Горјела пилана у Шипову, штета око пола милиона

- С пожаром на објекту пилане у мјесту Бабићи шиповачки ватрогасци и добровољци борили су се скоро шест сати те се ватра није пренијела на друге објекте, али су, како незванично сазнајемо, изгорјели хала и вриједне машине па се штета за сада процјењује на скоро пола милиона марака.

Република Српска 06.04.2020 | 16:43
Горјела пилана у Шипову, штета око пола милиона

Ватра је  избила у недјељу   око 19.15, када, на срећу, није било радника, а према незваничним сазнањима "Независних", из засад неутврђених разлога плануо је најприје силос за пиљевину, па се ватра проширила на машине у једној хали.

"У том објекту биле су врло вриједне машине па се укупна тачна штета још процјењује, али се сигурно може говорити о више стотина  хиљада марака. То је иначе средишњи објекат и штета у њему је тотална", каже извор близак истрази.

Како су нам потврдили у Ватрогасном друштву  Шипово, са ватром су се ватрогасци у складу са својим могућностима борили до један сат иза поноћи.

"На терену су била три наша и двојица добровољних ватрогасца. У гашењу ватре су нам помогли и грађани па се пожар није прошрио на друге објекте. Ако се изузму неке лакше опекотине од лимове и понеки  убод, нико у пожару није  повријеђен. Радници тај дан нису били на послу јер је била недјеља", рекли су нам у  Ватрогасном друштву.

Из Полицијске управе Мркоњић Град потврдили су   да током пожара није било повријеђених, а јуче је рађен увиђај од стране полицијских службеника Полицијске станице Шипово заједно са инспектором за екплозивне материје и послове заштите од пожара ПУ Бањалука.

Иначе,  на подручју које покрива Полицијска управа Мркоњић Град у току тог дана забиљежена су још два пожара. Најприје је око 15.40 полицији у Рибнику пријављено да је у мјесту Заблеће дошло до пожара на више приватних парцела који   је локализован од стране мјештана.

"Оперативним радом полицијски службеници Полицијске станице Рибник дошли су до сазнања да је пожар изазвало лице иницијала Р.Г. из Рибника, на начин да је палило суву траву на својој парцели и том приликом ватра се отела контроли и захватила сусједне парцеле. Против наведеног лица биће предузете све законом предвиђене мјере и радње", саопштено је из ПУ Мркоњић Град.

Након тога, око 19.05 запримљена је пријава да је у мјесту Горњи Врбљани на подручју Рибника такође дошло до пожара који је захватио више приватних парцела и високу шуму ШГ "Рибник".

Приликом пожара на једној од приватних парцела изгорјели су помоћни објекти, те је пожар захватио и кров једне куће .

"Радници Шумског газдинства су шумски пожар ставили под контролу, док су мјештани локализовали пожар на приватном посједу. Приликом пожара није било повријеђених лица. Увиђај ће обавити полиција из  Рибника са инспектором за експлозивне материје и послове заштите од пожара ПУ Бањалука", наводе из полиције.

Са ватром су се током викенда борили и у општини Хан Пијесак, гдје су осим ниског растињам изгорјели и дрвена кућа и двије дрвене колибе.

Осим тога и полицији у Теслићу у недјељу су пријављени пожари на три локације,   који су захватили шуму и ниско растиње.

Подсјећамо да је и у ноћи између четвртка и петка у пожару који је избио у Индустријској зони у Градачцу изгорио производни погон Модне конфекције "Фамацо",  а материјална штета начињена на објекту могла би бити вишемилионска јер су осим машина изгорјели и готови производи као и залихе текстила.

(Независне) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

.....

06.04.2020 15:01

Само се запалило...осигурање ће платити и дуг и могућу штету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милостиви

06.04.2020 15:17

Није то ни радио па запалио да узме паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избјеглица

07.04.2020 02:00

Све несто сад гори. Мора да се наплацује добро од осигурања у овој кризи када је све затворено.

ОДГОВОРИТЕ