УЕФА саопштила: Фудбал ће се играти током љета

Европска фудбалска унија (УЕФА) позвала је свих 55 чланица да не отказују национална првенства и поручила да је план да се фудбал игра током лета, а шампиони добију на терену.

Фудбал 03.04.2020 | 13:03
УЕФА саопштила: Фудбал ће се играти током љета

Како преноси Скај спорт, УЕФА је, након што је Белгија јуче прекинула првенство и прогласила Бриж за шампиона, послала писмо Савезима у којем се наводи да је од изузетне важности да чак ни пандемија не спречи да се такмичења не одлуче на терену у складу с правилима.

"Сигурни смо да ће се фудбал моћи играти у месецима који су пред нама, а било која одлука да се првенства прекину била би преурањена и неоправдана. Наше радне групе су већ одржале неколико састанака и дошле до закључака када је реч о завршетку сезоне. Тренутно прави распоред према којем би се првенства играла у јулу и августу, а након што се она заврше играли би се преостали сусрети у европским такмичењима. Такође, тражимо начин на који ћемо одредити почетак наредне сезоне која ће, разумљиво, кренути мало касније", наводи се у писму и додаје да ће коначан распоред Савезима бити достављен највероватније средином маја.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар