Казне од 500 КМ због кршења полицијског часа

Више од 300 особа у Кантону Сарајево до сада је кажњено новчаном казном од 500 КМ због кршења мјере забране кретања у вријеме полицијског часа.

Босна и Херцеговина 02.04.2020 | 16:28
Казне од 500 КМ због кршења полицијског часа

Мирза Хаџиабдић из Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево навео је да је санкционисано више од 20 лица старијих од 65 година која нису поштовала забрану кретања, те да је у пет случајева поднијет захтјев за покретање прекршајног поступка против малољетних лица која нису поштовала забрану кретања.

"Осим чињенице да ће те особе прекршајно одговарати, када је ријеч о малољетницима, прекршајно могу одговарати и њихови родитељи због пропуштања дужног старања. Уколико се утврди да је то разлог чињења прекршаја биће санкционисани износом од 400 до 1.200 КМ, у складу с одредбама Закона о прекршајима против јавног реда и мира у Кантона Сарајево", појаснио је Хаџиабдић на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Он је најавио је да ће Управа полиције у наредном периоду спроводити активности на извршавању мјере принудне изолације за све оне који крше мјере изолације изречене од инспекцијских органа.

"Осим принудног одвођења у за то намијењен објекат, они ће сносити и санкције у складу са важећим законима који дефинишу ту област", рекао је Хаџиабдић.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П

02.04.2020 14:34

Сами Правите Законе Само Да би казнили Људе Ходали или Не Ходали Исто им Се Пише Сто се Тице Здравља.

ОДГОВОРИТЕ