БиХ: Број заражених особа вирусом корона износи 518

На КЦУС-у су потврђена два нова случаја корона вируса, код једног пацијента с подручја општине Нови Град у Сарајеву и код пацијента из Брчко дистрикта. Такође, данас је потврђен корона вирус и код двије особе из Сребреника и једне медицинске сестре из УКЦ Тузла.

Босна и Херцеговина 02.04.2020 | 14:41
БиХ: Број заражених особа вирусом корона износи 518

Информацију о особама из Сарајева и Брчког за Клиx.ба потврдила директорица КЦУС-а Себија Изетбеговић.

Број регистрованих случајева у Сарајеву (четири опћине) попео се на 17, док у Брчко дистрикту седам особа има корона вирус.

Након обраде 93 узорка у Заводу за микробиологију Универзитетског клиничког центра у Тузли потврђена су три нова случаја заразе корона вирусом. С посљедњим подацима број инфицираних у Тузланском кантону се попео на 46.

Како је казала министрица здравства ТК Дајана Чолић, двије особе из Сребреника су повезане са кластером Средња Шпионица. Говорећи о зараженој особи из Тузле, Чолић је казала да је у питању радник из Универзитетског клиничког центра у Тузли, односно из Клинике за дјечије болести.

Према незваничним информацијама до којих је дошао портал Клиx.ба, ријеч је о медицинској сестри из Клинике за дјечије болести која је била у контакту са раније зараженом докторицом.

Тренутно је у БиХ заражено 518 особа, 20 их се опоравило, а 15 преминуло. Само данас је потврђено 59 нових случајева.

(Клиx) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

02.04.2020 15:35

Више од 518 људи је умрло од обичног грипа ове зима па то нико није ни поменуо, а од короне умрло 11 људи и држава у ванредном стању. Ето то је корона диктатура која се уводи. Они ће ово искористити за предстојеће изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

02.04.2020 16:31

Хвала вам сто објављујете податке за цијелу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