Србија добија двије најмодерније лабораторије од Кине

Прве две најмодерније лабораторије за брзо потврђивање присуства коронавируса биће у Србији, односно у Београду и Нишу, захваљујући донацији Кине.

Србија 08.04.2020 | 20:10
Србија добија двије најмодерније лабораторије од Кине

Лабораторије су по угледу на лабораторије какве има кинески Институт БГИ, указала је амбасадорка те земље у Београду Чен Бо

"Очекујемо да ће кинеска опрема и техничари стићи из Кине у Беогад наредних дана и наша амбасада ће учинити све да пружи подршку у изградњи лабораторија", рекла је Чен Бо.

Чен је захвалила српској влади и премијерки Ани Брнабић на сарадњи, као и свим пријатлејима у Кини који доприносе сарадњи две земље.

Посебно је захвалила институту БГИ што помажу Србији да се бори са коронавирусом у овим тешким временима, као и компанији Зи Ðин, која је финансирала део средстава, и тако показала друштвену огвовроност према српском друштву.

"Капацитети Србије за тестирање на коронавирус биће повећани са ове две лабораторије у Београду и Нишу. Кинеска амбасада је спремна да уложи максималне напоре да изградимо што пре ове две лабораторије", рекла је Чен. Истакла је да ће БГИ сигурно када све ово прође имати пуно могућности да сарађује са Србијом и додала да је то водећи институт за геономику у свету, који је активно учествовао у борби против вируса у Кини.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

09.04.2020 06:25

Да није мало касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

09.04.2020 08:08

Не, није!

Name

иронија

09.04.2020 08:45

што Кина помаже баш само Србији у толикој мери?

ОДГОВОРИТЕ