"Мјере значе да улазимо у један опасан период"

Од суботе у 13 сати до понедељка у 05 сати у Србији ће на снази бити потпуна забрана кретања.

Србија 03.04.2020 | 20:04
"Мјере значе да улазимо у један опасан период"

Стручњак из области безбедности Дарко Трифуновић објаснио је за ТВ Прву како ће ове мере утицати на ситуацију у Србији.

"Потпуна забрана се није десила јер не постоје кључни разлози за то, али ако буде потребно, власт ће одлучити да се то уведе. Неки грађани су олако схватили мере, круже разне лажне теорије и завере", каже Трифуновић.

"Нове мере значе да ми улазимо у један опасан период. Јер ми још увек не знамо ко се можда инфицирао јер се није придржавао мера. Морамо да водимо рачуна, ово је опасан непријатељ", рекао је он и додао да људи који злонамерно користе друштвене мреже додатно отежавају ситуацију.

"То и те како отежава ситуацију. Институције раде све да донесу опрему у Србију, захваљујући томе имамо релативно добру ситуацију. Друштвене мреже и злонамерници користе ову ситуацију да би испливали из анонимности да би остварили неке нама непознате циљеве, у овим ситуацијама се дешава да различити људи и они који имају психолошке проблеме сада испливају."

"Само дисциплина и самоизолација су и у Кини донеле највећи успех", нагласио је Трифуновић. Он је рекао да сматра да је веома важно то што полиција спроводи све потребне мере, па чак и казне за оне који не поштују прописане мере.

(ПРВА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

03.04.2020 22:36

Дали то вази за цијелу Србију или....?? У Н Пазару све ради нормално,кафици итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

04.04.2020 04:22

Струцњак, виролог?

ОДГОВОРИТЕ