У вријеме кризе узроковане ЦОВИД-19 вирусом, људи испред свега!

Иза нас је период препун изазова које нико није могао предвидјети. Здравље наших упосленика и потрошача су нам на првом мјесту, па смо сав фокус усмјерили на превенцију ширења вируса унутар наших трговина, кроз низ санитарних мјера.

Република Српска 03.04.2020 | 15:08
У вријеме кризе узроковане ЦОВИД-19 вирусом, људи испред свега!

Осигурали смо рад са свим расположивим заштитама као што су визири, маске, рукавице и дезинфицијенси. Прилагођено је и радно вријеме упослених у трговинама и складиштима, на начин да раде скраћено и сваки други дан, а велики број  људи користи дане годишњег одмора и плаћеног одсуства. 

Скоро половина наших упосленика тренутно није радно ангажована јер су одлукама надлежних власти затворени ресторани и кафићи, којих имамо 64, те салони намјештаја и технике и одјели непрехране у којима укупно имамо скоро 3.000 људи. 

Континуирано пратимо прописе надлежних институција у БиХ и прилагођавамо радно вријеме малопродајних објеката. Велику пажњу посвећујемо и осигурању квалитетне и непрестане дистрибуције животних намирница у сваки дио наше земље, заједно са нашим пословним партнерима.

Као и до сада, Бинго ће и даље водити рачуна да сва плаћања према добављачима и медијима  буду унутар договорених валута осигуравајући стабилан проток новца за економију. 

Друштвено одговорне активности смо већ усмјерили према локалној заједници и ту нећемо стати. Од данас нашим купцима бесплатно дијелимо дезинфицијенсе, у вриједности од 200.000,00 КМ, а од 6. априла ћемо дијелити и маске у вриједности од 100.000,00 КМ.

Нисмо заборавили ни СОС Дјечија села БиХ, чији смо дугогодишњи партнер, те смо осим донације од 40.000,00 КМ, за села у Грачаници и Сарајеву осигурали и сву потребну заштитну опрему и дезинфицијенсе. 

Све фабрике у које смо до сада уложили много како бисмо их развили, повећале су своје производне  капацитете (Фарма јаја, Фарма бројлер пилића, Дита 1977 д.о.о., Калетеx Калесија, Семберка Јања, Цорн Флипс Мајевица, производња тјестенине, производња тоалетног папира, пластеници), како би задовољили потребе домаћег тржишта.

Свјесни смо да ће наредни период бити изазован за сваког послодавца, али оно што не смијемо заборавити су људи.  Увијек смо били одговорни према упосленицима и као добар домаћин, размишљали смо о свим могућим ситуацијама и сада смо спремни на ово. Тренутно нема говора о отпуштању људи и нема разлога за бригу, наших 8.500 упосленика ( 7.000 у Бингу, и 1.500 у компанијама из групације), неће остати без примања. Све упосленике који су тренутно на послу, финансијски ћемо додатно наградити. Људи су испред свега, па и саме економске кризе, која је неминовна. 

Будућност је неизвјесна и не можемо предвидјети до када ће трајати ова ситуација, али са сигурношћу можемо рећи да ћемо се борити за развој, напредак и излазак из ове кризе са што мање посљедица по наше упосленике. 

Желимо још једном захвалити купцима на повјерењу а радницима на залагању, заједно ћемо пребродити све изазове. 

(БН)