Србин погинуо у Колумбији играјући руски рулет!

Србин Д.С. (45) страдао је играјући руски рулет у кући бившег колумбијског вође герилаца у градићу Гвамал, пишу медији.

Свијет 03.04.2020 | 10:50
Србин погинуо у Колумбији играјући руски рулет!

Када је полиција након дојаве дошла на лице места, избио је општи рат у ком су убијени и власник куће и два полицајца.

Све је почело у раним сатима 1. априла у кући у кварту Ла Флорида која је била пуна људи. Међу њима су били и Хосе Висенте Ривера Мендоза познат као Војник и Д.С. кога су колумбијци звали Маркос, и који је, према писању локалних медија, радио као обезбеђење Мендози. Друштво је целу ноћ пило алкохол и пред зору одлучило да играју руски рулет. Када је на њега дошао ред, Д.С. је прислонио цев револвера на главу и повукао ороз, а метак је опалио.

"Изненада се чуо пуцањ. Људи који су се налазили у кући су очигледно пијани започели опасну игру. Један странац тешко је рањен", пише портал „елтиемпо.цом”.

Према једној верзији, Д.С. је затечен у кући мртав. Према другој, пребачен је у болницу у граду Виљависенсио, где је преминуо. Шта се тачно дешавало након што је испалио себи метак у главу, ником није јасно због хаоса који је уследио.

"Када су полицајци дошли да истраже шта се догодило, из куће су истог часа отворили ватру на њих. У окршају су страдали нарко-бос и два полицајца", преноси Блу радио.

Узнемирени грађани поново су позвали полицију, а када је појачање стигло, затекли су двојицу колега мртве. Један је лежао на улици, а други је био у аутомобилу.

Умро у болници 

Директор полиције генерал Оскар Атехортва Дукуе на Твитер налогу се опростио од двојице страдалих полицајаца и саопштио да је, након овог догађаја, ухапшено пет особа и заплењено седам комада оружја. Истрагу ће, како је саопштено, водити посебна групе из полиције и тужилаштва које су у среду ујутру хитно послате из Боготе у Гвамал. Овим поводом огласио се и Ђовани Пенон, градоначелник Гвамала.

"Од двојице цивила убијених у овом насилном делу утврђено је да се ради о бившем герилцу ФАРЦ који је био у процесу реинкорпорације од 2016. године и странцу који је рањен пребачен у болницу, где је и умро", објаснио је градоначелник.

Сарађивали са картелом из Медељина

Хосе Висенте Ривера звани Војник био је шеф две герилске групе изумрле паравојне формације АУЦ, која је радила са нарко-картелима, а потом се придружио побуњеничком покрету ФАРЦ. Био је близак с Педром Оливеиром Ђурером, који је познатији као Нож, јер је углавном њиме убијао све своје жртве.

Оливеира је био повезан са нарко-картелом у Медељину, глава ми је била уцењена на 1,25 милиона долара, а убијен је 2010. у акцији у којој је учествовало 120 специјалаца. Исте године, Ривера, који је описиван као крволочан човек, осуђен је на 26 година затвора због убиства више сељака и нестанка многих других. Преживео је атентат 2016. године, када је група нападача напала возила којим су га чувари враћали из болнице у затвор. Убрзо после тога нашао се на слободи.

(Новости) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сексоња

03.04.2020 10:44

Морају се људи забављати на неки начин у овој изолацији ;Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

03.04.2020 11:39

Шта би ми сад. Сам игро сам настрадо.

ОДГОВОРИТЕ