МОЗЗАРТ наставља са донацијама: Донирана средства болници и Центру за социјални рад у Приједору

У оквиру борбе против вируса корона, компанија Моззарт припремила је пакет помоћи у вриједности од 150.000 КМ за болнице у Републици Српској, те пензионере и грађане у стању социјалне потребе.

Република Српска 08.04.2020 | 14:51
МОЗЗАРТ наставља са донацијама: Донирана средства болници и Центру за социјални рад у Приједору

Прва здравствена установа која је добила помоћ из тог пакета био је Универзитетски клинички центар Републике Српске, а јучер је 10.000 КМ донирано и болници „Др. Младен Стојановић“ у Приједору, све у сврху што ефикаснијег збрињавања пацијената обољелих од вируса корона.

У наредним данима овакву помоћ добиће још неколико болница у Републици Српској, у Градишкој, Добоју, Бијељини...

У оквиру болнице извршили смо потпуну реорганизацију у смислу да смо обезбједили простор, опрему и кадрове за збрињавање пацијената обољелих од вируса корона.

Међутим, свака реорганизација захтјева одређена средства и због тога нам је искрено драго и захвални смо на помоћи коју је компанија Моззарт упутила нашој болници – истакао је др. Мирко Совиљ, директор приједорске болнице.

Битно је показати солидарност у овим тешким тренуцима, и ми чинимо све што је у нашој моћи како бисмо помогли држави, суграђанима и својим запосленима и позивамо и остале привредне субјекте да чине исто.

Посебна пажња је, наравно, усмјерена ка болницама, у којима у ванредним околностима доктори, медицинске сестре и остало особље чине надљудске напоре како би спасили сваки живот", поручују из Моззарта.

Бригу за најугроженије компанија Моззарт исказала је и приликом посјете Центру за социјални рад Приједор, а сама посјета искориштена је за уручивање 200 пакета са прехрабамбеним и хигијенским артиклима, у укупној вриједности од 5.000 КМ.

Радници Центра свакодневно обилазе најугроженије кориснике права, те им уручују пакете намирница и хигијенских средстава. Циљна група јесу лица старије животне доби, нарушеног здравља и без породичног старања.

Као што знамо, ова група људи највише је погођена овим ванредним стањем и ова донација ће увелико помоћи у олакшавању ионако тешких услова у којима ови људи живе – поручио је директор Центра за социјлани рад, господин Бранислав Вујасин.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рале

08.04.2020 13:03

Болесне су то паре од јадних кладионицара, боље њихове породице помозите, које мозда гладују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Рале

08.04.2020 13:27

Нису малољетни. Сами су усли у кладионицу, убили вријеме и оставили новац. Бас је ово хумано у вријеме док не раде дају паре. Ко нам је крив сто зивимо у капитализму?

Name

Ето Видис

08.04.2020 15:09

Нико те не тјера ни да се дрогирас па је забрањено. И једно и друго је болест.

Name

Лаки

08.04.2020 20:36

Ако су то болесне паре, шта је онда са оним парама које не заврше уопште тамо гдје требају? Ово је потез једне приватне фирме и за сваку је похвалу. Зашто и друге кладионице тако не ураде у РС?