Погледајте нове снимке из карантина у дворани Обилићево

Након што је БН ТВ емитовала видео снимке грађана смјештених у карантин у бањалучкој дворани Обилићево, реаговали су из градског штаба за ванредне ситуације демантујући наводе о лошим условима. Међутим, појавили су се нови снимци у којима се виде нови проблеми.

Република Српска 06.04.2020 | 20:10
Погледајте нове снимке из карантина у дворани Обилићево

Карантин у дворани Обилићево, као један од четири, колико их има у Бањалуци, у који се смјештају особе које улазе у Републику Српску с неког од граничних прелаза, у потпуности испуњава све услове, пише у саопштењу градског штаба.

Напомињу да се у овом објекту тренутно налазе 24, односно дупло мање од предвиђеног капацитета од 50 особа. Тврде да у карантин није смјештана нити покушана бити смјештена особа или особе које су позитивне на вирус корона.

Из градског Штаба за ванредне ситуације наводе:

-Свака особа је, прије пријема у карантин, прегледана од стране медицинске екипе, након чега се прегледају два пута дневно. Мјера смјештања у карантин уведена је због кршења кућне изолације и посљедично, угрожавања здравља цјелокупног становништва. 

Ипак, нови видео снимци који су послати на адресу народног посланика Драшка Станивуковића показују сасвим другу слику. Један од грађана смјештаних у карантин, на чију иницијативу је снимљен и први видео материјал о стању у дворани, тврди да су умјесто тестова добили камере и инспекторе који их надгледају.

„То све мени личи на неки затвор, присилу, одузета документа, под кључем 24х камере 24х, ево видите горе уградили су нам и камере не знам шта је ово, велики брат или шта?  Инспектори су долазили испитивали за снимак који је доспио у јавност и ја сам снимио тај видео да знају сви да не малтретирају друге људе. Међу нама су тешко болесни људи, имамо човјека којем су уграђена три стента, имамо човјека који има дијабетес човјека који пије 12 таблета дневно...Тражимо само оно што је пропуштено а то је тестирање свих нас и да буду одвојени позитивни и негативни“.

Кажу да су свјесни чињенице да су дошли из земаља у којима постоји вирус корона, да не траже комфор нити желе да стварају панику већ само да покажу стварну слику.

„Овим путем поздрављам ове запослене у државним институцијама који хвале услове овдје који су на државним јаслама ако мисле да је овдје сјајно и бајно ја их поздрављам и позивам да пошаљу по једног члана породице овдје заједно с нама па да виде шта и како је овдје и добију информације из прве руке. Нико од нас не тражи ништа посебно само оно што нам следује и што се тражи у свим другим земљама пристајемо на све услове и ништа посебно не тражимо само тестирање и остајемо колико сте ви одредили“, казао је он.

- Додатни проблем је то што сада не дозвољавају да им се унесе ни храна, нити било која врста помоћи у дворану, тврди Драшко Станивуковић. Каже да је покушао да им достави одређене намирнице али да те вреће и даље стоје испред дворане. 

„Више није суштина да се ријеши тај проблем на који ми упућујемо и упозоравмо као у случају Беме него је проблем зашто се опет тај снимак појавио и ово је један школски примјер како функционише једна диктаторски полицијско-репресивни систем у којем желе да угуше сваког човјека, који озбиљно укаже на проблем, а то је да се ови људи не тестирају“, каже Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у НС РС. 

Из Министарства здравља раније је поручено да комфор и интерес појединца никада неће бити стављен изнад јавног здравља и заједнице, да су  услове у свим карантинима локалних заједница провјерио и прегледао Штаб за ванредне ситуације и да су некима издате препоруке за побољшање стања.

БН ТВ 

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Па ово је

06.04.2020 18:47

Само двадесетак посто боље од услова за теско обољеле у соанији, италији, САД. Додусе код нас су обољели у добрим условима ово су здрави за које се незна дали су заразени, али се сумња. Теско јесте људи се смрзавају, гријање слабо, а вани једва +22 степена. Страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

06.04.2020 18:56

Сад це бити 10000 казне

Name

дијаспора цасти

06.04.2020 19:58

Услови су одлицни. "Ко из иностранства дође кући за Васкрс, провешће га у карантину", казе Игор Радојициц, ха, ха..

