Евровизија се ипак одржава, али на начин какав никад није виђен!

Евровизија 2020 ипак ће се одржати у суботу, 16. маја, од 21 час, али на начин на који се никада пре није организовала и приказала.

Забава 02.04.2020 | 22:22
Евровизија се ипак одржава, али на начин какав никад није виђен!

Наиме, холандски јавни сервис ће уместо класичног такмичења организовати посебан програм у којем ће се представити 41 земља, укључујући, наравно, и групу "Хуррицане" које представљају Србију.

Дакле, битна информација је да познатог такмичења у смислу бирања победника - неће бити. Циљ је један - да се свету приушти да виде извођаче свих земаља и да се сви добро забаве.

Сви извођачи ће се свету представити из студија у својој земљи, односно са својих јавних сервиса, а код нас из студија РТС-а. Како се наводи, РТС је показао интересовање за пренос посебног евровизијског програма.

Европска радиодифузна унија је у сарадњи с холандским јавним сервисом, који је требало да организује овогодишњу Песму Евровизије, потврдила да је у припреми нови програм који ће се емитовати 16. маја уместо финала отказане Евровизије.

Програм носи назив "Еуровисион: Еуропе Схине А Лигхт", а поред 41 новог извођача гледаоци ће имати прилику да виде и оне старе, са хитовима који су већ свима добро познати.

Водитељи програма биће Шантал Јанзен, Едсилија Ромбли и Јан Смит, као што је и првобитно планирано.

- Покушаћемо да 16. маја ујединимо Европу јединственим телевизијским програмом. Позивамо све емитере који су хтели да пошаљу представнике на овогодишњу Евровизију и друге чланове ЕБУ да емитују ову емисију у духу јединства и заједништва - рекао је извршни супервизор Евросонга Јон Ола Санд.

Извор: Телеграф.рс Фото: Пиxабаy

Коментари / 0

Оставите коментар