Љубав у доба короне: 80-годишњаци се сваки дан састају на затвореној граници!

У неким државама, потписницама Шенгенског споразума, ово је први пут у 25 година да су се границе међу државама опет ‘појавиле’. Један старији пар је постао познат за вријеме пандемије коронавируса након што су нашли начин како премостити карантин, али да и даље поштују правила и упутства струке.

Занимљивости 02.04.2020 | 16:18
Љубав у доба короне: 80-годишњаци се сваки дан састају на затвореној граници!

Наиме, Инга Расмусен (Расмуссен) (85) је из Данске, а Карстен Туцхсен (89) је из Њемачке, али сваког се дана налазе на романтичним састанцима у близини Авентофта. Сједе једно насупрот другом, али на довољном размаку, сваки са своје стране рампе.

Њемачко-данска граница је затворена прије двије седмице управо због избијања пандемије. У Њемачкој је више од 63.000 особа заражено, док их је у Данској 2.500.

У неким је државама, потписницама Сцхенгенског споразума, ово први пут у 25 година да су се границе међу државама опет ‘појавиле’.

– Тужно је, али не можемо то промијенити – рекла је госпођа Расмусен за тамошњи Деутсцхе Wелле.

И она и њен пријатељ господин Туцхсен постали су познати у својим крајевима након што их је на састанку видио градоначелник градића Тондера док је био у вожњи бициклом.

Пар се упознао прије двије године, а посљедњу годину је готово сваки дан провео заједно. Госпођа Расмусен дође аутомобилом до границе из свога града Галлехуса, а господин Туцхсен мотором из свог Судерлугума.

Он понекад и попије коју ракијицу на састанку, док се госпођа дамски држи само кафе.

Извор: Аваз.ба

Коментари / 0

Оставите коментар