Млади уметник бојама пркоси корони! (ВИДЕО)

Уметник Бранко Биберчић из Лознице ових дана дао је свој допринос борби против вируса корона. Бојама и маштом, спраy арт техником, млади уметник рекао је ,,НЕ” вирусу који је захватио читаву планету.

Занимљивости 07.04.2020 | 20:23
Млади уметник бојама пркоси корони! (ВИДЕО)

,,Вирус корона, паралисао је животе људи у читавом свету. Одлучио сам да урадим слику на којој сам приказао планету која је суочена са вирусом корона. ЦОВИД 19, већ је однео велики број живота, те сам одлучио да приказ планете буде такав као да се она већ "распада", додао је       Биберчић.

Техника спраy арт, спада у уметност ,,уличног сликартства”, која је настала у Новом Мексику осамдесетих година прошлог века. Како у нашој земљи, тако и у региону, веома мали број људи одлучио је да се посвети овој врсти уметности. Жеља овог самоуког уметника је, да покаже да спреј не служи  за уништавање фасада на зградама, него да може имати дивну намену, живот у бојама. Спраy арт је заправо техника сликарства у којој се не примењују четкице за сликање. Слика се папирићима, прстима, шпатулама. Спраy арт може се радити на свим подлогама (папир, платно, дрво и многим другим).

,,У снимку, који сам пласирао на друштвеним мрежама,  апелујем на људе да  да остану код куће и да заједничким снагама победимо вирус корона. Симболично на крају снимка сам прецртао вирус и тако, надам се, најавио неке боље дане. Дане,  када ће све ово бити иза нас, до тада останите код куће”, поручио је млади спраy арт уметник.

Обојите живот својим бојама, дан ће бити лепши, а ови лоши дани имаће ведрију ноту и брже ће проћи.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

СТАY ХОМЕ. ? -Спраy паинт арт #стаyхоме #останикодкуће #цовид

Објава коју дели ББ АРТ™ (@бб__арт_) дана

(БН Фото: ББ АРТ)

Коментари / 0

Оставите коментар