан кладионице не знам ста бих од досаде

ОДГОВОРИТЕ