Цијене углавном под контролом у Републици Српској

На тржишту Републике Српске нема несташице, а да ли се поштује Уредба Владе РС о цијенама биће познато у наредним данима – поручују из Удружења потрошача “Дон” Приједор.

Република Српска 09.04.2020 | 09:00
Цијене углавном под контролом у Републици Српској

Муриса Марић из овог удружења за Српскаинфо каже да није уочено “дивљање” цијена било којих производа, истучући да је једино цијена лимуна нагло скочила.

– Није нам познат тачан разлог, али се највјероватније ради о томе да наши трговци прије проглашења епидемиолошких мјера нису имали значајње залихе овог воћа. Људи су почели у већим количинима да га купују због витамина, па је у једном тренутку дошло до несташице и онда када је стигао цијена му је негдје била и око седам марака – објашњава Марићева.

Сада лимун кошта око пет коневртибилних марака по килограму.

Марићева каже да потрошачи у посљедњих двадесетак дана углавном и немају приговоре на цијене или неке друге уочене неправилности.

– Ако и постоје неправилности, људи их не уочавају јер су сконцентрисани да што прије заврше куповину основних животних намириница. Морам да напоменем да смо примјетили да готово сви сада иду у набавке са списком, односно раде оно што смо ми раније стално препоручивали – истиче Марићева у изјави за Српскаинфо..

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бањалукаааа....

09.04.2020 07:20

Па ови сто су имали лове на поцетку куповали вреце брасна..картоне уља...толетпапира..хехе..па сад нема висе лове..нема плате...нама нист а кад нема пара нема ни музике..хехе..у мају цемо мрет ал не од короне вец од глади..хехехехе Бит це боље..само напред..просли смо ми и горе...позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

09.04.2020 07:47

Провјери те цјене у Градисци!Знатно повецане цјене...

Name

НАРОД

09.04.2020 07:49

Бањалукооооо супер коментар. Јуче у 14,45 у МОЈ МАРКЕТ под Боском 4 особе. Нема реда, нема гужве нестало параааааа. Биће свега неће пара. Проћи ће корона. Биће боље

Name

закон

09.04.2020 08:00

надам се да цете трговце наградит када продје ово гледам у србији добице дупле плате рекламу су им направили надам се да це република српска станути посебно иза њих јер су после здраствених радника поднијели највеци удар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

09.04.2020 11:19

Лимуну и иначе расте цијена у прољеће и љето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментатор

09.04.2020 11:54

У Њемацкој 1 кг лимуна1.88 еуро центи.