Вучић: "Тешка ноћ иза нас, а биће много тежих"

"Тешка ноћ је иза нас, а биће много тежих", рекао је предсјдник Србије Александар Вучић током обиласка магацина медицинске опреме у Крњешевцима код Старе Пазове.

Србија 05.04.2020 | 10:34
Вучић: "Тешка ноћ иза нас, а биће много тежих"

Велики "Милшпедов" магацин пун је наслаганих пакета са различитом медицинском опремом, у којима су респиратори, заштитна опрема - хируршке маске, антивирусне маске, заштитне наочаре, визири, оксигенератор, пулсни оксиметар, заштитни мантили, заштитни скафандери, капе, топломери...

Предсједник је рекао да је ту и опрема која је данас дошла, клинички респиратори.

"Ово је магацин који нам је Милшпед дозволио да користимо и препун је разноврсне опреме, заштитне прије свега, респиратора...", констатовао је Вучић.

Предсједник је у обиласку магацина питао министра Синишу Малог који је био са њим у обиласку има ли рукавица, па додао пошто има кад се прво обезбиједе медицински радници да се рукавице доставе и апотекама за грађане. 

Предсједник је нагласио и да су се на удару нашли припадници Прве бригаде ВС који су дочекивали наше грађане из иностранства и да међу њима има на десетине заражених те да им он свима жели брз и успјешан опоравак.

- Јел видите са чим се ти момци суочавају - упитао је предсједник додајући и да вриједни момци БИА раде велики посао за нашу земљу јер будно прате где је упућен сваки комад медицинске опреме.

Он је навео да 10 клиничких респиратора иде у Нови Пазар.

"Имамо још 201 транспортни, а 36 стиже данас. У тешким, готово немогућим условима се боримо да нешто промијенимо у земљи", рекао је Вучић током обиласка.

Он је захвалио Милшпеду што су дали складиште, као и БИА што води рачуна о сваком комаду.

"Желео сам да овдје дођете да видите колико тога овде стиже и колико тога одлази дневно. Рачунајте 90.000 хируршких маски, да не причам о осталим маскама, скафандерима... Трудимо се да набавимо све што можемо, а некада је немогуће. Општа је јагма на тржишту. Сигурни сте тек када вам слети авион. Ето, Тајланд шта је урадио Немачкој. За сада смо се добро борили", рекао је Вучић.

"Хвала Русима што су послали људе, а што се тиче опреме, сви се туку са Кином. Буквално је туча за милион маски, а ми смо увезли више од 30 милиона само хируршких, више од 15 милиона епидемиолошких"...

"Од најмоћнијег Њујорка до Милана и Мадрида. Једва чекају да неког скину са респиратора, да би неког другог прикачили", наставио је Вучић причу о проблемима са медицинском опремом, конкретно респираторима.

"Само ми и Румуни смо у окружењу имали овакав прилив људи из иностранства. Све су то добри људи, нису они криви што су се нашли у жаришту, али имали смо све фаталне последице од оних који су дошли из Милана, Лугана"... 

"Предстоје нам много тешки дани, а многи тога нису свјесни".

"Да ли је нешто уставно, рећи ће Уставни суд, наш посао је био спасимо животе људи, а спасили смо, нећу рећи на хиљаде, али на стотине живота јесмо спасли".

"Тешка ноћ је иза нас, а биће много тежих".

"Само да се ово заврши, а онда ћете видети каква је жеља народа за слободом, а видјећете на једином мјесту на коме се то показује".

"Такве коментаре не чујете у земљама које имају 15 или 13 хиљада мртвих. И то се чује у земљи која се овако чудесно бори. Ми имамо проверено заражених 1624, а колико је стварно, то је несумњиво много већи број. А они нека наставе, сви нека буду неодговорни. То ме чак ни не боли. Боли ме судбина људи који се муче. Боли ме како се муче храбри љекари, медицинске сестре, војници полицајци, касирке, веледрогерије"...

"Никад не потцјењујте памет, очи и срце народа".

Са предсједником су магацин обишли и директорка РФЗО Сања Шкодрић, министар финансија Синиша Мали и директор БИА Братислав Гашић.

(БН/Курир) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

05.04.2020 09:30

Без бриге пресједниче! И код нас су магацини пуни као брод. Ако затреба ту смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

05.04.2020 09:55

Пресједничне само реци шта треба У РС Робне резерве пуне ко око буђет у суфициту (каже Зора) имамо свега јединио РС може опстати БИх И ФБИХ пропада они тамо нешто брљаве вазда касне у свему.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.04.2020 12:47

При томе РС је побиједила вирус ЦОВИД19 потпуно, док се највеце силе свијета неуспјесно носе са истим.

Name

Лела

05.04.2020 10:19

Помоци це Додик и Вуцица Али кад а мозда никад јер нема пара потросио на хеликоптер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.5.4.2020

05.04.2020 10:37

Честитамо преседниче Вучићу,сваки човек који добра размисли види да радите у корист народа и Србије.Једино лопови немисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

05.04.2020 15:52

Једино они који мисле главом не мисле...

Name

Како да не

05.04.2020 21:07

Прецедниче само кажи летећемо као бумеранзи..!!

ОДГОВОРИТЕ