Name

за Аа

06.04.2020 20:43

Шта ти мислиш дебилу шта је ово , па ваљда је основно тестирати људе и прегледати па их у зависности од резултата дати у карантин , изолацију шта ли све не .Један заражени ће заразити остале здраве , неко умре , мудоња неко мора одговарати за то, ил мислиш да ће то тако ићи , неће да може.

Name

Момо

07.04.2020 05:32

Све је дзаба опет народ неце ниста видјет Кад се ово заврси опет националне тензије и поново карантин у мозгу

Name

Нема

07.04.2020 05:41

Хоће ли вам једном доћи из ду*ета у главу да тестова, једноставно -НЕМА! А нема ни остале опреме и средстава за рад- нема маски, рукавица, ни заштитних одијела за медицинске раднике! И немојте више тражити оно чега нема! Дошли сте из кризних подручја, па шта би хтјели, да одете кући да заразите своје породице, јел то хоћете! Или би радије у шатор? Мислим да је боље да лежите ту и ћутите!

Name

Ацо

06.04.2020 18:48

Нађте слике која се особа сликала када је отваран карантин у дворани Обилићево, те особе сада нема ни умишијој рупи. Иги вегета је могао прихватити понуду приватних хотела,хостела који су нудили капацитете без накнада. Популизам, рекламирање и спиновање се окрене у погрешном правцу Иги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

07.04.2020 04:58

Зашто Рудоња није ишао у карантин када се вратио из Србије? Зашто за њега ове мјере не вриједе? Лијепо пише, СВЕ ОСОБЕ КОЈЕ СЕ ВРАТЕ....Зар он није ОСОБА? Шта је онда он? Бог није, сигурно...

Name

Ако смијете

06.04.2020 18:49

Урадите 24 теста и рјесен проблем.Само то тразе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

06.04.2020 18:56

Преко 1000 тестова је урадјено на границним прелазима, нико није позитиван био. А у БЛ је урадјено око 2000, 250 позитивних. Ако се разумете у математику и проценте онда цете схватити кога и гдје се требају тетирати људи. Овако ови из иностранства који додју буду 14 дана у сатору знамо да це здрави у народ

Name

Ре за Бања Луку

06.04.2020 19:54

Само још, молим те, настави и појасни "знамо да це здрави у народ". Хвала

Name

Ре

06.04.2020 20:41

Па човјече 14 дана траје инкубација, можеш га тестирати први дан и да не покаже вирус а поново га тестираш 13 или 14 дан и да покаже да је жаражен и то да је изолован од свију 100 посто. Тако боље да не лупате по порталима, зато се то ради у сврху превентиве, боље спријечити него лијечити....

Name

Кики

07.04.2020 00:41

Тест показује након трецег дана ако си заразен ..дрзе људе без везе.

Name

Људи

07.04.2020 05:57

Ако нисте, прочитајте интервју докторице Пашагић, супруге преминулог доктора Шефика Пашагића из Сарајева, у којем јавно износи сву голготу коју је прошао доктор и његова породица иако су у питању биле њихове колеге и пријатељи, нико га није гледао! Хоћу рећи за те тестове, који су потпуно непоуздани, доктора су тестирали три пута, у размаку од десет дана - прва два пута тест је показао да је негативан, а само трећи тест, пар сати пред смрт, је показао да има корону! Овај тест служи само да би замајавали људе!

Name

Ухх

06.04.2020 18:52

Висе незнам коме да вјерујем. Својим оцима и усима или неком другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

06.04.2020 18:54

Срамота власти и министра здравства који нема слуха за старије болесне ....е то је оно насе за ста смо се борили за слободу и достојанство којег нема ....СРАМОТА....куда је отисла та помоц Србије Русије Кине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС-негативан

06.04.2020 19:45

Све је то отисло у стицкере..

Name

Ре

06.04.2020 19:51

Бас зато сто се води рацуна о старијим и болесним ови требају остати у карантину, а колико видим ниста им не фали. Веца стета би било пустити их напоље прије времена па да им се симптоми појаве касније па се зараза просири. Зао ми смо оног сто се са скијања вратио, не знам како це издрзати.

