Америчке болнице раде на граници издржљивости

Америчке болнице раде на граници издржљивости у време пандемије вируса корона, док цео здравствени систем доживљава колапс, описује немачки „Велт“ ситуацију у здравству САД.

Свијет 01.04.2020 | 22:06
Америчке болнице раде на граници издржљивости

Лекар Шамит Пател из Њујорка изразио је бојазан да би ситуација у САД ускоро могла да постане слична оној из Италије, где су лекари због великог броја пацијената принуђени да бирају кога да лече, а кога да пусте да умре.

Према његовим прорачунима, број пацијената од вируса корона по лекару повец́ац́е се у блиској будуц́ности за два или три пута. Докторка хитне помоц́и у Њујорку Камини Дубај испричала је да се „никада није осец́ала тако очајно“.

Болнице при свему томе не дозвољавају докторима да причају о потешкоц́ама с којима се сусрец́у како би сачувале репутацију. Неке клинике такође забрањују ношење медицинских маски у заједничким просторијима, како би се избегао утисак велике вирусне опасности.

Издање такође истиче да у Америци није проблем само недостатак медицинске опреме, вец́ и места за лешеве. Они су први пут од терористичких напада 11. септембра 2001. године у ситуацији да морају да користе хладњаче.

Раније се сазнало да су медицинске раднике у Сједињеним Америчким Државама почели да отпуштају због прича о недостатку опреме у болницама за лечење пацијената са вирусом корона. Руководство болница упозорава запослене да не говоре у јавности о условима за рад, укључујуц́и и о недостатку заштитних маски, мантила, кревета и апарата за вештачко дисање.

(Курир.рс/Спутњик)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Децко

01.04.2020 22:40

И они це некоме да предају лекције из демократије? Кад размислим мало о томе ко нам је био "свјетски полицајац" и не цуди ме висе сто је цијели свијет досао на ивицу пропасти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

02.04.2020 14:27

Раније им је пловио носац авиона а сад им упловио носац болнице

Name

Ђикан

02.04.2020 00:18

Глед'о ја на телевизору како они имају неког др Хауса! Тај чо'ек чини чуда, а ради дан-ноћ и никад није уморан. Само мало шепа, ал' то је ради урока! Реко б' да он то море средити за дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас народа

02.04.2020 04:01

Катастрофа од здравственог система,Немају губитака али зато пацијент све плаца!! Проклета је Америка стекнес све а ода све продас да се лијецис!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.04.2020 06:13

Мамите се УСА и гледајте ста вам се десава у дворсту.Они це се извуци али нама је упитан квалитет зивота,презивјецемо ми и корону,али разбољеват це мо се од стотину других болести које су последица функциинисања власти од рата па до данас.Многи људи опет не виде ниста на залост,не разумију,гладни и зедни ал не одустају од разних идеологија које су нас дивеле да смо медју најсиромаснијима земљама на свијету.Дзаба и кад нас 800 000, колико нас реално има остане без брасна са Семберијом и Љевцем,кад морате плацати здравство и ако вам се одбија од плате,плацати љекове,помагати дрзаву са најмањим платама у еуропи,док ти исти који нас воде и њихови сателити имају све и свуда па цијелом свјету.Јбс луд народ,па то ти је !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре;

02.04.2020 08:10

Нити цује, нити види, назалост. Народ наиван, неук, вецина не зна за боље, назалост. Регионално орјентисан, у глави усмјерено образован, назалост. Ви, ја и људи слицних мисљења не знам ста висе реци, ста јос треба да се деси да се народ освијести и превазидје садасње стање заблуде испраних мозгова. Бозе сацувај и помози реалним и добронамјерним.

Name

Фактура

02.04.2020 09:51

Ми смо одавно пропали, само се тјесимо И нецемо себи да признамо, колико је све урнисано, колико се немас гдје И коме окренути, понадати... привреда не постоји, осим малих приватних фирми, сви некадасњи гиганти су свјесно унистени, расцерупани, народ побјегао на све стране, будуцност овдје за вецину И не постоји, осим за богате, поготово послије ове вирусне посасти.

Name

Све је лаз

02.04.2020 08:23

Треба ово погледати хттпс://yоуту.бе/5пИМД1енwд4

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

02.04.2020 11:14

Који ти је ово језик Бог те помог'о?! Ништа ја не разумијем!

Name

Римц

02.04.2020 11:27

Не морас ниста разујети довољно је да видис да људи снимају болнице по Њујорку и Калифорнији и да нема никог у њима... Несто ми се не уклапа овде