Name

РЕ РЕ

06.04.2020 21:05

А СТО СУ ОНИ ВЕЦА ОПАСНОСТ ОД ТЕБЕ? КО ГАРАНТУЈЕ ДА ТИ ИЛИ ЈА НЕ НОСИМО ЗАРАЗУ? ОВО ЈЕ СВЕ ЈЕДНА ФАРСА. КАД БИ БИЛО КАКО ТИ МИСЛИС НИКО У БЈЕЛОРУСИЈИ, ФИНСКОЈ НОРВЕСКОЈ НЕБИ ЗИВ ОСТАО. РАСПИТАЈ СЕ КОЛИКИ ЈЕ КОД ЊИХ ПИСТОТАК ЗАРАЗЕНИХ. ИСТИ ИЛИ СЛИЦАН КАО И У ЗЕМЉАМА КОЈЕ СУ УВЕЛЕ ОВАЈ ЦИРКУС И РЕПРЕСИЈУ. КАД ДРЗАВА НЕМА ЕКОНОМСКУ МОЦ ИМА ПОЛИЦИЈСКУ, САМО СЕ ПРИЦА О ЗАБРАНАМА И КАЗНАМА.

Name

5 звјездица

06.04.2020 20:00

Захвалите се Додику , Додик казе да Мозе бити и горе, само незнам ста су боље очекивали од ЦВИЈАНОВИЧ-ке и ДОДИКА. На Све су спремни , чувајте се да вам сто не подметну у храну а да није цорона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

07.04.2020 03:06

Не лупај мајмуне неписмени. Рец НЕ ЗНАМ се писе одвојено!

Name

Паметном довољно

06.04.2020 20:18

Све је ово одличан тест за актуалну власт. Па ево показало се да нису способни . Шта више рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лице

06.04.2020 22:05

Проблем је сто це одавде неки људи изаци физицки болесни од оваквих логорских услова, а неки вјероватно нервно растројени. Ово је бас јадно поступање према свом народу, рузно, нецивилизовано, крајње нехумано.

Name

Бањалука

06.04.2020 20:30

А будала, какве препорука, какве небулозе испрани мозгови.. Ста мозе стаб преконтролисати, какав стаб, какве дебилане.. Урадите људима тестове, и раздвојите негативне од позитивних... Изаце људи из карантина инфицирани и заразице цијеле породице.. Правите колапс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

07.04.2020 03:07

Дебил си ти! Ста мислис колико тестова има на располагању? Дебилу!

Name

БЛука

07.04.2020 03:37

А ти се као разумијеш у то, од куда ти идеја да је неко болестан у изолацији, по вама би требало сваки сат да се тестирају.....нема тестирања, зато зашутите више и не залуђујте народ.

Name

БЛука

07.04.2020 04:10

Морам те изправити....колапс су направили управо ти што су дошли "из вана" и не битно да ли су ћамо били на одмору или раду, они су донели заразу а није се зараза створила сама од себе. Да се са њима одмах о ако поступало зараза би била далеко мања, жртве би биле далеко мање.

Name

Пролазник

06.04.2020 21:57

Наказу дзаба босанци глупи, босна заостала итд. 20 година гласате за истог цовјека. 20 година гледате неправду, гледате сопстбену пропаст, одлазак младих, одлазак образованих људи, немате доктора, немате ни ста да једете постено а поносни сте да неказем колико. И ево колико је народ глуп ( не сви) да и даље гласате за истог цовјека, исту владу и онда кукате. Ни нисте за боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ком

06.04.2020 22:59

Ста мислите ако неко буде заразен у дворани да ли це Ален Ш то објавити или це се затаскати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

07.04.2020 05:14

Стице се утисак да су ове високе казне нацин да се узме и последња пара од дијаспораца који се врацају није срамота вец јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каквих дијаспораца

07.04.2020 06:10

Од људи који су у дијаспори и који имају уредбе папире (и ја сам од тих), није дошао нико, јер куд да идем кад ме данас, сутра могу позвати да радим, зато сједим, гдје сам, а тако и остали! А ови људи су, вјероватно, били негдје на црно (што се и види по њиховој биједи), и кад су остали без посла и стана, одлучили су се на повратак! Иначе, за остале да не брину - неће нико из "дијаспоре" доћи за Васкрс- славићемо га ту, гдје смо! Имамо и овдје своје станове (макар изнајмљене), а имамо и своје Цркве, ако се могне на Службу! Са срећом, и вама и нама!

Name

ливе

07.04.2020 06:33

Шта ће у карантину ако тврдите да нису заражени?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валда

07.04.2020 08:21

Па нису досли на љетовање.Код неких није ни код куце боље. Цему фама,правила су јасна ! Долазис из иностранства и идес у карантин. ПОБОГУ ЉУДИ, МОЗЕ БАР МАЛО РАЗУМА?!

ОДГОВОРИТЕ